![]() |
Ilość załączników: 1
|
Ilość załączników: 2
Podłączyłem starego Bena żeby zobaczyć czy nie zardzewiał||
Chiński Verbatim:ysz: Załącznik 59792 Załącznik 59793 |
LiteOn a Benq pokazuje rozne wykresy, myslalem ze to inna plytka
|
Benek ma lepszy odczyt i korekcje i tyle;)
|
jakie jest dopuszczalne PI zeby uznac ze plytka jest wypalona dobrze?
|
Teoretycznie dopuszczalna liczba błędów zależy od ustawień ECC, tzn. ile bloków jest jednocześnie branych pod uwagę.Dopuszczalne maksimum to 32 błędy/sekundę, dla napędów Lite-On ***8211; 4, ale im mniej tym lepiej.
Ale płyty są coraz słabsze jakościowo i trudno w zasadzie winić napędy za zły zapis :) http://forum.cdrinfo.pl/f45/nero-cd-...wynikow-67090/ |
to znaczy ze ta twoja plyta wypalila sie dobrze, ale rewelacji nie ma :>
|
kataryniarz na Litku paliłeś czy na LG bo nie wiem czy mam chwalić no ok pisze w ciemno - test wypadł bardzooooo dobrze
__________________ |
Ilość załączników: 1
|
|
Ilość załączników: 5
Najnowszy box indyjskich Verbatimów + dziadek Plex PX-716 odpalony na nowym zasilaniu i przetestowany czy jeszcze żyje;)
Niestety coraz gorsze indyjskie Verbatimy to samo dotyczy również DVD+R z najnowszych dostaw :> Załącznik 60835 Załącznik 60836 Załącznik 60837 Załącznik 60838 Załącznik 60839 |
Verbatim DVD-R MCC003RG20 Made in Tajwan Pro-Disc
Kolejny nośnik który się stoczył na dno:> Pioneer DVR-111D ImgBurn 2.5.8.0 x8 Załącznik 62845 Załącznik 62846 |
Po prostu tego typu wielkości nośnika nikt już nie wykorzystuje. ;)
Zgodzę się jeszcze na DVD-DL, choć co na to zmieścić ? Poza tym, znaleźć dobry nośnik DVD-DL to sztuka. Myślę, że standard DVD powoli umiera śmiercią naturalną. Paradoksalnie, nośniki CD mają się świetnie. I całe szczęście. :spoko: Edit: Tak na marginesie, Pioneer 111D ostatni bios ma z września 2006. Ta nagrywarka nie nadaje się moim zdaniem już do niczego. Po prostu działa. |
Cytat:
Płyt DVD sprzedają się jeszcze w ilościach z 20 razy więcej jak BD więc jakoś tam ludziki wykorzystują -na kompach bardzo mało widać napędów BD-więc raczej razem z BD powoli umierają razem z twórcą i zaciekłym propagatorem Sony który od kwietnia zaprzestał produkcji własnych napedów BD a najnowsza wersja 5300S to OEM Lite-on IHBS 2:sciana: Tak na marginesie Pionerr 111D to świetna optyka i chipset z NEC AD4570 -więc ciagle świetnie pali CD wszystkie DVD w których nie zmieniono strategi zapisu (Verbatim MCC004 ,MCC003RG2 ale indyjskie,Ritek F16,Sony D21 ,Taiyo Yuden wszystko, a o DL nie wspomną bo wypali tak jak NEC wszystko co tylko wsadzisz:) |
Palenie x8, na starym dobrym beniu 1640:
Made in India. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:31. |