![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
Cytat:
dzięki za info, moja nagrywarka to lg 4120b gsa pozdrawiam |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.06.2004
![]() |
co do platinum palą sie u mnie przecietnie. jedynie dvd+rw maja bledy na poziomie 34tys. a zwykly dvd+r wyglada nastepujaca./moze gdyby palic je na Nec-u jak wyzej bylo by lepiej/
co do padnietych 200 sztuk plyt nie chce mi sie wierzyc. jesli jednak nastapila taka sytuacja mozesz je reklamowac, emptec daje gwarancje na swoje nosniki. moze lezaly w poblizu jakiegos grzejnika lub cos podobnego. Ostatnio zmieniany przez KLANDERS : 13.09.2004 o godz. 12:06 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Mimo, że u innych Patinum +R od Ricoh palą się wręcz rewelacyjnie U mnie - rzekłbym - raczej średnio ![]() Platinum x8 DVD+R burn x4 832 VS08 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Pastele sa glownie z TY i tych nalezy szukac.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
witam. przeczytalem post na temat bitsettingu i mam pytanie. na jakiej zasadzie to dziala? mam pioneera 107D. czy jest u mnie ta opcja i jak ja wlaczyc. pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
Mam nagrywarę TEAC W50D, odtwarzacz DVD Rom Liteon i stacjonarny DVD 625 Philipsa. Nagrywam od roku czasu. Nagrywałem na płytach +R -R -RW +RW Emtec, TDK, Sony, AXE, Vobis, TEAC, Platinum, Verbatim, Esperanza, Bluepop i jeszcze nie wiem na czym - i powiem tak - w normalnym użytkowaniu (zazwyczaj stacjonarny DVD) nie widzę różnicy pomiędzy tymi wypalonymi płytami. Zdarzyło się zepsuć Vobisa, ale zepsułem też TDK i Emteca. Nie mogę powiedzieć, że ta, czy inna firma robi lepsze czy gorsze płyty. Może wyjdzie to za jakiś czas, ale tak jak mówię mam płyty nagrane nawet rok temu i nic się z nimi nie dzieje.
Inna sprawa to wykresy w Kprobe. Tutaj zaczynają się jaja. Od kiego zacząłem je robić, to stwierdziłem, że teraz to już naprawdę nic NIE WIEM! I powiem tak - w moim przypadku mają się one ni jak do codziennego użytkowania płyt dvdr. Moim kryterium wyboru nie jest wykres z jakiegoś programu, ale to czy nagrywarka na której ją nagrywam toleruje te płyty czy nie! Najlepsze jeszcze jest to, że wiele osób sugeruje się przy zakupie płyt wypowiedziami osób, które nagrywają je na innych nagrywarkach niż oni sami posiadają. Żeby testy były wiarygodne, musi zostać zachowana dla nich wspólna platforma, tzn: ten sam model nagrywarki, ten sam firmware i ta sama płyta. Moja konkluzja jest taka: 1.kupcie nagrywarkę dobrego producenta 2.nie sugerujcie się wypowiedziami innych 3.wypróbujcie jakie płyty wasza nagrywarka toleruje najbardziej (zbaczycie, że ta tolerancja będie szeroka i zabardzo z tym nie przesadzajcie) 4.czym ważniejsze dane- nagrywajmy wolniej. Ciekawe co na to fachowcy?![B] |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.06.2004
![]() |
co do plyt emtec musze nie zgodzic sie z Kowanskim.
czy tak wyglada wykres plyty ktora nie jest warta 3,29 PLN ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Przyznaje całkiem dobry wynik
![]() ![]()
#11 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Punkt 4 -- bzdura totalna.
Wykres kprobe ma niewielką korelację z rzeczywistością, i faktycznie często nijak się ma do tego, czy dana płytka jest dobrze, czy źle nagrana. Kprobe testuje jakość ODCZYTU danego napędu i danej płytki, a nie jakość zapisu. |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Zapis x4 TDK +R: Z testu, który przeprowadziłem sam byłem zaskoczony, ilość błędów przy wypalaniu x2,4 jest 3-krotnie większa. ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 11.09.2004 o godz. 21:47 |
||
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
Fachowcy się już odezwali!!!
Jeżeli szybkość zapisu nie ma wpływu na ilość powstających błędów, to w tej chwili ktoś podważa prawa fizyki! Jednak są tutaj "fahowcy" - nie powiem! |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
witam
Kupilem NEC-a 3500a i mam w zwiazku z tym kilka pytan 1. Jakie nosniki beda najlepsze dla tej nagrywarki - tak, zebym mogl palic x8. 2. Ogolnie lepsze sa plusy czy minusy do odtwarzania filmow na stacjonarnym DVD 3. Mam zestaw kina domowego SONY DAV-S300 i odtwarzacz DVD ne czyta wcale CD-R, CD-RW - tak wynika ze specyfikacji... Czy bedzie on czytal plyty DVD-R/RW |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() 2. To zależy od tego co czyta twoja stacjonarka - jeżeli "plusy" i "minusy" - to nie ma to znaczenia ![]() 3. Jak masz czas w przyszły weekend - to przyjadę i ci sprawdzę ... ^_^ |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |