Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Platinum DVD+R DL RICONJPN D01 (https://forum.cdrinfo.pl/f28/platinum-dvd-r-dl-riconjpn-d01-92285/)

czary2mary 10.04.2013 21:55

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248233)
Mozesz jakos jasniej ?chodzi mi o druga czesc wypowiedzi.
Prosze tez jakis dowod ze extreme sa fake bo poki co to tylko fantazje.
Bo domniemywac mozna ze extreme to odpadki ale to tak samo fantazjowanie jak to ze sa to fake.

Przecież pisze że nie są to fake:>-to są odpady z partii testowych ,bądź z wadami produkcyjnymi bądź nie spełniające norm jakościowych -dlatego lądują w najtańszej marce Ritek-a Extreme zresztą już likwidowanej -

dune2 10.04.2013 21:48

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1248230)
Nie ma większego problemu ze stwierdzeniem czy fake czy nie jeżeli się chce-producenci udostępniają numery seryjne i numery partii swoich wyrobów ,nawet numery seryjne box-wystarczy odczytać poprawnie i sprawdzić .

A Extreme to najniższa półka marka Ritek (również jego marki Memorex TraxData ) już zresztą likwidowana razem z TraxDatą -są to odpady które nie spełniają norm z wadami itp -MID jest prawidłowy -produkt RITEK-podkład RICONJPN tyle że wysypisko i tam się powinno znajdować a nie w sklepach:>

Mozesz jakos jasniej ?chodzi mi o druga czesc wypowiedzi.
Prosze tez jakis dowod ze extreme sa fake bo poki co to tylko fantazje.
Domniemywac mozna ze extreme to odpadki bo to logiczne ale wnioski ze to fake warto by poprzec dowodwami.

To ze ktos na stronie ez647.sk napisze sobie fake mnie nie przekonuje bo co to za dowod ?

dune2 10.04.2013 21:47

Cytat:

Napisany przez Grzesiek13 (Post 1248229)
ez647.sk
Stronka przydatna

Zatwierdzona przez producentow jako oficjalna ?

czary2mary 10.04.2013 21:45

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248227)
A niby skad wiadomo ze extrema maja fake ?
Bo ktos sobie tak stwierdzil na forum ?
Nikt tu naprawde nie wie ktore sa fake a ktore nie.
Palenie niekoniecznie jest wyznacznikiem.
TDK maja MBIPG101 R05 i sie pala fatalnie a Panasonic tez i pali sie duzo lepiej.
To nie oznacza przeciez ze TDK ma fake.

Nie ma większego problemu ze stwierdzeniem czy fake czy nie jeżeli się chce-producenci udostępniają numery seryjne i numery partii swoich wyrobów ,nawet numery seryjne box-wystarczy odczytać poprawnie i sprawdzić .

A Extreme to najniższa półka marka Ritek (również jego marki Memorex TraxData ) już zresztą likwidowana razem z TraxDatą -są to odpady które nie spełniają norm z wadami itp -MID jest prawidłowy -produkt RITEK-podkład RICONJPN tyle że wysypisko i tam się powinno znajdować a nie w sklepach:>

Grzesiek13 10.04.2013 21:41

ez647.sk
Stronka przydatna

dune2 10.04.2013 21:29

Ilość załączników: 4
Cytat:

Napisany przez Grzesiek13 (Post 1248201)
Z tego co wiem to Extreme to mają fake id co widać po zrzucie. Oryginały powinny palić się lepiej.

A niby skad wiadomo ze extrema maja fake ?
Bo ktos sobie tak stwierdzil na forum ?
Nikt tu naprawde nie wie ktore sa fake a ktore nie.
Palenie niekoniecznie jest wyznacznikiem.
TDK maja MBIPG101 R05 i sie pala fatalnie a Panasonic tez i pali sie duzo lepiej.
To nie oznacza przeciez ze TDK ma fake.

Grzesiek13 10.04.2013 15:00

Z tego co wiem to Extreme to mają fake id co widać po zrzucie. Oryginały powinny palić się lepiej.

dune2 10.04.2013 12:44

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Pierwszy (Post 1247980)
dotarły do mnie płytki i są od CMC MAG D03 - sprzedawca CDLANDPLUS
pierwsze wypały i testy już nie długo w odp. temacie

@czary2mary: gdzie dorwałeś te od ricohjpn jeśli można wiedzieć?

ricohjpn jest np. w Extreme DL

Załącznik 62167

Załącznik 62168

Grzesiek13 08.04.2013 17:51

Ilość załączników: 1
Tak na szybko Platinum po 3 latach ;]

czary2mary 08.04.2013 15:48

Kupiłem je zupełnie losowo w lokalnej likwidowanej hurtowni - w opakowaniach slim -zupełnie niczym opakowanie nie różni się od typowych Platinium więc trudno mi powiedzieć jak i gdzie można na nie trafić:ysz:

Grzesiek13 08.04.2013 15:05

Dobrze wiedzieć,też przydał by się namiar na Ricoh. Podróby to na pewno nie są bo swego czasu tylko na takie trafiałem i dosyć się paliło. Swego czasu były jeszcze żółte od A4-Tech, po trzech latach wszystkie przechodzą weryfikacje, szkoda że już ich nie ma na rynku

Pierwszy 08.04.2013 13:21

dotarły do mnie płytki i są od CMC MAG D03 - sprzedawca CDLANDPLUS
pierwsze wypały i testy już nie długo w odp. temacie

@czary2mary: gdzie dorwałeś te od ricohjpn jeśli można wiedzieć?

czary2mary 07.04.2013 06:43

Jedyny dobry i pewny nośnik to Verbatim DVD+R MKM 003 Made in Singapur -reszta to prawdziwa loteria;)trafić dobre to tak jak wygrać w Toto-Lotka;)

Grzesiek13 06.04.2013 18:30

Swego czasu kupowałem Platinum ze względu na RitekS04, do czasu kiedy w zaufanym źródle trafiły mi się z podkładem MBI. Bez kombinowania w ustawieniach mój litek nie był w stanie skalibrować prędkości. Kiedy już doszedłem do tego jak je zmusić do pracy błąd przy przejściu na drugą warstwę, chyba cały cake poszedł do kosza. Ma ktoś może namiary na dobrego sprzedawce z allegro z platinum na RICONJPN czy Ritek? Przerzuciłem się na Esperanzy, szału nie ma, w zasadzie nie miałem wyjścia ;] czary2mary jest coś jeszcze wartego uwagi? Emtec ostatnio jest niewiele i w zaporowych cenach a też były dobre, po dwóch latach nie ma problemów z odczytem

czary2mary 06.04.2013 11:12

Wydaje mi że są lepsze -są dużo grubsze i solidniej wykonane i widać że nie wysypisko ;)
Platinium nigdy nie brało i nie handlowało odpadami.:)

Na Allegro głównie są od CMC Made in Tajwan ,ale też można dostać RitekS04 .'

Ja pierwszy raz spotkałem Platinium DL na podkładzie RICONJPN-

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:08.