![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.03.2003
![]() |
TDK DVD+R 16x - kiepsko na Lite-Onie :(
Byłem ostatnio w Tesco po płytki jakie zawsze kupuję, czyli Esperanza DVD+R 8x (bardzo ładnie się palą na mojej nagrywarce), ale zobaczyłem, że w tej samej cenie 13.99zł za cake'a 10szt. jest opakowanie płytek TDK DVD+R 16x (takie niebieskie - dziwne według mnie). Kupiłem, wypaliłem pierwszą płytkę prędkością 16x, dałem test jakości i ... SZOK ! ! Popatrzcie:
![]() Nie mogłem uwierzyć (i nadal nie wierze), że to są płytki TDK ![]() DVD Identifier podaje takie oto dane: ---------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD+R:CMC MAG-M01-000] ---------------------------------------------------------------------------- Disc & Book Type : [DVD+R] - [DVD-ROM] Manufacturer Name : [CMC Magnetics Corp.] Manufacturer ID : [CMC MAG] Media Type ID : [M01] Product Revision : [Not Specified] Blank Disc Capacity : [2,295,104 Sectors = 4.70 GB (4.38 GiB)] Recording Speeds : [1x-2.4x , 4x , 6x-8x , 6x-16x] ---------------------------------------------------------------------------- Płytki palone na Lite-On SHW1635S z firmwarem YS0Z. Wniosek taki, że są to naprawde bardzo dobre odpady z fabryki, albo rzeczywiście Lite-On'y coraz bardziej nie chcą polubić płytek firmy TDK. Co prawda ScanDisk daje pomyślne rezultaty co do odczytu całej płytki, ale nie jestem pewny jak długo dane utrzymają się na tym nośniku. Może ktoś jeszcze używał tych płytek? Proszę o informacje, bo nie chcę wierzyć, że Lite-On to kiepska nagrywarka (jak twierdzi większość osób) ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|