![]() |
Cytat:
Ja robiłem podobnie: 1. Nagranie na US0N - odczyt US0N - więcej błędów 2. Nagranie na US0N - odczyt US0F - mniej błędów Ale nie można dać się zwariować:blee: Uważm, że i tak US0N jest najlepszym biosem do 812S - bynajmniej nie dlatego, że jest najnowszy - ale dlatego, że ma dużą bazę nośników i względnie i tak robi najmniej błędów zapis/odczyt. Polecam każdemu :spoko: Powiem więcej - tylko muszę to dokładniej sprawdzić - 812 z US0N robi mniej błędów niż 812@832 z VS03 :taktak: |
mimo wszystko nadal nie rozumiem zajawki - dajcie mi płytę DL to zmienię bios... wczesniej tego nie robię... mam zaufanie do inżynierów z Lite On :P
|
Cytat:
|
cześć, ponawiam swoą prośbę (chyba mnie nikt nie zauwazył :smutny: ), jesli ktoś ma firmware VS03 i VS04 w pliku .bin a może komuś chciałoby sie zrobić backup tych biosów to prosze przesłać mi na meila (dorian100@poczta.onet.pl). Mam problemy z tymi biosami pod windowsa, za każdym razem przy wgrywaniu program wiesza się przy 100% i konieć, wgrywałem US0N mtkflashem i było wszytko ok, także nie mam innej możliwości jak zrobić to pod dosem, pozdrawiam :help:
|
Właśnie nagrałem płyte Verbatim DigitalMovie DVD+R na mojej 812@832 VS04. Oto wyniki:
http://mtvk.pl/darek_k/Verbatim_Digi..._812S@832S.JPG Wydaje mi się że wykresik jest całkiem ładny :spoko: :P. Płyta została poprawnie zmieniona na DVD-ROM przez NERO z włączoną opsją "DVD-ROM wg. Ksieg", bez właczonego oryginalnego BookType LiteONa :). Pozdrawiami |
Czy ktos widzial 812s od (srodka) chodzi oto czy sa tam (chip?kosci)MT1818E i MT1816E '
___________________ POzdrawiam czekam na odpowiedz na forum (osobiscie swoja mam na gwarancj bo bym sobie sam spojrzal) |
Cytat:
Trzym sie || |
Obraz plyty (ten sam) na nosniku TDK+R i TDK-R (roznice widac) 812@US0N
|
Ilość załączników: 1
skad to mozna sciagnac ????
|
Witam,
wygooglac nie łaska? Nie powiem, ze to 1 link (a szkoda - tak by nazwa wskazywala) ale po parunastu sekundach mozna znalezc: http://download.copybase.ch/vso/Inspector.exe Pozdrawiam, |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Cytat:
Dzieki mialem chyba przydymione G00GLe :mruga: |
dzięki :spoko:
|
Witam !
Wczoraj zdecydowalem sie na sflashowanie biosem od 832S mojego SOHW-812S ze stycznia 2004. Na oryginalny bios w wersji US01 wrzucilem od razu ostatni V04 od 832S. Flashowanie przebieglo bez najmniejszych problemow, naped po resecie zglosil sie prawidlowo - jako SOHW-832S rzecz jasna :]. Okazalo sie, ze: - bez problemu odczytuje plyty DVD (testowalem R-, RW+) i CD (R i RW) - bez problemu nagrywa plyty CD (R i RW) - wysypuje sie przy probie nagrania plyty DVD-R- (bez zawiasow, w Nero komunikat "invalid disc" przy 1% postepu nagrywania) - przy probie zblaknowania/wypalenia plyty DVD-RW+ zaczyna migotac pomaranczowa diodka w nieskonczonosc. Rzecz jasna nie czekalem tak dlugo ;] Zgodnie ze wskazowkami jednego z szanownych Kolegow z forum zassalem Omniflashera, przejechalem nim bios V04, ktorym owczesnie flashowalem naped, z opcja "Fix blinking orange light/Enable cross-flashing", zapodalem i problemy z nagrywaniem plyt DVD minely jak reka odjal :] Dla pewnosci raz jeszcze przetestowalem odczyt/nagrywanie plyt CD i zabralem sie za nagrywanie DVD-RW+ (plytka Platinium x4) i DVD-R- (plytki Intenso x4; 2,90,- sztuka :] ) - wszystko nagrwa sie i odczytuje bez problemow. Nawiasem mowiac kolega majacy rowniez taki naped ze stycznia wrzucil bios V03 i wszystko mu smiga od samego poczatku, bez potrzeby fixowania Omniflasherem. Tak wiec zdaje sie, ze przy odrobinie wytrwalosci (szczescia ;] ) niemal kazdy naped SOHW-812S bez wzgledu na date produkcji mozna podrasowac na SOHW-832S. Ewentualne niepowodzenia (pomijajac te z pochodzace z ewidentnej winy uzytkownika) prawdopodobnie mozna przypisac poszczegolnym egzemplarzom a nie dacie produkcji. Zachecam do zabawy i pozdrawiam ! |
Czy tak przerobiona 812S bedzie nagrywała plyty dwuwarstowe ??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |