Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.07.2016, 12:32   #1396
dominn
Data rejestracji: 03.04.2016
dominn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zrobiłem EPROMem jak na wyżej załączonym obrazku. Jest niewiele lepiej. Pytanie - co oznacza ta zielona pozioma kreska na górnym wykresie?

I w jakim przypadku jitter wypada w porządku, a w jakim źle? (różowa kreska niżej/wyżej?) Dzięki!

dominn jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.07.2016, 14:39   #1397
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
górna zielona kreska to prędkość przekładnia scanu

jitter równy nie poszarpany odzwierciedla już strukturę zapisu czym niższy % tym lepiej
dla mnie średnia poniżej 8% to idealny zapis
8-9 % b.dobry
9-11% jest OK
powyżej 12% nadaje się na kopie mało ważnych danych słabo
Stary 02.07.2016, 16:38   #1398
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dominn tez mam tak fatalna serie

Verbatim DVD+R made in india
8x@_NEC DVD_RW ND-4551A 1-09
ImgBurn 2.5.8.0
kolejna z cake 50
VERBATIM DVD+R x16-benq____dvd_dd_dw1640_bsrb_02-july-2016_16_07-8x-_nec-dvd_rw-nd-4551a-1-09.pngVERBATIM DVD+R x16-atapi___ihas624___a_zl2u_02-july-2016_16_34-8x-_nec-dvd_rw-nd-4551a-1-09.png

Ostatnio zmieniany przez seku : 03.07.2016 o godz. 12:36
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2016, 12:32   #1399
Leman39
Moderator

Data rejestracji: 21.02.2014
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Płyty szrot jak u mnie, ale NEC-e mają coś w sobie, że dają na tych podstawkach radę
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2016, 10:54   #1400
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja już dawno nie palę na verbatimie.Obecnie najlepsze są HP i chętnie bym zmienił swój głos w ankiecie z verbatima na hp ale jak to zrobić ?
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2016, 14:48   #1401
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez dune2 Podgląd Wiadomości
Ja już dawno nie palę na verbatimie.Obecnie najlepsze są HP i chętnie bym zmienił swój głos w ankiecie z verbatima na hp ale jak to zrobić ?
Jak mocno chcesz to mogę "edytować \poprawić Twój głos " dodając go na HP..?
Można by było pomyśleć żeby w Sondach nośniki można było głosować raz na rok al wydaje mi się to trudne do zrealizowania technicznie ...
Spytam przy okazji @Barteza , ale trochę to potrwa bo porwali go kosmici a najpewniej we wrzesień \październik oddadzą ...

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2016, 15:04   #1402
dominn
Data rejestracji: 03.04.2016
dominn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:

I TraxDaty DVD+R
dominn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2016, 08:16   #1403
dune2
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Jak mocno chcesz to mogę "edytować \poprawić Twój głos " dodając go na HP..?
Można by było pomyśleć żeby w Sondach nośniki można było głosować raz na rok al wydaje mi się to trudne do zrealizowania technicznie ...
Spytam przy okazji @Barteza , ale trochę to potrwa bo porwali go kosmici a najpewniej we wrzesień \październik oddadzą ...
Oczywiście poproszę o zmianę na HP
Moim zdaniem ta sonda powinna być wyzerowana bo obecne wyniki są mocno mylące.

Cytat:
Napisany przez dominn Podgląd Wiadomości
I TraxDaty DVD+R
serio czy sarkazm ? bo HP się serio świetnie pali i nie znalazłem póki co niczego lepszego

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 05.07.2016 o godz. 08:20
Stary 05.07.2016, 10:01   #1404
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Oczywiście poproszę o zmianę na HP
Moim zdaniem ta sonda powinna być wyzerowana bo obecne wyniki są mocno mylące.

serio czy sarkazm ? bo HP się serio świetnie pali i nie znalazłem póki co niczego lepszego

Poprawiono " demokracje i Twój głos "..
Trudno kasować \ zerować Sondę w czasie jej trwania ....można rozważyć temat przy starcie roku 2017r..... również przy głosowaniu można oddać głos na kilka nośników .... ja bardziej się przychylam do tematu " głosowanie raz na rok"...

Traxdata DVD+R z najnowszej tłoczni Ritek są świetne jak wszystkie nośniki z z tej tłoczni,....
Traxdata DVD+R 4,7 GB x16 Printable MID: RITEK-F16-01 (Made by RITEK - Taiwan)

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 05.07.2016, 11:43   #1405
dune2
Wymiatacz

Pamietam maxele na riteku że były świetne ale jakoś nie mam zaufania to traxdata.Domyślam się ze nie powinienem ale jakoś bardziej ufam HP
Stary 05.07.2016, 13:55   #1406
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
[...]
Można by było pomyśleć żeby w Sondach nośniki można było głosować raz na rok al wydaje mi się to trudne do zrealizowania technicznie [...]
Nowy rok = nowy wątek = nowa sonda. Możliwości techniczne forum pozwalają wprawdzie na daleko idącą edycję sondy, ale IMO to tylko może bardziej wypaczyć rzeczywiste, aktualne preferencje forumowiczów.

Poza tym tak jest prościej.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2016, 17:26   #1407
Leman39
Moderator

Data rejestracji: 21.02.2014
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z DVD+R Printable polecam jak najbardziej od RITEKa Traxdata & Maxell
HP są tuż za nimi
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2016, 17:50   #1408
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Nowy rok = nowy wątek = nowa sonda. Możliwości techniczne forum pozwalają wprawdzie na daleko idącą edycję sondy, ale IMO to tylko może bardziej wypaczyć rzeczywiste, aktualne preferencje forumowiczów.

Poza tym tak jest prościej.
Prościej.... ale nie dla nas ... Trzeba wtedy Sondy pisać\przepisywać co roku nowe mimo że są tak zrobione że aktualne będą jeszcze z ~~20 lat ....
Zresztą są aktualizowane na bieżąco i powstały z takim zamiarem żeby je tylko aktualizować na bieżąco i jedną dużą aktualizacją roczną .....ale nie przewidzieliśmy że zagłosuje w ciągu prawie dwóch lat tylko około ~~10 osób do ~~40 osób w poszczególnych Sondach ... mimo wszystko że mają bardzo dużo wizyt\odwiedzin ....

Dlatego mimo oczywistych wad takiego rozwiązania będę kierownika namawiał na coroczny reset głosujących i " głosowanie raz na rok"

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 07.07.2016, 12:45   #1409
dune2
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Leman39 Podgląd Wiadomości
Z DVD+R Printable polecam jak najbardziej od RITEKa Traxdata & Maxell
HP są tuż za nimi
Po wynikach patrząc Hp są chyba nr1 bo wypadają świetnie niemal na każdej nagrywarce i nawet stare stacjonarne pioniery (a są wymagające) palą je bardzo dobrze.
Nie wiem jak traxdata ale w HP a miałęm już pare paczek nie trafiają się praktycznie gorsze sztuki.
Maxell jest w dwóch wersjach i niemal nie da się odróżnić dobrej od gorszej więc można się naciąć.
Pozostaje jeszcze kwstia fizycznej trwałości płyty czyli materiałów z których jest zrobiona i nie wiem czy hp nie jest pewniejsza niż traxdata która wywodzi się z tzw "no-name".
No ale co ja tam wiem

bd-r traxdaty też polecacie ? verbatim mocno mnie zawiódł, panasonic drogi tak więc szukam alternatywy dla bd-r HP.

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 07.07.2016 o godz. 12:57
Stary 07.07.2016, 13:31   #1410
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Po wynikach patrząc Hp są chyba nr1 bo wypadają świetnie niemal na każdej nagrywarce i nawet stare stacjonarne pioniery (a są wymagające) palą je bardzo dobrze.
Nie wiem jak traxdata ale w HP a miałęm już pare paczek nie trafiają się praktycznie gorsze sztuki.
Maxell jest w dwóch wersjach i niemal nie da się odróżnić dobrej od gorszej więc można się naciąć.
Pozostaje jeszcze kwstia fizycznej trwałości płyty czyli materiałów z których jest zrobiona i nie wiem czy hp nie jest pewniejsza niż traxdata która wywodzi się z tzw "no-name".
No ale co ja tam wiem

bd-r traxdaty też polecacie ? verbatim mocno mnie zawiódł, panasonic drogi tak więc szukam alternatywy dla bd-r HP.
TraxData\RiData to własne marki Ritek więc raczej trudno je zaliczyć do "no-name".

TraxData BD-R 25 GB
x4 - RITEKBR2
x6 - RITEKBR3 \ 4
Więc bez rewelacji...

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: