![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jak zawsze - typowy optymista!
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
Czytam tak i czytam to forum i myślę, czy dobrze trafiłem... Może ja jakiś lewy jestem i nikt nie porusza tu takich banałów... Aż mi głupio, ale spróbujmy...
Kupiłem tą wspaniałą nagrywarkę w wersji OEM, a chciałbym wgrać nowy firmware np. 2.18 - JAK MAM TO ZROBIĆ !!
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jak to, jak? ![]() Ściągasz TO Wyciągasz z archiwum plik K350GN8M.exe Odpalasz go I tada!
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
Zrobiłem co powiedziałeś. W końcu u innych to działa, więc spróbuję i ja
Bałem się jednak tej wzmianki w pliku readme cyt. "-this Update works only with NEC ND-3500A(G) retail/ bulk, not with OEM releases. (OEM means part of a full PC package or external USB/FireWire variant of this burner) >For OEM products contact your dealer, distributior or manufacturer of PC-/ USB-package." Może wyjaśnicie mi dlaczego taki komentaż dodano w readme ?? Dzięki za wyrozumiałość Nagrywarka po updacie działa hahaha Może poczytam ten wątek jeszcze raz i znajdę odpowiedź :/
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Tak jak w przypadku 2500A Tam też było coś takiego - Nec OEM od Fujitsu/Siemens z innym firmware Zobacz TU ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
OEM w sensie sprzet innej firmy z NECiem w srodku a nie NEC sprzedawany bez pudelka.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
Siemka,
zainstalowałem boisik 218btrpc1 umożliwiający Booktype DVD-ROM dla DVD+RW i program NECWinFlash.exe oraz nowe Nero CDSpeed wskazuje na ustawiony DVD-ROM dla DVD+RW. W Nero BR w opcjach zaawansowanych napędu znajduje się także ustawienie Booktype ale gdy wkładam DVD+RW to ustawienie znika i płyta nagrywa się bez Booktype. Mam Nero 6.3.1.25 , które obsługuje Booktype dla +R i +R9. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Jakieś rady? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
heh nie masz sie co martwic...
poprostu juz masz na stale (do poki nie zmienisz za pomoca NECWinFlash) ustawione booktyp'y dla plytek... dlatego po wlozeniu plytki opcja w nero znika... ale uwiez ze nagrana przez ciebie plytka jest wykrywana jako dvd-rom
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
Mialem lipe z plytka platintet 8x.NEC wypalil ja tylko na 4x.Czy to wina plytki czy naped nie trawi gorszych jakosciowo plytek?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
Ja mam pytanie. Jaki jest najlepszy bios do NECa 3500a
I moze i jakie wy posiadacie ??
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
A zamienia on przy nagrywaniu dvdr+ na dvdrom czy nie ma takiej opcji w tym biosie ??
Bo oto szczegolnie mi chodzi |
|
|
|
|
|
#14 |
|
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Witam, postanowiłem z czystej ciekawosci prztestowac sobie bios LD_V1
Na pierwszy ogien poszła płytka telvion gdyz miałem bardzo duzo takowych do nagrania a nie liczyla sie dla mnie zabardzo jakosc nagralem ja x8. ![]() Poczatek wyraznie jak widac skiepszczony ale płytka jest czytelna we wszystkim co mam (ps2 included) wiec nie jest zle. Wyraznie widac ze strategia zapisu dla x4 jest zle dobrana ale to pewnie zostanie poprawione w przyszłej wersji. Nastepny wynik to jest poprostu popis autorów tego biosu, naleza sie im wielkie brawa i . Nasz rodzimy platinumek x8 za 1,70 zł nagrany.............x16 :cool: ![]() ![]() Pragne zaznaczyc ze byla to moja pierwsza plytka nagrana x16. Czas ponizej 5 min co jest 3 razy mniejsze od x4 a to juz duzo. Czemu taki skok?? Dzięki temu ze na 16 nagrywara pali płynnie przechodzac predkosci a nie strefowo co tez posrednio wplywa na jakos nagrania. Jedno jest pewne jak tylko jeszzce troche dopracuja ten bios i zostanie on dokładnie przetestowany, płytka platinum na stale zagosci w moim necu :cool: |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
Wgralem do mojego NEC'a bios 2C8_SE_Ritek_4X_DL.rar udostepniony przez tytusdezoo i zrobilem tescior.Kupilem plytki platinium -r x8 i esperanza x8.Esperanza nagralem z predkoscia 12x co zajelo mi 9,45 min.Potem nagralem platinum z szybkoscia 8x w czasie 9.25 min!!Moze cos zle robie albo to wgranie nowego biosa nic nie pomaga bo czas zapisu sie nie zmniejszyl!Ma ktos jakis pomysl ??Jakies sugestie czemu tak jest
|
|
|
|
![]() |
|
|