![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
a litek moze bys czy tez to nie test? :> RITEKG05 wypalony we wrzesniu 2006 Załącznik 56498 |
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
|
zene_k@ kilka postow wyzej podalem wykres trzyletniego riteka
nadruk na nich jest o 60% wyrazistszy niz na jakichkolwiek verbatim'ach ale jesli chodzi o tdk dvd+r (tdk003) to katastrofa - nie czyta sie 80% z 50 szt cake'a ... i tu pozostaje jedynie bol |
Cytat:
Zapraszam do lektury:czytaj: :spoko: |
Cytat:
Rozumiem ,że hipoteza o trwałości płyty potwierdzona doświadczeniem z tymi nośnikami? Akurat stwierdzenie dotyczące ceny tyczyło się powierzchni do nadruku która za niższa cenę jest lepsza, ale nie ma napisu Verbatim. Nie będę nikogo wyprowadzał ,ze ślepej miłości do verbatima. |
Cytat:
|
Cytat:
Są ludzi który mówią stanowczo tylko Verbatim, lecz jestem jednym z tych którzy walczą z tym stereotypem Jeśli chodzi o aplę pod nadruk atramentowy jak dla mnie płyty charakteryzujące się najlepszym stosunkiem ceny do jakości są Riteki(Traxxdata, Conexx, Ritek) Coś o Ritekach, płyty te (zarówno CD jak i DVD) mają bardzo chłonną powierzchnie, bardzo ładnie wchłaniają atrament przez co bardzo dobrze odwzorowują kolory( są one żywsze niż w przypadku Verbatima) Płyty CD i DVD Riteka mają właściwie identyczną aplę czego nie można powiedzieć o Verbatimach gdzie płyty CD są wyraźnie gorsze od płyt DVD. Jeśli chodzi o nagrywanie płyt, to nie mam z nimi żadnego problemu, a nagrywam ich duże ilości, w ciągu roku ok 10tys płyt, oraz raz zdarzyła mi się partia 5 płyt pod rząd która nie chciała się nagrać u klienta, więcej informacji jakoby jakaś partia płyt nie chciała się nagrywać nie otrzymałem. Na koniec niezaprzeczalny argument za Ritekiem - CENA. |
Ilość załączników: 1
alez prosze bardzo ... :mruga:
plytka wypalona w kwietniu 2007 Załącznik 56201 jak by co riteki i verbatimy do nadruk ... a bd to traxdat'y 25gb |
Cytat:
Na alledrogo mamy trochę Riteków: http://allegro.pl/listing.php/search...ble&category=0 |
Sprawdziłem lakier na płycie z lightscribem. Wygląd jej niewiele się zmienił ale paluchów "nie przyjmuje", to fakt. Można więc powiedzieć, że poprawiła się jej JAKOŚĆ i TRWAŁOŚĆ. :))
|
Cytat:
|
Nie masz racji.
Gdy pacniesz paluchem na płycie Lightscribe to ślad pozostaje. A jak będziesz próbował go zmyć albo zetrzeć to jeszcze większe nieszczęście zrobisz :> |
Lakier przede wszystkim zabezpiecza nadruk atramentowy przed działaniem promieni UV (zanikanie wydruku) i zabezpiecza przed rozmyciem-rozmazaniem (wilgotne palce) oraz uwydatnia kolory. Płyty, o których piszesz nie są narażone na takie zagrożenia ze względu na ich "budowę". Lakierowanie takiej płytki mija się z celem. Lakier MediaRange jest półmatem więc efekt byłby nie za ciekawy.
|
Czy takowy lakier (do utrwalania nadruku) nałożony na płytkę wypaloną lightscribem daje coś? Poprawia jakość/trwałość? etc.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:14. |