![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#9 |
Dziadzio
Data rejestracji: 01.06.2006
![]() |
Witam raz jeszcze,
Tytuem wyjaśnienia, nic nie mam ani przeciwko Koledze, ani przeciwko "ostrym" polemikom, które sam lubię ale z tematem, i na argumenty, a nie z ludzmi temat poruszającymi. Co ma bowiem wspólnego z PS2 (konsola o ile wiem, nigdy jej nie mialem w rękach, przepraszam) z rzekomą "..śmiesznością kolesia.."? Jaka to odpowiedź? Spróbuję jednak doradzić: http://www.tweak3d.net/articles/ps2repair/ znalazłem dokładny opis - jak "ożywić" odczyt w starszej konsoli. Wiele zdjęć powinno zniwelowac angielski tekst. O ile mi ogólnie wiadomo to zmiany strategii zapisu - tu w dół na 2.4x - są bardzo ryzykowne, nie tylko dla jakości zapisu ale i dla mechaniki napędu. Wiele z nich po prostu "nie wyrabia" przy tak wolnym zapisie. Mój DVD nawet najstarsze (2.4x na etykiecie, bywają jeszcze) zapisuje jako 4x i nie zdarzyły mi się problemy z odczytem potem. Oczywiście pisze o odczycie na PC, nie na konsoli, pojmuję problem ale może wyczyszczenie pomoże? Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Gomez47 : 24.06.2006 o godz. 20:31 |
![]() |
|
|