![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1156 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na starym Benie nagrane x8
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1157 |
LiteOn iHBS 212
Data rejestracji: 29.05.2012
![]() |
elegancko, tylko jakoś mało danych
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zamaskowany
Bo to Audio-DVD z DD a tam nie mam miejsca na kombinacje
![]() Było by jeszcze lepiej ale cały szpindel ma jakieś wady produkcyjne jakieś wżery na powierzchni i w tych miejscach większe błędy wywala ![]() ![]() Tak samo-stary benek x8 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
szału nie ma
Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 27.10.2012 o godz. 19:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zamaskowany
można rzec że nawet marnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Zamaskowany
Również najnowszy DVD+R z najnowszej dostawy od MBI palony Plexsem PX-716-niestety również zdecydowana obsuwa z jakością w dół
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zamaskowany
Za to całkiem dobrze pali te płyty Sony AD 7261S
![]() Do każdej partii nowych płyt to inny napęd potrzebny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
8x@hp BD B DH8B2LH XHDN
![]()
![]() |
#1164 |
Moderator
Zlotowicz
ze szpindla 100szt. kupione luzem 10szt. w lokalnym sklepie komp. zapakowane do reklamówki
![]() 8x@iHAS124 D 8L0A SB=on ![]() ![]() dzisiejsze Verbatimy DVD+R 16x to faktycznie loteria te akurat są o wiele lepsze jak oryginalnie zapakowany cake 25szt. kupiony na allegro.
![]() |
#1165 |
Moderator
Zlotowicz
druga sztuka z ostatniego zakupu
8x@hp BD B DH8B2LH XHDN SB=on ![]()
![]() |
#1166 |
Zamaskowany
jest dobrze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2005
![]() |
Verbatim DVD+R po tej serii przeźroczystej ze stycznia 2012 wypuścił, grubsze i nie przeźroczyste - ale tragiczne za to, kupiłem 20 płyt i jakość hmmm, brak jakości można powiedzieć, do poczytania w moim temacie:
Płyty Verbatim, Platinum DVD+R DB a nagrywarka, trwałość zapisu Aktualna seria to coś pomiędzy tą przeźroczystą ze stycznia 2012 a w ogóle nie przeźroczystą z marca 2012, te aktualne można powiedzieć że są w pół przeźroczyste, i jakość lepsza od tych z marca ale gorsza od tych ze stycznia. No nie wiem jak z tą przepuszczalnością światła przez płyty jest, ale Verbatim stosuje cały czas od kilku lat tę samą etykietę więc dlaczego jedne płyty są mniej a drugie bardziej przeźroczyste to nie wiem ?? Wie ktoś o co z tym chodzi ? Co ciekawe te wszystkie płyty co wspomniałem mają tę sam numer seryjny jak się nie mylę, a są rożnie wytłoczone. Zawsze płyty kupowałem w jednym i tym samym sklepie od 2004 do dzisiaj, do wczoraj właściwie ![]() Stare z 2006: (kupowane luzem po 1,20zł/szt) Mam ich coś 50, przeleciałem na szybko z 10 i testy są bardzo podobne, szkoda tylko że większość danych na nich jest już niepotrzebna ![]() Test 8X: (nagrywane w 4167B z prędkością 4X, z 8X się nie dało nagrywać na tej nagrywarce bo wszystkie płyty paliła, błąd ogniskowania albo śledzenie, zraziłem się do tej firmy po tym modelu, gdyż wymieniano mi w serwisie z 6 razy na nową i zawsze było to samo: Ale po 7latach muszę przyznać że jak nie spaliła płyty na samym początku to całkiem fajnie nagrała: 8X: ![]() Test:16X ![]() Przeźroczyste kupione w lutym 2012, nagrywane w H42N (ten model posiadam od 2007 bodajże, dostałem ją za 7razem jak mi wymieniali i nie psuła płyt już jak 4167B, też fajnie nagrywała, ale odczyt za to fatalny, nagrane w bardzo dobrej jakości płyty miała problem z odczytem. I prawie zawsze prędkość napędu podczas kopiowania spadła do 2X i nei mogła się już podnieść. ![]() Nieprzeźroczyste kupowane marzec-czerwiec 2012 To już era nagrywarki, ASUS, myślałem początkowo że nagrywarka nie udana, ale jednak okazało się że Verbatim sięgnął dna, ale miejmy nadzieję że się poprawi ![]() ![]() 16X: ![]() ![]() Aktualne: kupione 2 dni temu DVD-R 8x: ![]() DVD-R 16x: ![]() DVD+R 8x: ![]() DVD+R 16x: ![]() Celowo zamieściłem testy z prędkością 16X, gdyż jeśli ten test wypadnie źle, wówczas jest problem z odczytem i nagrywarka co prawda odczyta płytę bez problemu ale z mniejszą prędkością, a jeśli fatalnie czyta z 16X to nie wiadomo czy za jakiś czas nie przeniesie się to na 8X i bad sektory i wyparowanie danych. Mam ogromnie dużo płyt Verbatim, i trochę jestem zaniepokojony, jedynie mogę spać spokojnie jeśli chodzi o płyty nagrywane do 2008r, niesttey mam coś ze 150płyt nagranych w latach 2010-2011 i tutaj wykresy przy 8X, to coś podobnie do ostatniego testu z 16X, czyli coś się zaczyna niedobrego dziać, a dane nie mogą zostać utracone z tych 150 płyt ![]() Ostatnio zmieniany przez piotrek power : 15.01.2013 o godz. 20:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Moderator
Zlotowicz
też posiadam spora kolekcje Verbatimow od wczesnych lat 2006 trzymają się całkiem dobrze w 2009-2012 mało co nagrywałem.
na dzień dzisiejszy pozostaje trafić dobra partie Verbatima +R i zrobić zapas innych producentów można traktować tylko jako testy ew. płyta która powędruje w niedługim czasie do kosza itp. zaprzestaje kupowania płyt on-line bo zysk cenowy 0,20gr. a nie wiesz co kupić i co dostaniesz za następnym razem. EDIT: kusi mnie kupno nowego LG albo SONY :-)
Every wish is only a journey away... Ostatnio zmieniany przez seku : 15.01.2013 o godz. 20:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Moderator
Zlotowicz
8x@iHAS124 D 8L0A
Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes ![]() ![]()
![]() |
#1170 |
Moderator
Zlotowicz
8x@iHAS124 D 8L0A
Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes te są ze szpindla 25szt. zakup z allegro ![]() ![]() Benq scan 8x ![]()
![]() |
|
|