Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.04.2010, 11:50   #1
rs78
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2010
Posty: 10
rs78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Jestem tu nowy. Mam problem z nagrywarką - bardzo wolno chodzi, jak chcę zgrać cos z płyty DVD na dysk to trwa to zazwyczaj 45 - 55 minut. Koles mówi mi że brak mi firmware ... prosże o pomoc bo szukałem i znalazłem ale tylko jakies strony płatne.
pozdrawiam

To sa dane do mojej nagrywarki:

Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVDRAM GT30N


Właściwości urządzenia:
Opis sterownika HL-DT-ST DVDRAM GT30N
Data sterownika 2001-07-01
Wersja sterownika 5.1.2535.0
Dostawca sterownika Microsoft
Plik INF cdrom.inf

Producent urządzenia:
Nazwa firmy LG Electronics
Informacje o produkcie http://www.lge.com/products/category...0storage.jhtml
Firmware Download http://www.lge.com/support/main.jhtml

[ F:\ HL-DT-ST DVDRAM GT30N ]

Właściwości napędu dysków optycznych:
Opis urządzenia HL-DT-ST DVDRAM GT30N
Numer seryjny KZG9B3A0353
Firmware Revision AS02
Firmware Date 2009-07-08
Rozmiar bufora 1 MB
Region Code Brak
Remaining User Changes 5
Remaining Vendor Changes 4

ASPI
________________________________________

Host ID LUN Typ urządzenia Sprzedawca Model Rev Dodatkowe informacje
00 07 00 Karta hosta Port 000
01 00 00 Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVDRAM GT30N AS02 09/07/08 7U01
01 07 00 Karta hosta Port 001
[ Stacje dysków CD-ROM/DVD / HL-DT-ST DVDRAM GT30N ]

Właściwości urządzenia:
Opis sterownika HL-DT-ST DVDRAM GT30N
Data sterownika 2001-07-01
Wersja sterownika 5.1.2535.0
Dostawca sterownika Microsoft
Plik INF cdrom.inf
ID sprzętu IDE\CdRomHL-DT-ST_DVDRAM_GT30N___________________AS02____
Location Information 0

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 09.04.2010 o godz. 12:09 Powód: ppp
rs78 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.04.2010, 12:13   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,831
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Gdybyś nie miał firmware, to byś nie mógł użyć napędu - wcale.

Bardziej przydałaby się informacja, czy napęd jest na IDE, czy SATA, bo google w tej sprawie podaje sprzeczne informacje.

Jeśli jest na IDE, to włącz DMA --> https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073

A jeśli chcesz coś dodać zanim padnie odpowiedź, to - działa aż 2 godziny.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 12:14   #3
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Agusia
 
Data rejestracji: 09.11.2004
Lokalizacja: Ziemia Obiecana
Posty: 3,523
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A może ta nagrywarka działa w trybie PIO a nie DMA ?
__________________
Pozdrawiam wszystkich fanów Toma Waitsa
Agusia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 12:26   #4
rs78
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2010
Posty: 10
rs78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przy instalacji win. XP cos było przestawiane w BIOSIE bo nie można było sytemu zainstalować (wyskakiwał błąd) i może dlatego teraz nie chodzi.
rs78 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2010, 08:27   #5
rs78
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2010
Posty: 10
rs78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W biosie mam ustawione OnChip SATA Type [Native IDE]
rs78 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2010, 09:18   #6
rs78
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2010
Posty: 10
rs78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zainstalowałem Force Aspi 1.7.
i dalej chodzi tak jak chodziło.

a tak to umnie wygląda:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5a5489ea5.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...df4a523d0.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6c3ac18fc.html

Co mam zmienić? Prosze o pomoc.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 28.05.2010 o godz. 11:56 Powód: EDYTUJ nie gryzie. ;-p
rs78 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2010, 12:49   #7
zefir83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.06.2010
Posty: 1
zefir83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam podobną nagrywarkę, zainstaluj ręcznie sterowniki f6flpy32_85.zip (poszukaj na necie) na podstawowy kanał ide(w kontrolerach ide ata/atapi), podczas instalacji wybierz plik iaAHCI.inf, uruchom ponownie komputer, wejdź w setup biosu, przestaw opcję OnChip SATA Type na ahci.
zefir83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
problem z nagrywaniem(laptop) wawaking Napędy optyczne DVD 5 06.05.2009 04:20
Co wiecie o biosie 1.04 do LG GCE-8320B ? Kusiu Napędy optyczne CD 8 12.05.2002 10:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.