![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Mam epsona R-200 używam programu Print CD dołączonego do drukarki i bez problemu. Może musisz ustawić odpowiednio wielkość zadrukowywanej powierzchni. Ja to robię tak jak na rysunku.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2006
![]() |
ja nie otrzymałem takiego programu byc moze nie było go na płycie instalacyjnej na niej mam tylko 3 programiki
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
warto zainwestowac w verbatim photo printable, czy moze cus innego? liczy sie jako***347;***263; po wypaleniu jak i soczysto***347;***263; kolorow po nadruku
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2006
![]() |
Czesc. Moje pytanie przenosze z
http://forum.cdrinfo.pl/no-niki-opty...on-ip3000.html bo widze ze tutaj temat sie kreci/krecil i nie bedzie balaganu na forum.Drukuje na cd verbatim Photo Printable o srednicy nadruku 21-119. Na poczatku drukowale przy pomocy CD Label Print v1.2.0 Canona, ale tam mozna max ustawic 118. Ostatnio zaczalem drukowac przez Cd Label Maker v2.55. Tutaj ustawiam 119 i mimo to dalej mam jakies przesuniecia, jak na zdjeciu. Tacke z cd wkladam rowiez poprawnie, tzn te strzalki sa dopasowane. Nie wiem skad to przesuniecie sie bierze. Moze ktos ma/mial taki problem? Moze jest jakis "trick", albo moze ktos powie jakich ustawien uzywa np w CD Label Maker? Drukarka ip3000.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2004
![]() |
Cytat:
Ja do drukowania na płytkach używam drukarki Canon i865 oraz program Canona CD Label Print. Moim zdaniem ustawienia średnicy nadruku 118mm są wystarczające. Jeśli chodzi o to przesunięcie, to w tym programie, w prawym dolnym rogu jest zakładka "Background Trim..." i tam można sobie ustawić projekt tak jak komuś pasuje. Jeśli to nie pomoże i wydruki dalej będą przesunięte, to prawdopodobnie trzeba skalibrować drukarkę. W sterownikach drukarki jest odpowiednia opcja. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A i prosilbym, jesli to mozliwe zeby napisal kto skto drukuje na ip3000, czy u niego jest tak jak powinno byc. Ostatnio zmieniany przez weedakktio : 29.07.2006 o godz. 17:50 |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Pozdr |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Wi***281;c ja mam IP4200 i takich problem***243;w nie mam - zadrukowa***322;em dopiero kilka p***322;yt ok***322;adkami ale zawsze by***322;o centrycznie - nie pami***281;tam jakim programem to drukowa***322;em.
|
|
|
#11 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co ma piernik do wiatraka?
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wyrownanie glowic poprawia jakosc druku, a nie miejsce od ktorego zaczyna drukowac drukarka.
Kombinujac z ustawieniami drukowania w Cd Label Print i Cd Label Maker jakos udalo mi sie zrobic tak ze nie ma prawie przesuniec, Sa tylko malutkie, prawie niezauwazalne. Nie zmienia to faktu ze cos jest nie tak. Moze drukarka fabrycznie zostala zle ustawiona. Jak bede mial okazje to zapytam w jakims serwisie. Dzieki wszystkim za pomoc. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
[QUOTE=weedakktio]Wyrownanie glowic poprawia jakosc druku, a nie miejsce od ktorego zaczyna drukowac drukarka.
Witam Kalibracja drukarki (wyrównywanie głowic drukujących)poprawia również przesunięcia w druku w poziomie i w pionie, a nie tylko barwy(odwzorowanie kolorów).Te dwa elementy sprawiają, że jakość wydruku jest odpowiednia. Pozdr |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=neoed]