![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
![]() |
Dobrze wiedzieć,też przydał by się namiar na Ricoh. Podróby to na pewno nie są bo swego czasu tylko na takie trafiałem i dosyć się paliło. Swego czasu były jeszcze żółte od A4-Tech, po trzech latach wszystkie przechodzą weryfikacje, szkoda że już ich nie ma na rynku
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupiłem je zupełnie losowo w lokalnej likwidowanej hurtowni - w opakowaniach slim -zupełnie niczym opakowanie nie różni się od typowych Platinium więc trudno mi powiedzieć jak i gdzie można na nie trafić
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() |
Tak na szybko Platinum po 3 latach ;]
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.03.2012
![]() |
Cytat:
ricohjpn jest np. w Extreme DL |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() |
Z tego co wiem to Extreme to mają fake id co widać po zrzucie. Oryginały powinny palić się lepiej.
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Bo ktos sobie tak stwierdzil na forum ? Nikt tu naprawde nie wie ktore sa fake a ktore nie. Palenie niekoniecznie jest wyznacznikiem. TDK maja MBIPG101 R05 i sie pala fatalnie a Panasonic tez i pali sie duzo lepiej. To nie oznacza przeciez ze TDK ma fake. Ostatnio zmieniany przez dune2 : 10.04.2013 o godz. 21:33 |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() |
ez647.sk
Stronka przydatna |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
A Extreme to najniższa półka marka Ritek (również jego marki Memorex TraxData ) już zresztą likwidowana razem z TraxDatą -są to odpady które nie spełniają norm z wadami itp -MID jest prawidłowy -produkt RITEK-podkład RICONJPN tyle że wysypisko i tam się powinno znajdować a nie w sklepach
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wymiatacz
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Prosze tez jakis dowod ze extreme sa fake bo poki co to tylko fantazje. Domniemywac mozna ze extreme to odpadki bo to logiczne ale wnioski ze to fake warto by poprzec dowodwami. To ze ktos na stronie ez647.sk napisze sobie fake mnie nie przekonuje bo co to za dowod ? Ostatnio zmieniany przez dune2 : 10.04.2013 o godz. 21:55 |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
-to są odpady z partii testowych ,bądź z wadami produkcyjnymi bądź nie spełniające norm jakościowych -dlatego lądują w najtańszej marce Ritek-a Extreme zresztą już likwidowanej -
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wymiatacz
![]() |
Ok a ja to sie ma do strony ktora podal kolega powyzej ?
http://ez647.sk/extreme.html Chodzi mi o extreme dvd-r x 16 (czerwona) Tutaj jest sugestia ze to fake. "Mitsubishi Chemical Corp. /fake/" Dzis wlasnie kupilem dokladnie takiego czerwonego extreme w markecie Real. Zaraz przetestuje
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
Dużo tych Extreme jest fake- masz tam podane kody jakie partie są fake -wystarczy porównać w tych nośnikach podkład zmienia się co chwila
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wymiatacz
![]() |
A skad pewnosc ze tam sa podane prawdziwe dane ? Bo przeciez to co pisza na tej stronie to moze byc fake.
Poza tym jak czytac ta strone ? okreslen jest wiele i za diabla nie wiem o co w tym chodzi. Na tej stronie podaja ze te czerwone extreme maja MID "MCC 03RG20" a mam identyczna i jest to MBI 01RG40. Reasumujac nie rozumiem dlaczego sadzicie ze w Platinum jest prawdziwy ricohjpn a w extreme ma byc fake. Ostatnio zmieniany przez dune2 : 10.04.2013 o godz. 22:26 |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
To chyba oczywiste że nie wszystkie płyty mogą być wprowadzone -jak sam widzisz w Extreme jest jedno wielkie wysypisko -trudno żeby ktoś śledził na całym świecie co w każdej płycie jest -co dostawa to inny podkład -to jest najgorsze badziewie jakie jest Exstreme -również nawet ten nośnik często jest podrabiany przez chińczyków w Makcau -stąd też decyzja Riteka o likwidacji marki -choć głowę daję że jeszcze sto lat będą te płyty od innych "wynalazców" ![]() Wystarczy że sprawdzisz sobie kody swojego Exstreme i będziesz sam wiedział -nikt na odległość nie jest wróżbitą .Możesz mieć odpad jak i również fake -ale to musisz sam sprawdzić ![]() Wystarczy że zaczniesz sprawdzać a sam sobie odpowiesz na większość znaków zapytania
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Problem z wypaleniem gry na nośniku DVD DL (PS2) | Kamil955 | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 13 | 06.11.2012 20:30 |
| Jak z dwóch płyt video DVD DL zrobić jedną DVD | dargaj0 | DivX, Xvid, Matroska i inne | 1 | 09.05.2008 10:28 |
| DVD DL bład w nero | elfik765 | Napędy optyczne DVD | 7 | 12.04.2007 20:11 |
| Jak i czy podzielić jedną płytkę DVD DL na dwie zwykłe DVD+R | Mleczyk-66 | DVD-Video | 5 | 30.03.2006 12:55 |