![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2007
![]() |
szukam pomocy NEC 3520a
witam
Mam powazny problem ![]() ![]() Szukajac niezaleznych biosow np z tej stronki http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/NEC-ND-3520A/ ciezko mi wybrac konkretny, nie jestem oblatany w nich tak jak wy ![]() Dziekuje za kazda rozsadna pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mo***380;e z tych p***322;ytek ulotni***322;y si***281; ju***380; dane?
![]() Wszak platinum to znana marka podstawek pod ![]() Czy s***261; czytane na innych nap***281;dach optycznych? Je***347;li tak, to pokombinuj z biosami od michela de boera, osobi***347;cie polecam te z dzia***322;u mad dog. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
czesc
![]() ![]() mial bym prozbe pokazal bys konkretnie jakie sa ok i najlepiej takie z wtore moge bez dodatkowego softu je z fleshowac i dodam ze to samo np. na verbatimach czy mint ach |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Sprawd***378; p***322;yty na innym nap***281;dzie, a nie systemie.
![]() http://www.micheldeboer.nl/firmware/3520.html - poczytaj, przejrzyj strony nadrz***281;dne, pokombinuj. ![]() Osobi***347;cie mam wrzuconego mad doga 3f3 official, ale cud***243;w bym sie nie spodziewa***322;, to ju***380; wiekowa nagrywarka, wystarczy poczyta***263; forum: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51012&page=22 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=58098
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
zaraz czy 2lata dla nagrywarki to duzo? mialem wczesniej litona cd combo z mozliwoscia oddtwarzania plyt dvd i do dzis koledze sluzy( dalem mu w prezecie ) i wlasnie na nim sprawdzalem i czyta te plytki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
necki tak maja , s***322;aba korekcja , pokombinuj z modowanymi biosami wbij najnowszego i sprawd***378; ,
je***347;li nie to wbijaj po kolei i sprawdzaj , warto zainwestowa***263; w nowy dvdrom lub drugi palnik |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
wiec tak zdjolem programik do fleshowania biosow i poszedlem p bandzie ( przeciez juz nic gorszego mnie nie spotka ) zaczolem od tych co w miare znam z forow i te co mi doradzil joujoujou niestety plaza platinum dvd-r plaza sony tez minusy plaza verbatim - kilka nowo nagranych minusow jeszcze czyta hmmm ale tam sa dane a nie filmy tiaaa chyba sie na mnie po prostu obrazil szkoda bo nigdy nie moglem powiedziec o nim nic zlego . w tym samym czasie kiedy ja kupowalem swojego kolega jakis miesiac w czesniej kupil litona to byla taka wersja ze + mogl nagrywac 16 a - chyba 8 cos takiego w kazdym razie jego liton umarl rok temu i cieszylem sie ze go nie mam a tu okazuje sie ze nie wiele wiecej wytrzymal nec taaaa dobrze ze czlowiek tak szybko sie nie starzeje
nie bede wam zarwacal juz glowy, dzieki za pomoc ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
tak sie jeszcze tylko zastanawiam hmm nad kilkoma wyjsciami z tej sytlacj, skoro pali nadal wsio (opucz DVD-R) czy jest sens kupowac nowa nagrywarke dla samego odtwarzania starszych plyt i czy w tej sytlacji nie lepiej bedzie wydostac troche miedziakow z kieszeni i fundnac sam odtwarzacz ?
w sklepie cdrinfo jest to samo co w komutroniku (wybor hmmm) DVD Asus DVD-E616A3 (16/48) BOX white DVD LG GDR-8164B (16/52) bulk white DVD Samsung SH-D162C (16/48) BOX doczytalem o pionieerach ale nigdzie ich juz nie ma a na allegro sa same uzywane tez nie maja nowych czyli zostaja same malo atrakcyjne napedy czy to oznacza koniec ? nie ma swiatelka w tunelu? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|