![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
LG GSA-4163B Booktype
Witam!
Mam potrzebę nagrania płyty DVD z ustawionym Book Type na DVD-ROM. Obecnie posiadam firmware A106 i niestety nie ma możliwości nagrania płyty DVD z takim typem księgi. Może zmiana firmware-a na inny pomoże? Nie wiem jak to ugryźć, a czytałem że przy tym modelu LG istnieje możliwość zmiany Bit Setting. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kiedyś ten program pozwalał zmianę ustawień na tym napędzie.Ale czy działa na nowych systemach to nie wiem
![]() http://www.alexander-noe.de/bitsetting/index.html ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
Cześć!
Dzięki za podpowiedź! Przełamałem lenistwo i zagłębiłem się w temat... Zastosowałem się do porady zawartej na stronie, a mianowicie... Usage Usually, the following actions should suffice to make this application work:
W NERO INFO TOOL, nie ma zmiany w zakresie obsługiwania WRITE DVD-ROM, potwierdza to również DVDInfoPro. Co ciekawe, przy wywołaniu menu CHANGE BOOK TYPE w programie DVDInfoPro na belce jest informacja, że mój napęd to LG GSA-4120B, a przecie mam 4163B...? Pomocy, bo ugrzązłem! Coś robię źle? Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Ten program jest z czasów Windows XP i raczej niewiele pomoże, jeżeli nagrywarka nie obsługuje zmiany booktype.
Rzuć jeszcze okiem na http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...gburn/booktype - jeżeli ImgBurn nie pozwoli na zmianę booktype, to już nic nie pomoże (poza wymianą nagrywarki).
![]() |
#5 |
![]() |
Cześć!
Program jest z czasów XP i moja nagrywarka również. Program Bitset wydaje się działać poprawnie, ale efekty jego działania nie są zbyt ciekawe, a konkretnie brak możliwości nagrania czegokolwiek. W programie ImgBurn zrobiłem wszystko jak na linku powyżej i operacja zakończyła się Sukcesem! Wypalanie ImgBurn'em zakończyło się niepowodzeniem. Próba wypalenia czegokolwiek za pomocą np. Nero również kończy się klęską. W tej chwili już się pogubiłem co może powodować te błędy przy nagrywaniu. Program Bitset z tego co jest napisane w informacji na stronie, którą wcześniej podał mi czary2mary przestaje działać wraz z ponownym uruchomieniem komputera. Czyli przywraca ustawienia nagrywarki do pierwotnych w sensie BOOK TYPE ? Znalazłem się w punkcie wyjściowym, a właściwie w poziomie już poniżej wyjściowego - nagrywarka nie wypala płyt. Pozdrawiam! Ostatnio zmieniany przez syntax : 30.05.2013 o godz. 11:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
____
![]() ![]() ![]() |
Aby sie upewnić, że z nagrywarką wszystko jest ok, podepnij ja do innego komputera i sprobuj wypalić płytę (to w 100% wyeliminuje potencjalny problem ze sprzętem).
![]() |
#7 |
![]() |
Nagrywarka jest sprawna, a przynajmniej była do momentu zabawy z programem Bitset.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
____
![]() ![]() ![]() |
Nie bylbym taki pewien, stad tez prosba o sprawdzenie nagrywarki na innym sprzecie. Nagrywarki maja to do siebie, ze czesto samoistnie "padaja" .
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego co pamietam w latwy i przyjemny sposob mozna w tym modelu przerobic FW i dodac booktype oraz zmienic kilka innych rzeczy.
Dobra nie da sie. Wgram A106 jeszcze raz i sprawdz czy wypala plyty. Sam bitsetting mozesz zmienic bezposrednio w Imageburn. Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 30.05.2013 o godz. 21:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
____
![]() ![]() ![]() |
Loki, ale jak przestalo nagrywac, to warto sprawdzic, czy jeszcze zyje....
![]()
![]() |
#11 |
Guru
Oczywiscie ale ja bym wgral jeszcze raz oryginalny FW + na nowo winde jak nie ma sie dostepu do innego kompa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
____
![]() ![]() ![]() |
Loki, bez jaj, szybciej znajdziesz kompa u kumpla/sasiada niz zrobisz reinstalke XP + drivery + soft + backup.
![]() |
#13 |
Guru
Albo jakis lunux live
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy to aż taki problem za parę złotków kupić nowy, a nie męczyć się ze złomem
![]()
![]() |
Tagi |
booktype, gsa-4163b, lg, problem |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z LG GSA 4163b | Flu | Nośniki optyczne | 0 | 28.04.2007 16:51 |
Nagrywarka DVD LG GSA 4163B | waljo | Napędy optyczne DVD | 2 | 27.09.2005 13:29 |
Długie nagrywanie LG - GSA 4163B | HidalgO | Napędy optyczne DVD | 8 | 20.08.2005 11:27 |
lg gsa 4163b nie czyta tego co nagra | pietia04 | Napędy optyczne DVD | 21 | 23.03.2005 21:47 |
sparing 3 nagrywarek - LG 4163b, liteon 1633s, TDK 1616N | mirilan | Napędy optyczne DVD | 2 | 18.01.2005 09:35 |