![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W moim ldw851s po zmianie biosu na GS0H po paru dniach uzywania zaczal zle palic gorsze nosniki.
Esperanzy szły 2,30h a Msonic wylatywaly w polowie - zaraz po zmianie dzialal dobrze wczesniej mialem ten z 811 HS0P i palil bardzo dobrze, lecz postanowilem dac ten oficjalny i z czasem sie cos namieszalo a na pewno nic nie doinstalowywalem Przy pomocy "cofacza" kowanskiego tego z 812 do 851 wrocilem do GS0F i znow jest wszystko OK. Ciekawi mnie tylko fakt czy to zbieg okolicznosci czy u innych też sie pojawiły taki cuda. prometeusz
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Chciałbym się zapytać czy aktualizacja firewaru prowadzi do utraty gwarancji ?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Problem z CD-RW Lite-On LTR5232S
Kupiłem 5 płytek "ESPERANZA" i moja nagrywarka nie odczytała tych nośników a w info o tej nagrywarce pisze "Odczyt 870mb/99min - Tak/Tak" wcześniej mi działały ale nie pamiętam na jakich nośnikach. Nośniki są dobre bo próbowałem nagrać na mojej nagrywarce DVD-RW i działa bez zarzutu. Co może być nie tak ?
Jeśli macie jakieś pomysły albo odpowiedź na to dajcie znac dzieki!!! |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
czy ktoś może mi pomóc?
jestem po nieudanym upgradzie firmwaru w Lite-On LTD122... po probie odzyskania go korzystając z mtkWinFlash'a dostaję takie info:ERR: fail to identify the flash type! a zaraz po tym Please wait a moment... Complete! Please restart your computer. ale po restarcie kompa, oczywiście bios nadal nie wykrywa jeśli ma ktoś jakiś pomysł chętnie wysłucham Ostatnio zmieniany przez aqgq : 22.02.2005 o godz. 18:30 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2003
![]() |
Witam, jak włączyć opcje Direct IDE Port Mode w programie MtkWinFlash? bo u mnie niema takiej opcji.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Typical Lame Burner
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
Potrzebuje biosa do LTR-16101B
Pliz....
|
|
#8 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
walidator
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Zauważyłem dziwną rzecz, jeśli wgram do litka biosa z paczki exe a następnie wyciągnę go z powrotem LTNflas-em i porównam z plikiem bin który uzyskałem konwertując plik exe do bin to uzyskuje różne pliki bin. Konwersja przeprowadzam ok, jak ściągnę exe i bina z forum.rpc1.org , wgram exe , ściągnę z powrotem do bina i porównam to wyniki mam identyczne czyli różne pliki bin, wie ktoś o co tu biega ?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2003
![]() |
Czy można flashować napęd CDR7s52, który jest ponoć wersją OEM LTR523252 (różni się zewnętrznie)?
Oprogramowanie firmowe Liteona QS0B odrzuca go jako niewłaściwy. |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
Mam ja sobie Liteona LTR - 40125S (BOX) i nie miałem do tej pory powodów do
narzekania. Dzisiaj instalowałem Linuxa z płyty (okazało się, ze trochę walniętej) i napęd nie mógł odczytać któregoś pliku - kręcił płytą z 10 minut i nic. W końcu moja cierpliwość skończyła się i zresetowałem PC-a. Obecnie BIOS nie wykrywa tego napędu (co za tym idzie Windows też), przy czym cały czas pali się dioda od dysku. Próbowałem podpiąć jako Master,Slave na pierwszym kanale i drugim. Ściągnąłem ze strony producenta firmware, ale niestety wypisuje, że nie mam zainstalowanego napędu LITEON'a. Zasilanie do płyty dochodzi, po naciśnięciu przycisku wysuwa się kieszeń, po włożeniu płyty dioda mruga. Czy pozostał tylko serwis ? Czy to jest wina firmware'u, czy uszkodził się jakiś układ? W jaki sposób aplikacje MtkWinFlash można przełączyć na tryb Direct IDE Port Mode? Pozdrowienia Przemek |
|
|
|
|
#12 | |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
bierzesz BIOSa od tego litka w wersji .bin i flashujesz mtkflashem ![]() najlepiej spod DOSa - bo nie wiem czy wersja pod winde da rade, nigdy nie sprawdzalem
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 26.11.2003 o godz. 00:45 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Until registration
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
swiezutki biosik qs0c do ltr 52327s
|
|
|
|
|
#15 |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
gdzie jest ta biblioteka biosów
![]() wszystkie zniknęły... Panie SoBal?
![]() |
|
|