Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.10.2005, 16:43   #1
K@M!L
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.10.2005
K@M!L w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware

Dlaczego nie jest tak ze kupuje poprostu nagrywarke DVD i ona nagrywa...GRRR

Kupilem NEC ND-3540A miala firmware 1.0 i pierwsza DVD nagrala spoko ale dwei nastepne juz nie mozna bylo odczytac ni innym kompie chodz zamykalem sesje.
No to zmienilem firmware najpierw na 1.3 i wtedy zaczal sie problem tz w nero na poczatku nagrywania DVD wyskakiwal mi komunikat (zrzuty z ekranu w zalacznikach):

NEC DVD RW ND-3540A
Nieprawidlowy Dysk

ktory zamieszczam jak zrzut ekranu w 1 zalaczniku
Nastepnie zmienilem na polecany firmware 1W5 ale objaw ten sam...
i teraz dodatkowo nie moge wrocic z 1W5 do 1.3 bo mi wychodzi info ze Target NEC ND-3540A is not found correctly

Poradzcie co mam teraz zrobic bo nie mam zielonego pojecia

A moze dlatego ze nagrywarke podpieta jest pod druga tasme 80zylowa a powinna byc 40zylowa?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-snap1.jpg   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-snap2.jpg   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-snap3.jpg  
K@M!L jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.10.2005, 16:50   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
odinstalować kanał IDE i restart.

jak nie Wiesz jak to napisz bo mi się nie chce narazie pisać
ed hunter jest offline  
Stary 01.10.2005, 16:53   #3
K@M!L
Nowy na forum

jestem maxymalnym laikiem co to jest kanal IDE i jak go odinstalowac?
K@M!L jest offline  
Stary 01.10.2005, 17:20   #4
K@M!L
Nowy na forum

wszedlem do panelu sterowania do sprzetu i odinstalowalem jak mowiles tyle ze teraz co wlacze od nowa komputer to mi wychodza bledy i wyglada to mniej wiecej tak (przesylam w zalaczniku...)
NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-snap4.jpg   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-snap5.jpg  
K@M!L jest offline  
Stary 01.10.2005, 17:57   #5
K@M!L
Nowy na forum

dobra zainstalowalem najnowsze sterowniki NVIDIA ale dalej zystepuje ten sam problem przy nagrywaniu plyt DVD a plyty CD nagrywa bez problemu.

P O M O C Y bo stracilem na to juz z 10godzin od 3 dni !!
K@M!L jest offline  
Stary 01.10.2005, 16:53   #6
K@M!L
Nowy na forum

jastem maxymalnym laikiem co to jest kanal IDE? i jak go mam odinstalowac?
K@M!L jest offline  
Stary 01.10.2005, 18:23   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
chodziło o to aby system sam zainstalował napęd i kanał po restarcie.

jeśli są to sterowniki nVidia to je odinstalować i zobaczyć jak na sterach Microsoftu będzie.

nie wiem co innego może być...

ostatnio po zmianie firmware NEC nie widział mi płyt DVD

pomogło to co zawsze - odinstalowanie kanału i restart

z jakiego powodu u Ciebie robi się taki bajzel to nie wiem...
ed hunter jest offline  
Stary 01.10.2005, 18:32   #8
K@M!L
Nowy na forum

nie no ale plyty dvd widzi tz inne ktore wczesniej nagralem jak wsadzam to moge z nich czytac
K@M!L jest offline  
Stary 01.10.2005, 18:49   #9
K@M!L
Nowy na forum

system sam zainstalowal dvd i nic z tego plyty cd nagrywa plyty dvd widzi ale nie nagrywa..........macie jeszcze jakies pomysly?
K@M!L jest offline  
Stary 01.10.2005, 19:17   #10
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez K@M!L
system sam zainstalowal dvd i nic z tego plyty cd nagrywa plyty dvd widzi ale nie nagrywa..........macie jeszcze jakies pomysly?
a jakich dvd nie nagrywa - wszystkich? czy tylko danej marki?

Stary 02.10.2005, 12:10   #11
K@M!L
Nowy na forum

Plytki jakie mam to OMEGA DVD R 4x DVD-R 4.7GB ale pierwsze 3 DVD na firmware 1.0 nagralo i to w predkosci 4X a teraz nie dosc ze nie pozwala wybrac nagrywania DVD w predkosci szybszej niz 2.4X to jeszcze nie zaleznie od firmware bo wgrywalem juz wszystkie najnowsze i strsze wersje wyskakuje komunikat za NIEPRAWIDLOWY DYSK kumpel mi powiedzial ze mial ten sam problem (ma zupelnie innego kompa i inna nagrywarke ale tez nero) ale nie pamieta jak to rozwiazal...

moj sprzet ma niecaly tydzien Plyta GIGABYTE GA-K8NF-9 Procesor 3000 Athlon 2GB ramu 2 dyski po 80GB

Aha teraz DVD dalem na tasme Secondary Master z tasmy Primary Slave
K@M!L jest offline  
Stary 02.10.2005, 12:23   #12
Yarozelsky
Gość

Unhappy

Cytat:
Napisany przez K@M!L
Plytki jakie mam to OMEGA DVD R 4x DVD-R 4.7GB ale pierwsze 3 DVD na firmware 1.0 nagralo i to w predkosci 4X a teraz nie dosc ze nie pozwala wybrac nagrywania DVD w predkosci szybszej niz 2.4X to jeszcze nie zaleznie od firmware bo wgrywalem juz wszystkie najnowsze i strsze wersje wyskakuje komunikat za NIEPRAWIDLOWY DYSK kumpel mi powiedzial ze mial ten sam problem (ma zupelnie innego kompa i inna nagrywarke ale tez nero) ale nie pamieta jak to rozwiazal...

moj sprzet ma niecaly tydzien Plyta GIGABYTE GA-K8NF-9 Procesor 3000 Athlon 2GB ramu 2 dyski po 80GB

Aha teraz DVD dalem na tasme Secondary Master z tasmy Primary Slave
Witam.
Zrób tak : wgraj bios 1W5,przeinstaluj nero ,zainstaluj aspii,nagrywarke zostaw na secondary master[niezapomnij zmienic ustawienie zworki]potem sprzawdz czy nagrywa na innych płytkach[mozliwe ze trafiles na jakas wadliwa partie]

Stary 02.10.2005, 14:26   #13
K@M!L
Nowy na forum

zrobilem jak kazales tylko aspi nie jestem pewien czy dobrze zrobilem zreszta wszystko co zmienilem mam zapisane w rzutach ekranu ktore dolaczam do posta dalej to samo kupilem TDKi plytki i mam dalej komunikat ktory tez dolaczam w zalaczniku - Czyli NIEPRAWIDLOWY DYSK

Juz sie wkurzylem zainstalowalem Alcohol i tam tez przy probie nagrania obrazu wychodzi mi blad:

CANNOT WRITE MEDIUM INCOMPATIBLE FORMAT

Co jest do cholery grane
NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-aspi-check.jpg   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-device-manager.jpg   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-firmware10.jpg   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-nero-infotool-aspi.jpg   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware-taki-blad-nero-mi-caly-czas-wyskakuje.jpg  

K@M!L jest offline  
Stary 02.10.2005, 16:44   #14
K@M!L
Nowy na forum

Dobra problem rozwiazany 1 TDKe mi nie chcialo czytac reszte idzie jak po masle!!
Czyli Byla to kwestia pierdzielonych plyt DVD!! NIE POLECAM NIKOMU plyt firmy:
O M E G A

Ale dzieki temu problemowi wiem co to i umiem wgrywac ASPI i Firmware

WIELKIE DZIEKI CHLOPAKI ZA POMOC!!
K@M!L jest offline  
Stary 04.10.2005, 11:14   #15
punisher
Guru

Data rejestracji: 14.05.2005
punisher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja używam płytek Omega DVD+R i są niezłe, jak za tę cenę. Problemów z nagrywaniem tych płytek też żadnego nie mam. Może dlatego, że te płytki przedstawiają się jako Verbatimy?
punisher jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: