![]() |
Witam forumowiczow!
Wiec panowie jak to jest z tym upgrade'ami firmwearu? Da sie wrocic czy nie (tak jak @meku)?? Wlasnie rozwazam zakup 821s i przejscie na 832s... Az strach sie bac... Oczywiscie chcialbym uzyc VS04 patched... Polecicie jednak inny biosek? I glownie czy da sie powrocic do oryginalnego biosu? Widzialem opisy ze sie da, ale czy to teoria czy praktyka? Czy tylko meku mial takie problemy czy moze ktos jeszcze? pozdrawiam |
u mnie bezproblemu mozna wrocic do orginalnego biosku z 812S i naprawde niemam pojecia dlaczego meku ma takie jazdy :(
|
Jasne, że się da. Trzeba mieć jednak troszkę wprawy z takimi rzeczami. Jak to ktoś robi pierwszy raz np. pod DOS'em (mtkflash) to faktycznie może być różnie. Polecam najpierw dokładnie poczytać to i owo jak to robić a później do dzieła.
-=Jollo=- |
u mnie tez da sie wrocic (fakt ze pierwszy raz ja to robilem zwalilem sprzeta na 2 godziny ale pozniej po metodach prob i bledow doszedlem co i jak ma byc u mnie).
|
Cytat:
Ale szczęśliwie się sprawa skończyła. :piwo: Tu znajdziesz więcej |
Serdeczne podziekowania za szybkie i fachowe odpowiedzi :piwo:
Pozdrawiam |
No Panowie - zrobiłem jak Bajbus mi wskazał - nagrywara wstała - ale dioda miga na pomaranczowo. Tak juz migała wczesniej - jak paczowalem "niedobrym" biosem Wiec co dalej robić?
podziekowania za pomoc - ale jeszcze troszke pomocy potrzebuję. |
Cytat:
także bez żadnych modyfikacji, DVDInfoPro 2.52 |
Mam dosyć lamerskie pytanie, ale jestem nieobeznany w temacie DVD, chociaż jestem już trochę na forum. A pytanie jest następujące:
Czy LiteOn LDW-812S to to samo co SOHW-812S??? Niewiem czy dobrze zrozumiałem co pisało w tym topicu... Napotkałem się właśnie w którymś poście na wersję SOHW, tylko nie zabardzo wiem o co gościowi chodziło, ale po głębszym zastanowieniu pomieszało mi się wszystko... (Proszę się nie śmiać:P) I teraz już nie wiem czy LDW to to samo co SOHW... |
meku: Napisales, ze serial number masz 2003122000xxxx, wiec wyglada, ze Twoja nagrywarka jest az z grudnia tamtego roku, moze dlatego nie chciala poprawnie dzialac jako 832...
|
zrobiłem ze swojej 812s - sony SONY DVD RW DRU-700A ale nie chce nagrywac. Monity w nero - ze dysk jest nieprawidłowy. Moze wina lezy po stronie jakis sterowników ASPI ? nie wiem juz co mam robić
|
Czyli wychodzi na to, że przed "modem" sprzętu najlepiej zrobić kopie biosu i eeprom (jeśli jest, bo w nowych CDRW brak) do pliku bin, co pozwoli przywrócić napęd do życia. Sam na dniech kupuje 812S i dam znać czy wszystko się udało z przerobieniem na 812S. Aha może wiecie z jakiego miesiąca mają napędy w AB? Pozdrawiam
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Witam,
odpowiedz Koledzy znajdziecie na np: http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=prod&p=4 Pozdrawiam, |
CZESC no i rzerobilem moja z kwietnia sohw 812s na 832 s najpierw na vo3 a dzis na vo4 i serialik byl widoczny w DVDINFOpro ,a przy org.812s nie.
Nagrywareczka jako 832 dziala jak ta lala pali wszystkie nosniki ok!! NIE MA TEZ PROBLEMU Z ODCZYTEM I POWIEM ŻE NAWET SZYBKO POTRAF ODCZYTAC NOSNIKI WYDAJE MI SIE ZE MOJ DVD TOSHIBA 1612 CZYTA WOLNIEJ PO WŁOŻENIU NOSNIKA.. :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:44. |