![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1396 |
![]() |
Zrobiłem EPROMem jak na wyżej załączonym obrazku. Jest niewiele lepiej. Pytanie - co oznacza ta zielona pozioma kreska na górnym wykresie?
I w jakim przypadku jitter wypada w porządku, a w jakim źle? (różowa kreska niżej/wyżej?) Dzięki! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1397 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
górna zielona kreska to prędkość przekładnia scanu
jitter równy nie poszarpany odzwierciedla już strukturę zapisu czym niższy % tym lepiej dla mnie średnia poniżej 8% to idealny zapis 8-9 % b.dobry 9-11% jest OK powyżej 12% nadaje się na kopie mało ważnych danych słabo
![]() |
#1398 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
dominn tez mam tak fatalna serie
Verbatim DVD+R made in india 8x@_NEC DVD_RW ND-4551A 1-09 ImgBurn 2.5.8.0 kolejna z cake 50 ![]() ![]()
Every wish is only a journey away... Ostatnio zmieniany przez seku : 03.07.2016 o godz. 12:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 21.02.2014
Płyty szrot jak u mnie, ale NEC-e mają coś w sobie, że dają na tych podstawkach radę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.03.2012
![]() |
Ja już dawno nie palę na verbatimie.Obecnie najlepsze są HP i chętnie bym zmienił swój głos w ankiecie z verbatima na hp ale jak to zrobić ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
Można by było pomyśleć żeby w Sondach nośniki można było głosować raz na rok al wydaje mi się to trudne do zrealizowania technicznie ... Spytam przy okazji @Barteza , ale trochę to potrwa bo porwali go kosmici a najpewniej we wrzesień \październik oddadzą ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Moim zdaniem ta sonda powinna być wyzerowana bo obecne wyniki są mocno mylące. serio czy sarkazm ? bo HP się serio świetnie pali i nie znalazłem póki co niczego lepszego ![]() Ostatnio zmieniany przez dune2 : 05.07.2016 o godz. 08:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Zamaskowany
Cytat:
Poprawiono " demokracje i Twój głos ".. ![]() Trudno kasować \ zerować Sondę w czasie jej trwania ....można rozważyć temat przy starcie roku 2017r..... również przy głosowaniu można oddać głos na kilka nośników .... ja bardziej się przychylam do tematu " głosowanie raz na rok"... ![]() Traxdata DVD+R z najnowszej tłoczni Ritek są świetne jak wszystkie nośniki z z tej tłoczni,.... ![]() Traxdata DVD+R 4,7 GB x16 Printable MID: RITEK-F16-01 (Made by RITEK - Taiwan) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Wymiatacz
![]() |
Pamietam maxele na riteku że były świetne ale jakoś nie mam zaufania to traxdata.Domyślam się ze nie powinienem ale jakoś bardziej ufam HP
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
Poza tym tak jest prościej. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 21.02.2014
Z DVD+R Printable polecam jak najbardziej od RITEKa Traxdata & Maxell
![]() HP są tuż za nimi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() Zresztą są aktualizowane na bieżąco i powstały z takim zamiarem żeby je tylko aktualizować na bieżąco i jedną dużą aktualizacją roczną .....ale nie przewidzieliśmy że zagłosuje w ciągu prawie dwóch lat tylko około ~~10 osób do ~~40 osób w poszczególnych Sondach ... mimo wszystko że mają bardzo dużo wizyt\odwiedzin .... ![]() Dlatego mimo oczywistych wad takiego rozwiązania będę kierownika namawiał na coroczny reset głosujących i " głosowanie raz na rok" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Nie wiem jak traxdata ale w HP a miałęm już pare paczek nie trafiają się praktycznie gorsze sztuki. Maxell jest w dwóch wersjach i niemal nie da się odróżnić dobrej od gorszej więc można się naciąć. Pozostaje jeszcze kwstia fizycznej trwałości płyty czyli materiałów z których jest zrobiona i nie wiem czy hp nie jest pewniejsza niż traxdata która wywodzi się z tzw "no-name". No ale co ja tam wiem ![]() bd-r traxdaty też polecacie ? verbatim mocno mnie zawiódł, panasonic drogi tak więc szukam alternatywy dla bd-r HP. Ostatnio zmieniany przez dune2 : 07.07.2016 o godz. 12:57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() TraxData BD-R 25 GB x4 - RITEKBR2 x6 - RITEKBR3 \ 4 Więc bez rewelacji... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|