![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
cana spokojnie mozesz go wgrać potestowalem go troche i plyte ktora wtedy mi prawie nie potrafil odczytac teraz za 1 razem i bez kłopotu,soft dostępny na alternatywnym serwerze www.imgo.us/1653
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2005
![]() |
Witajcie. Wgrałem już kolejny raz. Teraz ten patchowany ale nie Sony. Tak działa i diody zmieniają kolor czerwona/zielona. Nie zmieniła się nazwa nagrywarki.
PYTANIE - kto wie jak uzyskać dostęp do nagranych czterech DVD jako dane (cenne) na Verbatim +R. Nagrane w Liteon SOHW-1653S z bios v.2., a już nie czytane po wgraniu biosa v. 10. Następne biosy nic nie zmieniają. Teraz DVD Verbatim nagrane v. 2 nie są dostępne - komunikat brak dysku. Dane te są dostępne na nagrywarce której nie wymieniałem biosa v. 2. DVD Verbatim są nagrywalne na obu nagrywarkach, ale nieczytane wzajemnie. Oczywiście nowy bios pozwala nagrywać Esperanca i Sony, czego stary nie robił. |
|
|
|
|
#3 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A uyżywałeś v. 1 / ten niemiecki / ponoć niezły był. Palił wszystko.
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nie potrafię wycofać się - wgrać starej wersji biosu po nowej. Wgrywałem kolejno do przodu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No dobra ...... . Napisz o co Ci właściwie chodzi. Jaki masz aktualnie bios a do jakiego chcesz wrócić z tego co piszesz nic nie rozumiem.
Co to jest za bios v. 2 i v. 10
Ostatnio zmieniany przez adax : 08.04.2005 o godz. 23:55 |
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
PYTANIE - kto wie jak uzyskać dostęp do nagranych czterech DVD jako dane (cenne) na Verbatim +R. Nagrane w Liteon SOHW-1653S z bios v.2., ale już nie czytane po wgraniu nowszych od biosa v. 10. Verbatim teraz widzę jako ID= YUDEN000T01 a jak było wcześniej z bios v.2 nie sprawdzałem - a mogę. Następne wgrywane biosy nic nie zmieniają. Teraz DVD Verbatim nagrane v. 2 nie są już dostępne - komunikat brak dysku. Dane te są dostępne na nagrywarce w której nie wymieniałem biosa jest v. 2. DVD Verbatim są nagrywalne na obu nagrywarkach, ale nieczytane wzajemnie. Oczywiście nowy bios pozwala mi nagrywać Esperanca i Sony, czego stary nie robił. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
CS02 to wersja v.2 ( nie miałem CS01 - v. pierwszej) CS09 - 2004/12/24 to v. 9. CS0C - 2005/02/04 to v. 10 CSTJ - 2005/02/22 CS0G - 2005/03/05 CS0K - 2005/03/26 mam już wgraną wersję najnowszą - ostatnią i teraz jeszcze tę przeróbkę z diodkami (głupota i kretynizm) i też nie czyta Verbatim 4*DVD +R wgranych z biosem CS02. Oczywiście , że nie byłem tak głupi żeby z tej kolejki, wgrywać CSTJ ))
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
Ludzie , nie przesadzacie z tymi biosami ? Kurde , widzę że najważniejszą sprawą są kolorowe diody
, a nie jakośc zapisu ! Jak pali wam dobrze na aktualnym biosie to po cholerę zmieniacie , tylko dla małego kolorowego światełka , ja nawet nie patrzę w trakcie zapisu na palnik , nagrywarka pali ja robię coś innego , no ale widzę że są tacy co jarają się się takimi gadżetami .... pozdr.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
pewnie nie wszyscy zdaja sobie tez sprawe z tego ze C0deKing udostepnił o wiele wiecej "kolorowych" biosow niz widac to na stronie
![]() http://codeguys.rpc1.org/temp/LEDFix.rar Znajdziecie tam: 1633S.BS0S.patched-cf-ledfix.exe 1633S.BS41.patched-cf-ledfix.exe 1653S.CS0G.patched-cf-ledfix.exe 1653S.CS09.patched-cf-ledfix.exe 1653S.CSTJ.patched-cf-ledfix.exe
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Wiec podsumowujac: ktory bios jest najlepszy do 1653 ( tzn 1633 przerobionego na 1653) - prosze mi doradzic bo czytajac rozne odpowiedzi zaczynam sie gubic - mysle ze na tym forum jest oosba bardziej zaawansowana w tych sprawach i jest w stanie mi na moje pytanie odpowiedziec
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
W moim przypadku zmiana na CSOK oraz zmiana systemu na xp bez sp2!!! zrobiła cud z 1653S.W kilku róznych postach na tym forum,w róznych tematach narzekałem na tą nagrywarkę-naprawdę mnie wkurzała i miałem jesj serdecznie dość.Obecnie sprawa ma się tak że nagrywarka pali idealnie platinium+ x8,verbatim+ x8.Idealnie, znaczy nie mam żadnych problemów z odtwazaniem nagranych rzeczy-filmy dvd,dvix,obrazy.iso oraz gry.Otworzyłem nawet nagrane wcześniej na esperanzie przy biosie CS09 filmy dvd ,których mi wtedy nie czytało.Wypalam programami Nero 6 i Clone DVD 2.
Ps. Postaram sie przy najbliższej okazji przetestowac nagrywanie i odtwazanie na esperanzach. PS2 Mam wprawdzie wgrany bois CSOK ale nie miga mi dioda podczas nagrywania, czy był taki bios CSOK bez migajacej diody,czy u mnie jest cos nie tak z nagrywarką?Bios nie miał zadnej dodatkowej nazwy-[CSOK.exe] |
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
ale nie wklej sobie tego z opisem SONY bo nagrywarka zmieni nazwę na Sony, Tylko nazwę i tyle, a jeszcze potrzebny będzie szyldzik przedni aby było to już Sony )
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
czyli jajk - jednak CSOC jest nadal najlepszym biosem ?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Liteon1653+BenQ1620
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Wiec tak - plyty DVD (+r, -R , +RW -RW) nagrywam tylko na Verbatimach. A jak te biosy maja sie do nagrywania CD-R/RW ? ( bo tez duzo tych plyt nagrywam i nie tylko juz na Verbatimach). Wiec w takim przypadku tez bios CSOC bedzie najlepszy ?
|
|
|
![]() |
|
|