![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1201 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1202 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2004
![]() |
W załączniku plyta DVD+R Platinum 4x, palona 4x na 812S testowana w Kprobe 2.2.5
Płyta rozpoznawana jako RITEKR02 |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
ARCOMP i TDK cake jako BOX
Cytat:
Napisałem tylko do nich jaka sprawa. Przeprosili, nie mieli BOXów akórat na stanie to zapakowali z cake bo mieli "sygnały od klientów, że to to samo i dobre płytki" i zaoferowali wymianę "jak przyjdzie nowa dostawa ale nośnika nie gwarantuję". Odpisałem, że jakbym chciał mieć CMC to bym Dysany kupował a wymiana wysyłkowa mnie nie interesuje, jak zakupy płytek DVD u nich - w końcu nie wiadomo co się kupuje. A szkoda bo 3% rabatu miałem ![]() Ale to i tak lepiej niż w Komputroniku... tych to omijam z daleka nawet jak tylko sklep z ich magazynem współpracuje... chociaż to obsługa sprzedaży mnie wycyckała. |
|
![]() |
![]() |
#1204 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.08.2004
![]() |
test odczytu plytek z liteona 832s
test odczytu plytek z liteona 832s
za kazdym razem jak sprawdzam plyty w tym samym miejscu wystepuje mi taki sam wysoki 'slupek' - ok 100-120 pi i pif. przesylam test paru plytek: mint, imation, plextor, tdk - wszystkie to chyba +4x. to normalne, czy cos mam sp... mam najnowszy firmware VSOA chyba. wielkie dzieki za pomoc. pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1206 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Możesz potraktować moją wypowiedź jak chcesz, ale miałem coś podobnego ![]() Miałem - bo już nie mam ![]() Nagrywarki też nie mam ![]() Jeśli interesuje cię moja wypowiedź - to ciągnę wątek dalej Mianowicie Przez moje ręce przeszłe trzy Litki 812S - każda miała coś podobnego - ten pik - nawet w podobnym miejscu jak u ciebie slawekj trochę się nawrócił - ale wcześniej by cię mamił, że to słabe transfery wewnętrzne ![]() pawelblu zaś - próbował wytłumaczyć, że to wina chipu Mediatek i że dużo spawarek tak miało i ma Podszedłem do tematu z lekką nieśmiałościa, bo ani jeden ani drugi argument mnie nie przekonywał sprawdziłem u siebie dosłownie wszystko - od konfigu master-slave, przez taśmy IDE, stery MOBO, ASPI, soft CDR/DVD, także format c: i full install i .... i nic .... ![]() Zauważyłem też, że podobne piki występują przy nagrywaniu płytek CDR Jak się potem okazało - trochę się myliłem - błąd ten nie powstawał przy nagrywaniu, ale przy zczytywaniu w kProbe Wątpię, żeby pomogło ci nowe kProbe, czy jakiekolwiek inne kombinacje Ja uważam, że spawarka jest kopnięta i tylko kwestia czasu jak pójdzie do serwisu jak moja Po prostu zaczęła nie nagrywać i nie odczytywać płytek nagranych przez siebie teraz i przedtem Smutne to, i oby z tobą nie było tak samo ![]() Ale nigdzie w testach - czy to polskich czy zagranicznych na wykresach nie widziałem takiej rzeczy Także sprawdź jeszcze jak ci CDRy odczytuje i daj znać ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1207 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
teraz to jest zupełnie inna bajka. wszytko cacy. 3maj sie i dzieki za szybką reakcje. wczesniej jak te testy robilem to mi troche cisnienie skoczylo - bo ja mam tak, a wszyscy duzo lepiej. pozdrawiam ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1208 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Sprawdź jeszcze CDRy ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1209 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
ano juz nie ma peak'ow. sprawdze jeszcze cdr'y ale mysle ze bedzie tak samo. to przez to ze nie mialem wczesniej ustawionej takiej samej szybkosci odczytu jak wypalania. a moze tez dlatego ze mam nowa wersje kprobe. w sumie to smieszne bo w poludnie instalowalem, aktualizowalem i mi sie z koncowka jeden sciagnela. mniejsza z tym - mam pytanie: gdzies na forum udalo wpadlo mi w oko, ze podobno jedne z najlepszych plyt dla liteon832s są platinium. to prawda? jak ktos wie, to niech napisze pare slow (ile kosztuja, jak z jakoscia, jak sie trzymaja potem, x4 czy x8 lepsze i jest jakas roznica miedzy - a +, bo ja wole minusy - mam dvd-rom pioneera w kompie i on lyka tylko -) pozdrawiam wszystkich! ![]() dzieki za pomoc |
|
![]() |
![]() |
#1210 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1211 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1212 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1213 |
Nowy na forum
![]() |
bez urazy, ale mimo tego, ze o + i - tez pytalem, to glownie chodzilo mi o to czy faktycznie do litka warto platinium kupowac. pozdroofka
|
![]() |
![]() |
#1214 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1215 |
Nowy na forum
![]() |
jeszcze jedno - testuje wlasnie nagrana plyte dvd+rw tdk. wczesniej przegralem wszystkie pliki z niej na dysk. trwalo dlugo, ale przegral /ok25 minut/. ateraz w kprobe wyskakuje mi 'servo error 030900 after...'. ki diabeł
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |