![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
dokladnie memorando dokladnie tak jak u mnie
|
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2004
![]() |
cześć i czołem
z góy dziękuję za pomoc |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.09.2003
![]() |
Nagrywara LiteOn 1s41
Czy jest możliwość przywr. do życia nagrywarki jw Po błędnym abgrajdzie EEPROMU w tej chwili wgrany jest właściwy (od innego egzemplarza)? Moj stary EEPROM poszedł do piachu
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.09.2003
![]() |
Helpp Pomocy!!!!
Proszę wszystkich grupowiczów użytkowników nagrywarki LiteOn-a drw1s41zakupionej w przeciągu ostatnich 2 miesiecy (w szczególności z datą produkcji luty 2004) o zgranie i przesłanie na adres sajonara1@gazeta.pl EEPROMU ze swojej nagrywarki Potrzebny mi jest do postawienia na nogi mojej. Jest to jedyny sposób ponieważ co jakiś czas producent zmieniał dostawcę głowicy lasera i ogólny EEPROM ze względu na zmiany w kodzie nie nadaje się
Z góry dziękuje za okazaną pomoc W razie pytań co do sposobu zgrania proszę o kontakt na w/w adres mail-owy
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.05.2004
![]() |
Niech mi ktos pomoze. Mam nagrywarke line-on 52x24x52. Ma cos z biosem. Próbowałem wgrac nowy programem MtkWinFlash. Nic to nie daje. Aha nagrywaki nawet nie widzie bios. A jak sie juz ją podepnie to świeci sie tylko zielona dioda i bardzo długo uruchamia sie komp. Doradzcie co zrobic. I dlaczego jesli flaszuje ją programem MtkWinFlas pisze updating i program stoi. Help !!!
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
Problem z upgrade BIOS Lite-On
Witam,
mam pewien problemik... Chcialbym zupgradeowac biosik w swoim Lite-On'ie ale nie za bardzo wiem jak sie do tego zabrac... otoz Nero pokazuje moj model jako Lite-On COMBO COB-1H4816 (firmware kh0p) a flash jest do teoretycznie tego samego modelu LTC-48161H. Domyslam sie ze gdzies tkwi myk, jakas blokada ale nie wiem jak ja obejsc. Prosze o pomoc. regards |
![]() |
![]() |
#8 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
chyba kolejny 4kus (oem litka)
![]() http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LT...H/CO48KH0Q.zip po prostu uruchom jesli nie zadziala to wyciagnij bios z tego flashera (http://seba.wsm.wielun.pl/exe-bin.htm) i wgraj go za pomoca MtkWinFlasha (http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/MtkW....6_dla_Win.zip)
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki wielkie
![]() Pokombinuje i zobacze co z tego wyjdzie. orientujesz sie moze czy testy dla Liteona 48161H i tego oem-ka wypadaja identycznie? Czy moze jest jednak gdzies jakas istotna roznica? |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm pojawil sie maly problemik... otoz udaje mi sie wyciagnac plik bin z flashy dla cd-rw ale nie udaje mi sie tego uczynic z flashy dla combo i nagrywarek dvd. Powod - program wyswietla iz nie sa to flashe dla liteonow. Moze jakies inne pomysly badz tez sugestie?
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki, pokombinuje
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
No to teraz mam "pelnego" Liteona 48161H
![]() ![]() A idzie to samo zrobic w druga strone? To raz, a dwa - ktos probuje mi wmowic ze daje sie chociazby tymczasowo podkrecic laser w nagrywarce na mocniejszy, faktycznie istnieje taka mozliwosc? |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2004
![]() |
Kupiłem Sony Combo CRX830e (ver. bios JYK2) podobno to OEM liteon LSC-24082K, po włożeniu napędu moja Tecra 8200 wstaje jak muł ok. 3min szuka napędu - nie zawsze znajduje. Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Proszę o jakieś info na geeg@wp.pl. Dzieki.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Zmieniony BIOS dla LDW-451s
Poprawiona wersja GSB7.
a) "olewa" wydumane ograniczenia szybkosciowe producentow plyt - dotychczas plyty ze zdefiniowanymi predkosciami nagrywania np. 2x, beda nagrywane w 4x itp - glownie dotyczy -/+RW, b) automatycznie ustawia AutoBitsetting dla +RW na DVD-Rom (domyslnie), c) zwiększa szybkosc trybienia nagrywarki w trybie analizy dysku przed i po nagrywaniu, d) WAŻNE! Celowo ograniczylem w tym biosie szybkosc odczytu do 8x plyt -/+RW (skutek "olewactwa" z pkt. a). Plyty sa nagrywane szybciej, ale naped potrzebuje wiekszej dokladnosci przy odczycie "szybciej" nagranych krążków RW. PS. Zanim sflaszujesz sobie naped - dla pewnosci zgraj sobie obecny w Twojej nagrywarce Bios "...czasami nie wszystko idzie po mysli..." ;-) |
![]() |
![]() |
|
|