![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Dzięki za poprawkę- choć w dość ostrym tonie utrzymaną - jakby to powiedzieć ... spoko Majonez.
Z tego co mi wiadomo to już oficjalny CS0C (datowany wcześniej) załatwił sprawę zapisu przynajmniej na Esperanzach. Ale jeżeli to produkt Liteona (i tylko Liteona) zawierający choćby znikome poprawki - to jednak dziwne że te obydwa biosy nie znalażły się na orginalnej stronie - przecież tych shitowych nośników nie używa tylko Polska (chyba, że się mylę). Swoją drogą uważam że i tak lepiej poczekać - nie każdy orginalny bios jest lepszy od poprzedniego (nie licząc powiększonej liczby nośników). A chłopaków z AB nie przeproszę ponieważ: 1.) Do tej produkcji chyba się trochę przyczynili - choćby zaispirowaniem Taiwańczyków wysyłając nośniki, wię coś ze strony polskiej jest. ![]() (chyba im nie umniejszam nazywając ten bios Made in Poland) 2.) CSTJ poprawił być może zapis na tanich płytkach ale z pewnością nie był najlepszy dla markowych. Dodając do tego problem z powrotem do oficjalnego biosu przyznasz ze nie byl produktem do końca udanym.A taki produkt wywołuje pewne uzasadnione obawy... przed następnym - Ps. Widzę, że obydwoje z Bartezem zaangażowaliście się w obronę AB i myślę sobie ... to dobrze, że jest jeszcze ktoś kto broni polskich interesów.(inicjatywy) Pozdrawiam
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 17.04.2005 o godz. 10:43 |
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
Majonez i Karel84 :
Nie warto toczyć sporów o to kto jest inspiratorem , autorem i tym podobne biosu CSTJ , bo i tak nie zmieni to faktu że tem bios to kupa g...na . Ja mam w swojej 1213 wgrany bios 1653S.CS0K.patched-cf-ledfix i jestem z niego w miarę zadowolony , poza małymi zgrzytami . A mianowicie nagrywając na płytkach Apollo produkowanych przez VDSPMSAB001 Interaxia AG niektóre płyki pod koniec ( jakieś 15 %) zaczynają mocne górki , a nagrywane pod biosem z sony 710 BYX3 , mają wprawdzie większą ilość PI , ale za to równą w całym zakresie nagrania płyty . Mam pytanie czy ktoś może wie dlaczego te same płyty , z tej samej partii tak dziwnie się zachowują . Proszę o nie pisanie bzdur w stylu :" ja używam tylko verb i tdp , albo innego rodzaju płyt i tylko takie lubi liteon ." Ja również preferuję verby i TDK , ale jeśłi jeden bios potrafi w miarę przyzwoicie nagrac daną płytę , a drugi nie to napewno nie jest to wina sprzętu , a trzeba dopracowaś firmware . a przy okazji to jest już nowy omni na stronie codeguys i radzi on sobie z kilkowa nowymi biosami których nie chciał ruszyć poprzedni. pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 | ||||||
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
. Można stąd wnosić, że to na nasz rynek zrzucono te najgorsze śmieci i dlatego nie było tego firmware na oficjalnej. A CS0M jak wskazuje informacja to po prostu powrót do oficjalnej lini biosów.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc trzeba ludzi z błędu wyprowadzać .Cytat:
"Spaczowałem sobie nagrywarkę, nagrywa szybciej, ba zmieniła nazwę i jest wyższym modelem, i najważniejsze dioda świeci na 3 kolorki, ale nagrywając płyty chodnikowe nie do końca wysmaża tosty i nie są chrupiące a poza tym wbudowany ekspres do kawy nie działa - ale g...o" Jedyne co mi przychodzi wtedy do głowy to <żygi>
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
||||||
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
czyli jak - bo z odczytem wykresow mam maly problemik ( mala wiedza co i jak) - warto wgrywac go , jest lepszy od tego poprzedniego ?
Czy ktos moze mi w kilku slowach zdaniach powiedziec jak odczttywac te wykresy - tzn kiedy jakosc zapisu jest dobra a kiedy zla - jak odroznic to z wykresu ? |
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Tu jest sporo wyników:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=133978 |
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() |
Lechwos ponów ten test jeszcze raz ale z prędkością odczytu 4x a nie max - to co zaprezentowałeś to tragedia
8 błędów (ta płytka nie powinna się odtwarzać) - na szczęście to na 99% wina właśnie tej prędkości. ![]() Ps.Aaaaaa... a może to ten sprzęt którym dysponujesz daje takie mierne efekty - nie zauważylem od razu - a gdzie wpychasz tą płytkę Cytat:
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 14.04.2005 o godz. 17:53 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
lechu
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
Cytat:
dla mnie te verbatiumy sa bez zarzutu wszystko chodzi Oki cena przystępna kolo mnie w REALU sa po 2.99 i fajnie wyglądają jak szpula filmowa a gdzie wpycham ta płytkę nie będę odpowiadał na forum ![]() Date : 2005-04-14 18:31:08 Model : 1-0-0-0 SONY DVD RW DRU-710A CS0M Disc : DVD+R , MCC002 [Mitsubishi Chemical Corporation] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 18/10 Scanned range : 0 - 2125397 Sampling count : 114200 Errors : 0 PI Max : 29 PI Average : 2,47 PI Total : 17660 PIF Max : 11 PIF Average : 0,44 PIF Total : 3162 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
Teraz lepiej - brak błędów - dlatego odtwarzanie w Mancie ok! (też posiadam),ale te błędy PIF nieciekawe - zobacz moje wykresy Verbatimów wyżej - wygląda na to, że na CS0K o niebo lepiej.
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
Cytat:
http://www.liteon.ab.pl/firmware/CS0M.zip |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2002
![]() |
proponuje jeszcze ustawić:
ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 |
|
|
|
|
#11 |
|
lechu
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
Date : 2005-04-14 23:55:07
Model : 1-0-0-0 SONY DVD RW DRU-710A CS0M Disc : DVD+R , MCC002 [Mitsubishi Chemical Corporation] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2289722 Sampling count : 123705 Errors : 0 PI Max : 81 PI Average : 10,08 PI Total : 168897 PIF Max : 24 PIF Average : 6,55 PIF Total : 109780 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Cytat:
|
|