![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#226 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
witam wszystkich
mam zamiar kupic sobie jakas nagrywareczke dvd i jak zwykle sa pewne watpliwosci....i z tego moje pierwsze pytanie Czy ten liteonik 812s jest dobra nagrywareczka i bez zmian biosu bedzie wypalal tanie plytki DVD ?? bo po zmianie to widze ze pali duzo lepiej ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#227 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na pewno zależy to od poszczególnego egzemplarza - ale moje zdanie jest takie, jak na cdrfreaks - Nec jest królem nagrywania! ![]() Ale nie ma róży bez ognia ![]() Tak więc powtórzę słowa, które powiedział chyba esiek: "Nec - nagrywa" - reszta to pojęcia względne. Nie znaczy to że Litek nie nagrywa - wprost przeciwnie - także robi to bardzo dobrze - i wbrew opiniom na tanich nośnikach również: Msonic, Blupop, Supratec, Mediastore - ale nieznacznie lub czasami znacznie gorzej niż Nec. Reasumując - kup Neca i Liteona ![]() Modować także nie musisz jak nie chcesz - US0N - to dobry bios i będzie ci służył bez przeróbek. Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 13.06.2004 o godz. 17:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki @VIZZARD za szybka odpowiedz czyli tak rozumiem kupuje se nec'a mam DVD liteona wiec z kopiowaniem i ekstrakcja nie bede mial klopotow....a na nec'u bede sobie wypalal plytki ktore beda chodzic wszedzie....?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Nowy na forum
![]() |
i jeszcze jedno pytanie co do programu KProbe zrobilem sobie kilka testow plytek DVD nagranych u kumpli i..... z czym to porownac... jakie sa dobre wyniki a jakie zle... wiem ze im mniej tym lepiej (PI i PO) ale chyba nei ma ideału
aaaa i czy to sie zmnienia jak uzywa sie innego napedu do testów..?? ja to robilem na liteon DVD-rom'ie plytki to sa ESPERANZA 4x Ostatnio zmieniany przez skolimus : 13.06.2004 o godz. 17:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Może się odezwie esiek - on robił testy i ma już trochę tego Neca więc możesz się także podeprzeć jego opinią. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
BenQ DW1650
Data rejestracji: 24.05.2004
![]() |
Male pytanko
Sorry za walkowanie w kolko tego samego, ale chcialbym sie upewnic zanim skopie sobie nagrywarke
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
-=<Warsaw Moose>=-
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
1.Zanim wgrasz zpatchowany FW, to najpierw zrób backup oryginalnego z nagrywarki.
Najlepszy (chyba) jest windowsowy ltnFW, można go pobrać tu 2.Oryginalny FW ze starony liteona nie zadziała, gdyż rozpozna Twoją nagrywarkę jako 832 :cool: Powrócić można na 2 sposoby, 1 z nich w Windows i jeden w DOS-ie. Windows 1. Używasz już wspomnianego programu ltnFW i FW w formacie bin (który można pobrać tu ) lub zrobić bin samemu z oryginalnego FW za pomocą XFlash-X który można pobrać tu 2. Używasz programu mtkflash (do pobrania tu ) i FW w postaci bin-a. Ważne zebyś odłączył z taśmy wszystkie inne napędy DVD i CD Ps. Jest jeszcze trzeci sposób (windows). Robisz fix oryginalnego FW za pomocą FlashFix-a, do pobrania tu I jeszcze raz Ważne zebyś odłączył z taśmy wszystkie inne napędy DVD i CD
~~Pozdrawiam~~ ![]() Benq DW 1655 | Pioneer DRV 112 Ostatnio zmieniany przez Bajbus_35 : 13.06.2004 o godz. 19:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Registered
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
Hej,
no to mały teścik. Dziś maiłem okazję nagrywać na 812@832 z JANUARY 2004, która modowała się bez jakiegokolwiek problemu (tak jak MARCH 2004) do wersji VS01 potem VS03 i w końcu VS04. Nagrałem 3 płyty - taniochę po 3.60 PLN w wersji pudełka SLIM SUPRATEC DVD-R 4x nagrane x4. Oto wyniki: 1.) Płyta 1 nagrana obrazem UT2004 x4: 2.) Płyta 2 nagrana ok. 1000 plikami z muzyką x4: 3.) Płyta 3 nagrana ok. 500 plikami z muzyką , reszta to duże pliki ponad 200 MB x4: Zgodnie z przyjętymi przez ECMA normami, ilość błędów PI (Parity Inner), przy wybranym przez nas parametrze "sum 8 ECC", nie powinna przekraczać wartości 280. Dla PO (Parity Outer), suma błędów nie powinna przekraczać wartości 32. Pojedyncze wysokie "szpilki" dla PO można ignorować. Także moim zdaniem jak na taką tanią tandetę jest i tak dobrze. A wszystko to z nowym bioskiem VS04 i Liteon'kem 812@832 ze stycznia 2004. pozdrawiam, -=Jollo=- |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
hmm
ale te plyty da rade odczytac w czytniku dvd
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Registered
![]() |
Tak, zarówno nagrywarka po nagraniu jak i inny czytnik DVD w kompie odczytywał je bez problemu.
-=Jollo=- |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2004
![]() |
Witam Wszystkich
Dopiero dzisiaj przypadkiem dowiedziałem się na tym forum o możliwości zmiany FW na 832. Ponieważ mam ze stycznia miałem chwile obawy, ale i tak musiałem sprawdzić. I rewelacja - przynajmniej jeżeli chodzi o zapis - bo z funkcji odtwarzania nie korzystam Całość chodzi moim zdaniem ciszej i stabilniej, Nagrałem płytkę za 3,5 zł której wcześniej nie mogłem nagrać - komunikat że "nie może zakończyć w trybie DAO" |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@jollo
zrob te testy przy speedzie x4, bo te nie sa wiarygodne, a jezeli przy x4 tez beda takie to chyba niestety nei ma powodu do zadowolenia. ![]()
![]() |
#238 |
Registered
![]() |
![]()
Dwa pierwsze są przy speed'zie x4 a trzeci x10. Nagrane były wszystkie x4. Płytek już w ręku nie mam bo to były dla kumpla
![]() ![]() ![]() -=Jollo=- |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
U mnie prawie na każdym wykresie takie wysokie 1-2 szpilki C1 i C2 - co to może być? Swoją drogą na płytkach CD to samo mam mniej więcej na środku - mógłbyś dać w kProbe jakiś wykresik wypalonej na swojej 812@832 płytki CD? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Registered
![]() |
Cytat:
Pozatym zauważyłem, że taki pik następuje przy większych prędkościach odczytu niż zapisu (przynajmniej u mnie) w Kprobe. Odnośnie CD-R to w najbliższym czasie jak jakąś nagram to dam wykresik w Kprobe. -=Jollo=- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|