![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Witam
Ja od ponad pół roku używam TDK 440N, nagrywam często na płytkach Esperanza Specjal Edition - nie wiem czym się różnią od zwykłych Esperanza ale podobno są lepsze i mają jakąś tam powłokę ochronną. Esperanza SE żadna mi przy nagrywaniu i po jeszcze nie padła, nawet da się wszystko odczytać z zarysowanych płytek. Pozdrawiam @ll
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Różnią się tym, że pochodzą z lepszej fabryki, mają lepszy nośnik.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Esperanza DVD-R 8x:
Kod:
-------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD-R:TYG02] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [TYG02] Manufacturer Name : [Taiyo Yuden Co. Ltd.] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected) Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- ** INFO : An Empty Writable Disc Is Recommended For Accurate Results ** INFO : Drive = LITE-ON DVDRW SOHW-832S [FW VS0A] ** INFO : Write Capabilities = DVD+R DVD+R-DL DVD+RW DVD-R DVD-RW ** INFO : Disc = [DVD-R:TYG02] ** INFO : Write Speeds (Supported By This Drive On This Disc) Listed Below ** INFO : GET PERFORMANCE Write Speed Descriptor(s) Descriptor #1 = 11080 KBPS ( 8.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] Descriptor #2 = 8310 KBPS ( 6.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] Descriptor #3 = 5540 KBPS ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] Descriptor #4 = 2770 KBPS ( 2.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] ** INFO : MODE SENSE Write Speed Descriptor(s) [Legacy Command] Descriptor #1 = 11080 KBPS ( 8.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] Descriptor #2 = 8310 KBPS ( 6.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] Descriptor #3 = 5540 KBPS ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] Descriptor #4 = 2770 KBPS ( 2.00x) - [CLV/Non-Pure CAV] |
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Bo TTG01 to odrzuty... mydło i powidło, czasami premium CMC (ale CMC ogólnie jest słabe), a czasami odrzuty z Tayo Yuden (płytki najgorszej jakości z partii produkcyjnej).
|
|
|
|
|
#6 |
|
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Kocham czytać niektóre wątki
![]() Szczególnie, że po przeczytaniu kilku/kilkunastu stron nic nie wiem wciąż ... Więc spytam dla świętego spokoju - te DVD są dobre? VERBATIM DVD-R (ADVANCED AZO) VERBATIM DVD+R VERBATIM DVD-R i DVD+R - "DIGITAL MOVIE" - Bardzo mnie interesuje opinia o tych płytach ... VERBATIM zawsze był na miarę nagrywarek, więc chyba RW też robią dobre ![]() Może jakaś krótka opinia? Poza tym będę miał dostęp do tych płyt za jakieś 4.50PLN/szt Warto brać takie TDK? Z góry dzięki za informacje
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// Ostatnio zmieniany przez matteo : 03.08.2004 o godz. 19:08 |
|
|
|
|
#7 |
|
czytelnik ;)
![]() |
@ matteo
jesli te TDK beda z fabryki "TYG01" (Taiyo Yuden Company Limited) to bierz. Ale oni cos ostatnio kombinuja... Musialbys sprawdzic jedna, ale nie wiadomo czy czesc pozostalych nie byla by z innej (syfnej?) fabryki. Wazne zeby taka plytka miala napisane "made in japan", prazkowane brzegi pudelka (nie gladkie z logo DVD), zeby folia miala oznaczenia OPEN... musisz sie przypatrzyc ale i tak nie zawsze sie trafi zrobila sie chyba loteria z tym...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
--> Michal2004
Toż to jakaś paranoja ... Dostałem właśnie jedną gratis, nagrała się ładnie nawet. Z tyłu na opakowaniu jest "MADE IN TAIWAN / FABRIQUE AU TAIWAN" - to do niczego? [ ]Aha, jeszcze lamerskie chyba pytanie - prazkowane, znaczy się co? (nie bijcie) ![]() Powoli zaczynam chwytać garściami rynek kopiowania DVD i to dlatego. P.S. I co z tymi Verbatimkami (tam dla odmiany 'Made In India' jest)?
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
|
|
|
|
#9 |
|
czytelnik ;)
![]() |
@ matteo
Ale mowisz caly czas o TDK DVD-R czy TDK DVD+R? Plusowych kupilem duzo i zawsze DVD Identifier ( http://dvd.identifier.cdfreaks.com/ ) podawal, ze te plusy sa z fabryki 'RICOHJPN', czyli tak jak powinno byc. Minusowych mam tylko z 5 sztuk ale wszystkie z TY. Z tym, ze ludzie pisali tutaj o tych plytkach z innej fabryki. Plusy maja napisane na pudelku "made in taiwan", chociaz kod kreskowy zaczyna sie od 49..... (co oznacza Japonie, moze pakuja na Tajwanie). Minusowe TDK DVD-R "te dobre" zawsze maja "Made in Japan" (chyba ze jakies nowsze partie inaczej?). Prazkowane - mam na mysli te 1 - 1,5 cm brzegi pudelka. Sam kiedys nie wiedzialem o co chodzi, ale ostatnio w koncu zobaczylem te pudelka. Praktycznie kazde pudelko plytki DVD czy CD jest prazkowane (jak brzeg monety) a tamte sa gladkie i jest male logo DVD. Pierwszy raz to widzialem. |
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Esperanza Specjal Edition - o których pisałem wcześniej:
-------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD-R:GSC002] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [GSC002] Manufacturer Name : [GigaStorage Corp.] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected) Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- Co z tego o nich sądzicie? Chyba nie są to odrzuty jak TTG01??
|
|
#11 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
bardzo dobry nosnik jak za ta cene totalny brak problemow z odczytem w stacjonarnych koncze szpindel 100 ani jedna nie poszla do odrzutu
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Cytat:
![]() I raczej nie jest to nowy producent, bo MB od wieków robi płytki dla MMore (mam tu na myśli CDR)A te płytki raczej zawsze stały na poziomie wyższym od przeciętnej Zresztą chyba pawelblu jakiś czas temu pisał o tej sprawie - że będą Verby od MB I z tego co pamiętam raczej sobie MB chwalił
Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 04.08.2004 o godz. 12:42 |
||
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Witam ,chciałby się dowiedzieć co sądzicie o płytach Magnetik x4 oto jakie mi wyszły wykresy :
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Jak na AN32 to możesz być naprawdę zadowolony ![]() Niektórzy mają problemy, żeby na Verbach od MCC takie wyniki uzyskać
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Zrobiłem jeszcze testy dwóch innych Magnetików oto ich wykresy:
Wypaliłem tych płytek około 100 i na moim DVD odtwarzaczu Philips 737 działają bez zarzutu.Poprzednio nagrywałem na Axe Economy i miałem straszne katorgi i straty bardzo dużo płyt się zacinało I jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tą nazwą AN32. |
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 20:14 |
| problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 23:24 |
| VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
| Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
| Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |