![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.08.2004
![]() |
LG CGE-8523B problem z Upgrade firmware
witam , opisz szczegółowo mój problem i licze , że ktoś będzie mógł mi pomóc.
A więc znalazłem plik upgradowy do mojego modelu LG. Po przeczytaniu readmy zabrałem się do roboty. (przyznam się , że nie doczytałem jednego podpunktu , że należy mieć urządzenie podłączone jako secondary master i bez innych urządzeń - u mnie został podłączony DVD NEC'a). Odpaliłem programik wybrałem z urządzeń LG i zaczął się proces update'u. Jednak po chwili zawiesił mi się system , od tego czasu zaczeły się moje problemy. ![]() W tej chwili mój cd rom nie jest widoczny w systemie oraz kompletnie nie reaguje . ![]() Jest jednak jedna dziwna sprawa. POjawiło się jakieś dziwne urządzenie. ![]() Przewertowałem google i oczywiście znalazłem w jaki sposób możn rozwiązać ten problem a przynajmniej spróbować. 1) program MtkWinFlash postępowałem według tych instrukcji.http://cdrlab.pl/article_strona_2057_2.html Żaden sposób nie zadziałał. 2) MTKFLASH pod DOS coprawda jeszcze nie zdążyłem sprawdzić czy pod dosem pójdzie ale nie moge nigdzie doszukać się pliku HEX bądż BIN z firmware. Doszukałem się jednak sposobu , żeby poprostu rozpakować exe z firmware i tam będzie plik HEX. Tak też zrobiłem i używałem (IDE.HEX) go przy pierwszym sposobie. Proszę o podpowiedzi jak rozwiązać mój problem. Może gdzieś popełniam jakiś błąd. Czy używam poprawnego pliku HEX ? Dzięki za pomoc !!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|