![]() |
Cytat:
mam LaiTka 812S przerobionego na 832.......... |
Tak właśnie lecę z CDkami - Verbatim Crystal - i zauważyłem, że bardzo szybko po zakończeniu nagrywania danych płytka jest zamykana i prawie od razu wyjeżdża tacka.
DVD+R (Sony) też jakoś szybciej się zamykają. |
Cytat:
to koniec świata...już nawet mediastore się przedstawia jako MCC003 i co narobiliście pisząc "najlepsze płyty dvd to verbatim od mitsubishi mcc003 blebleble" || |
Ilość załączników: 1
Mediastore DVD+R x4 burn x8 832VS0M :>
|
Ilość załączników: 1
Verbatim 8x DVD+Recordable Certified
palony 8x Nero 7.0.1.2 Dodam tylko, że przy wcześniejszym FW PI był przy tych płytkach ~500 |
Witam
Czy ktos juz moze testowal nowy bios? Mam zamiar go wgrac, ale najpierw chcialbym zobaczyc jakies wykresiki - ewentualnie opinie na jego temat. Pozdrawiam |
Stuka tylko czasami, jeszcze wycisne z niego trochę życia :)
|
Cytat:
może trzeba udać się z nim do Tajwanu, do fabryki, tam pewnie coś wymyślą? do tej części Azji najlepiej lata się z Frankfurtu. :P |
Cytat:
|
zabytki do muzeum ||
:P |
Ja mam problem z nowymi dvd-r
Ja natomiast mam od jakiegos czasu problemy z nowymi plytami DVD-R. Nagrywarka nie widzi plyt takich jak firm jak TDKx8 lub Verbatimx16, bez problemu czyta natomiast słabsze płyty np. Titaniumy. Mam 812@832 z biosem VS0M. Powrot do wczesniejszych biosow nic nie daje. Po wlozeniu nowej płyty do napedu plyta nie startuje, a slychac tylko ciche stuki i trzaski. Moze ktos widzi jakies rozwiazanie, bo mi sie wydaje, że moj liteonik konczu zywot. Ale moze sie myle.
|
Problem
Witam mam nietypowy problem otoz po przerobienu nagrywarki liteon 812 s na 832 s nie iwdzi ona niektorych typow czystych płyt :wow: myslalem ze to jakis blad i powrocilem do modelu 812 s jednak tu jest to samo... jest na to jakas rada ? (mam najnowszy firmeware do liteona 812 s)
I jescze jedno przedtem w moj komputer pokazywalo stacja dyskow dvd-rw a teraz pokazuje stacja dyskow dvd-rm . Prosiłbym o pomoc z gory dziekuje |
u mnie od momentu pojawienia sie u codekow jest vs0m, ale nagrywarka juz ledwo "zipie" ;)
sluzy jako czytnik, lecz czasmi jest w stanie sie zatrzymac :( i trzeba wyjac plytke i zaladowac ja jeszcze raz |
wlasnie zmienilem na nowy VS0M, nie wiem jak bedzie z jakoscia plytek, ale jedno co od razu widze to bardzo szybki start w momencie nagrywania - do tej pory ok 30 sec teraz na pewno ponizej 10 sec - nie sprawdzalem dokladnie
Kasowanie DVD+RW 5 sec :wow: jestem pod wrazeniem ( kompilacja plyty DVD-VIDEO) troche zmodyfikowany poprzez omnipatcher pod moje potrzeby :) edit bufor caly czas utrzymywal sie na 98%, nie skakal jak do tej pory 95-98% :) nie wiem co ma uruchomienie nero do nowego biosu, ale startuje teraz bardzo szybko. najwyzsza pora zrobic jakies testy |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11. |