Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Najlepsze firmware do NEC3500. (https://forum.cdrinfo.pl/f29/najlepsze-firmware-nec3500-41493/)

Monter 27.10.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Panowie jest na już troche , wiec proponuję zrobienie testów w tej dyskusji na naszym NECu. Może komuś się to przyda , a może kogoś przekonamy.?

Dobra myśl. Tylko ja nie bardzo znam się na testach, więc nie wiem co miałbym tu wrzucać.

Co do plików, proponuję przy załącznikach pisać dokładnie co w nich jest - bo tak to trzeba ściągać plik aby się dowiedzieć.

Od przekonywania byłbym jednak daleki. To wywołuje tylko sterty niepotrzebnych a często bzdurnych wypowiedzi. Kto szuka, ten poczyta i sam zdecyduje.

Pozdrawiam.

YamnioL 27.10.2004 15:27

Cytat:

Zobacz ten plik:

Dzięki, ale wyświetla, że plik jest uszkodzony i nie mogę tego rozpakować :\

tytusdezoo 27.10.2004 15:37

Cytat:

Napisany przez YamnioL
Dzięki, ale wyświetla, że plik jest uszkodzony i nie mogę tego rozpakować :\

Przepraszam coś padło pzry wysyłaniu, może lepiej podam link:

http://www.de.nec.de/software/1677_Media_List_for_16x_DVD_Writer_(DVT).pdf

Monter 27.10.2004 15:41

Nic nie padło przy wysyłaniu, to forum ma po prostu problemy z załącznikami. Było o tym wielokrotnie pisane. Zwykłe "zapisz jako" ściąga uszkodzony plik (bez nagłówka), trzeba użyć programów wspomagających ściaganie, np Flashget'a.

Lukas88 27.10.2004 17:38

Cytat:

Nagrywarka posiada system zapisu ACTOPC który dla mało wtajemniczonych wydaje się dziwnie opróżniać bufor przy zapisie co jakiś czas. Jednak w tym momencie następuje kalibracja mocy lasera dla zapewnienia najwyższej jakości zapisu. Przy wyższych szybkościach może doprowadzić do zmniejszenia szybkości zapisu jeżeli nośnik okaże się podejrzany dla tego systemu.

Faktycznie czasem takie coś się dzieje, ale czemu jak robię symulację w Nero CD-DVD Speed, to nic takiego nie występuje (te zwolnienia chwilowe)?

812Suser 27.10.2004 19:31

Cytat:

Panowie jest na już troche , wiec proponuję zrobienie testów w tej dyskusji na naszym NECu. Może komuś się to przyda , a może kogoś przekonamy.?

Ja tam bym nikogo nie chciał przekonywać. Jeśli ktoś ma litka i jest mu z nim dobrze to po co ma coś zmieniać. Ja zmieniłem, bo stwierdziłem, że to szajs (812S). Ludzie często tu pytają co kupić i twierdzą, że chcą nagrywarkę, która nie będzie nastręczała problemów - wypalą, odtworzą, pójdą gdzie indziej i też odtworzą. Widziałem odpowiedzi w stylu "...ale wymagający..." aprzecież właśnie o to chodzi: nagrywarka ma nagrywać i robić to dobrze. Tymczasem moje 2 litki, które miałem zasługiwały na miano niszczarek!

Owszem NEC ma trochę wad ale są to wady kosmetyczne: IMHO brzydki panel czołowy, komuś może brakować wyjścia na słuchawki, że dioda mała i tylko zielona ale za to nagrywa! WSZYTKO, bez wyjątku co mu podałem, inna speawa, że były to tylko płyty x4 bo takie kupiłem dla litka.

812Suser 27.10.2004 19:51

Cytat:

Napisany przez YamnioL
....przy nagrywaniu CD moge wybrać prędkość tylko do x32....
Moje pytanko dlaczego ? Czy zmiana biosy pomoże czy też coś innego?

Ja uważam, że to prędkość zupełnie wystarczająca. Sam raczej ustawiam, coby nie paliło szybciej. Inna sprawa, że CD nagrywam na tanich nośnikach.

Jeśli chodzi o zmianę BIOSu to ja byłem zadowolony z 2.16 (tyle że próbowałem tylko płytki x4). Zmieniłem BIOS, bo NEC na oryginalnym nie widział mi -RW.
Moje subiektywne odczucie jest takie, że na 2.C8 pali się troszeczkę wolniej, niż na 2.16.

bibok11 27.10.2004 22:16

Ilość załączników: 5
plyty palone na nec 3500a z biosem harrego 2 suprateki i platinum (palone 8x) i magnetik (palony 4x) ostatnia eproformace palona biosem liggiego beta 8 (palona 12x) odczytywane na liteonie 1213s z biosem memorexa. Ogolnie rozczarowany jestem jesli idzie o suprateki.sa na nosniku mitsubishi (ten sam jest w verbatimach) a spalily sie slabo i czas palenia wyniosl jednej ponad 9 min a drugiej ponad 10 min. zadowolony z eproformance plyta 8x a ladnie ja nagralo na 12x czas palenia 7minut 13 sekund. Wszystkie plyty nagrywane nero 6.6

Tytusdezoo na liteona niema co narzekac na moim spalilem ok 100 dvd i duzo cd.Teraz go uzywam wlasnie do palenia cd i testowania bo potrafi palic i czytac 99 minutowe a nec nie i ma pod koniec plyty szybszy odczyt cd niz nec.

812Suser 27.10.2004 22:57

Coś mi się jeszcze przypomniało: można sobie zmienić nicka, bo już nie aktualny się zrobił ?? :)

bibok11: nie pomyliło Ci się nic ? pod obrazkiem e1proformance12xneronec3500aliggybeta8.png jest PRODISK x4

tytusdezoo 27.10.2004 23:00

100 płyt dvd??? Ja pale duzo więcej. I niestety po 6 mies. pada. 3 listopada odbieram z serwisu nowy model (ciekawe jaki?) zobaczymy ile wytrzyma.

PS. Nagrywarka jest do nagrywania, do odczytu mam Aopen.

Ps. Co do twoich testów to jak na takie nośniki i tą szybkość to się bardzo ładnie wypaliły. Wypal tak na Litku.

VIZZARD 27.10.2004 23:06

Cytat:

Napisany przez bibok11
ostatnia eproformace palona biosem liggiego beta 8 (palona 12x) odczytywane na liteonie 1213s z biosem memorexa.

Ładnie!

Szczególnie ten Proformance :taktak:

Czyżby Prodisc wracał do okresu świetności

Gdy takie płyty CDR robił? :D

tytusdezoo 27.10.2004 23:10

Prodisc to nośniki które bardzo dobrze palą sie na NECu.
A jeszcze lepiej wypadają BENQ DVD-R 8x(nośnik SONY) ,które można wypalić 16x i jest super wykresik.

VIZZARD 27.10.2004 23:16

Cytat:

A jeszcze lepiej wypadają BENQ DVD-R 8x(nośnik SONY) ,które można wypalić 16x i jest super wykresik.

No bo wykresy to rzecz najważniejsza :>

I czymże było by to forum bez wykresów :idea:

:mruga:

812Suser 27.10.2004 23:18

Cytat:

A jak kształtują się cenowo ?

tytusdezoo 27.10.2004 23:25

DYSK DVD-R BENQ 4.7GB 8*SPEED BOX
1.79

DYSK DVD-R BENQ 4.7GB 8*SPEED CAKE 10
15.49

DYSK DVD-R BENQ 4.7GB 8*SPEED CAKE 25
37.99

DYSK DVD-R BENQ 4.7GB 8*SPEED CAKE 50
74.99

Ceny hurtowe netto

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58.