![]() |
Wgraj ten bios www.liteon401s.prv.pl\vs0b_tdk_x8.sfx.exe
Napisz czy idzie x8, nagraj i zrób test-a :) |
moze nie ma ich w biosie nagrywarki :taktak:
a o TDK i litku byla jush kiedys debata |
Czy nikt mi nie może pomóc ??
|
Czy ktoś mógłby mi doradzić co mam zrobić? Od pewnego czasu (nie wiem od kiedy dokładnie, ale nie od początku) nie mogę nagrywać płyt DVD z prędkościa 8x na moim 812@832 VS0B.mogę nagrywać tylko z prękością 4x i 2,4x. Próbowałem wgrywać inne biosy do 832 ale nic nie pomaga, jedynie powrót do zwykłego 812s (US0N) pomaga i mogę nagrywać z prękością 8x (jak wcześniej napisałem kiedyś na VS0A lub B mogłem normalnie nagrywać z prękością 8x).
W czym może tkwić problem ?(PS. nagrywam na płytach TDK DVD+r 8x) |
jakby ci to rzec VS0G to jnajnowszy bios oryginalny (czyt. od lite-ona)
a od codekow to wariacja na temat G czyli CG5G |
Sorry ale nie jestem w stanie przeczytać tego tematu w całości... a chodzi mi tylko o jedno : jaki jest obecnie najlepszy (niekoniecznie najnowszy), sprawdzony bios do przerobionej 812@832? Jakby ktoś mógł zapodać linkiem to byłbym wdzięczny.. :D Przerabiałem nagrywarke już BARDZO BARDZO temu i posiadam w niej VS0G... z góry dzieki za pomoc :)
|
Cytat:
Spróbuj innego biosu, Może CG5G od guysów lubi esperki || [Daruj sobie NEC-a] |
Cytat:
|
piekne kolorowe wykresy :mruga:
i jak znam zycie to smigaja bez zajakniecia :taktak: :> P.S. moj 2k post :piwo: for @ll |
Cytat:
jeśli tak, to u mnie na dobrych nośnikach te biosy robiły kaszanę. |
Oto płytka. Esperanza, DVD+, przedstawia się tak:
Cytat:
Wyniki z Kprobe 2.42: http://members.lycos.co.uk/tkovacs/Images/aml.PNG i drugi, po zresetowanie eepromu i biosie CY58 Codeguys, plus nowe definicje z omnipatchera. Pomoglo niczym umarłemu kadzidło. http://members.lycos.co.uk/tkovacs/I...TECHNOLOGY.PNG Testy przerwalem ;] A wyniki zamieszczam ku przestrodze. Tak, tak... wiem, esperanzy to shrot. Zwykle pale na TDK i VErbatimach. Te zwyczajnie dostalem w dobrej wierze do bliskiej mi osoby. Mysle, zrzuce na nie jakies smieci zalegajace po partycjach. Ot... Necu...przybywam :( |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
dowód na to ze nie tylk verby,tdk i platyny litek pali ładnie.Bios Vsoe i Samsung Pleomax Printable palony x4.Dodam ze mam już wypalone kilkadziesiąt tych plyt z różnych partii.Tę wziolem wyrywkowo
|
to ładnie, moj litek przestał palic juz 8x, to chyba nie wina bios. w sklepie nie chca mi wymienic ani zwrocic kaski, tylko gwarancja. Czy ktos wie: lite-on wymienia sprzet na nowy, zwraca kase czy naprawia.....
musze dodac ze probowalem palic na roznych biosach i roznych dvd( od esperanza, przez platyne do verby) i nic... |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:16. |