![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2009
![]() |
Verbatim. Oryginalne?
Ostatnio kupiłam 16 sztuk płyt Verbatim x52 w jednej hurtowni za 90gr. sztuka.
Cena wydaje się trochę zbyt mała. Czy te płyty są oryginalne? Załączam zdjęcie. Dziwny wydaje mi się brak podkreślenia pod napisem Verbatim. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Wyglądają na oryginały, a po 90 groszy to niedawno można było kupić dvd.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wloz do nagrywarki i odczytaj ATIP plyty i producenta.
Bedziesz miala pewnosc. Choc obecnie to i ATIP podrabiaja.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to jeszcze ktoś cd kupuje ?
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2009
![]() |
Dzięki, bo mnie cena zmyliła
![]() @up Jak się nie ma napędu DVD to się kupuje CD ![]() Temat można zamknąć, jak coś. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pingwin specjalista.
Dziwne podejście, za najtańsze CDki przepłacasz aktualnie minimum 2x w stosunku do płyty DVD w takiej samej cenie (chodzi o pojemność).
Koszt normalnej nagrywarki DVD to już 60zł Na CD teraz wydałaś 14,4zł i masz w sumie ~13GB do zapisu Gdybyś poszukała płyt DVD za tą samą cenę miałabyś ~27,8GB do zapisu - czyli oszczędność ! Ot kobiece myślenie, kup tą nagrywarkę nową i Ci się sama zwróci ![]()
![]() |
#7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ot, Patrixa myślenie o matematyce... Nie wiem, jak żeś to poobliczał...
Tak dokładniej - niecałe 11 GB Za płytki DVD+R soniaka płaciłem ostatnio 0.92 zł/szt, czyli za 14,72 zł (mniej więcej tyle samo) mam prawie 69GB. Nie wie, skąd wytrzasnąłeś te 28GB... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pingwin specjalista.
Panowie tylko głupiec się nie myli (wiosna)
![]() Lecz suma sumarum racje mam, nie opłaca się kupować CD (do innych celów jak CDA -yahol) A tak w ogóle to nie mam czasu. Idę spać ![]() Ja za to właśnie nie używam Audio CD. Jakoś tak mam.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 30.04.2009 o godz. 23:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja kupuje.
Nagrywam muzyke na CD. Jakos tam mam, ze cala muzyke mam na CD, nie na DVD.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie czy się kupuje jeszcze CD jest strasznie pokrętne, bo w erze pierwszych nagrywarek, kupowanie drogich płyt było czymś niezwykłym, a wypalenie ich z sukcesem, na nagrywarce pozbawionej zabezpieczeń przed błędami, wręcz wydarzeniem bohaterskim!
Potem nadeszła era DVD, historia zaczęła się od nowa. Trzeba było być na czasie, mieć wszystkie modele po kolei, wypalać i testować setki płyt, pisać o wyższości LG nad Lite-On, lub odwrotnie, wgrywać biosy, odratowywać nagrywarki, oj działo się działo... Nadeszły nagrywarki BD...i co? Brak entuzjazmu, nikt się nie podnieca, biedni studenci nie odmawiają sobie zupek z torebki aby kupić nową nagrywarkę...no co jest? Gdzie ten entuzjazm? Gdzie to zaangażowanie?... I tu zmierzam do sedna sprawy: Nagrywarki CD są teraz w modzie, nie można już kupić takiej nowej sztuki, a nagrywanie na CD zaczyna być tak fajne, jak słuchanie czarnych płyt. Więc węszę podstęp w tym pytaniu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
CD-R Verbatim Glossy Printable | Gazda | Nośniki optyczne | 3 | 04.01.2009 16:47 |
Nowy bios 812S@832S ... jednak :) | Jollo | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 5051 | 13.11.2006 09:32 |
Oryginalne płytki verbatim dvd+r x16? | matdb | Nośniki optyczne | 28 | 21.05.2006 17:40 |
TDK 880N i problem z nagrywaniem Verbatim DVD-R:( | Janush'ek | Napędy optyczne DVD | 4 | 24.02.2004 21:34 |
ktore Verbatim najlepsze do muzyki? | Viktor | Napędy optyczne CD | 6 | 10.08.2002 16:04 |