Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

bennyone 10.02.2005 12:03

Cytat:

Napisany przez peterson
Witam Bardzo a to Bardzo prosze o pomoc ,kupiłem litka DRW-2S81 odrazu zrobiłem z niego 832S chodzil dobrze az do momentu kolejnej firmwaru zaczoł całyczas mrugać na pomorańczowo.Za pomocą waszego forum udało mi się to naprawić.I teraz włąśnie zaczęły się schody.CD-romy pali bez problemu ale wszystkie płytki DVD wychodzą z błędami(od verbatiów po miedia mart )wogóle nie da się z nich nic skopiować.Na przerzucaniu firmwarów spędziłęm chyba 10gdz. zaliczyłem chyba wszystkie z 812 i 832 i nic.Błagam o pomoc.Co to może być.Jeszce pomyśłałęm że może załąduje orginalny firmwar ale nigdzie nie moge znaleść bin do DRW-2S81.Sam już nie wiem ,jeszcze raz prosze o pomoc.

Pomysl i poszukaj zamiast prosic

legion 10.02.2005 11:50

Cytat:

Napisany przez peterson
Witam Bardzo a to Bardzo prosze o pomoc ,kupiłem litka DRW-2S81 odrazu zrobiłem z niego 832S chodzil dobrze az do momentu kolejnej firmwaru zaczoł całyczas mrugać na pomorańczowo.Za pomocą waszego forum udało mi się to naprawić.I teraz włąśnie zaczęły się schody.CD-romy pali bez problemu ale wszystkie płytki DVD wychodzą z błędami(od verbatiów po miedia mart )wogóle nie da się z nich nic skopiować.Na przerzucaniu firmwarów spędziłęm chyba 10gdz. zaliczyłem chyba wszystkie z 812 i 832 i nic.Błagam o pomoc.Co to może być.Jeszce pomyśłałęm że może załąduje orginalny firmwar ale nigdzie nie moge znaleść bin do DRW-2S81.Sam już nie wiem ,jeszcze raz prosze o pomoc.

po pierwsze czy wrzucales bios przerobiony w omni z ostania funkcja wlaczona ???
po drugie czy masz wlaczone DMA i jak nagrywarka jest podlaczona ???
po trzecie czy zainstalowales aspi ????
:)
Cytat:

Napisany przez Bateau
Jejć, po 5 miesiącach z okładem nowy BIOS. Według Codeguys dołożono do bazy sygantury 3 czy też 5 nośników:] No sorry to sa kpiny:/ Minusy palą się rewelac, Verbaim Minus wypalł mi się w okolicach 1100 błędów PIO. Cudo.
Tutaj fajny post z porownaniem płyty palonej na Nec'u i na Litku .

nie od dzisaj wiadomo ze na liteonie najlepiej pala sie + i to sie nie zmienilo a na necu lepiej pala sie - wiec nie rozumiem twojego zbulwersowania :D
Cytat:

Napisany przez Bartek1989
No właśnie nie wiem :nie:

Muszę wymyślić coś nowego :taktak:

A teraz mam pytanie właściwie do legiona ale inni też moga odpowiadać :D

Ide jutro do wypozyczalni i co byście polecili???

Ja robot :spoko: i dolina cieni(w stylu bunkra tylko lepszy :D) :spoko:
oraz wysyp zywch trupow chamska angielska komedia :)

legion 10.02.2005 11:42

Cytat:

Napisany przez atomic99
czy te biosy z tej stronki http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html można odrazu wgrywać do 812S@832S ???

mozesz odrazu tylko musisz w omni zaznaczyc ostania funkcje zeby wszedl bios jezeli masz niszy model litka nisz 832 :)
Cytat:

Napisany przez atomic99
mam teraz bios VSOA (812S@832S)
jak nagrywam DVD 4x to przy zgrywaniu strasznie wolno kopiuje nie przekracza 4MB/s
a jak mam DVD nagrane 8x to kopiuje max odczytu DVD16x
o co chodzi ??? jak to poprawić ???

troche nie rozumiem jak mozesz miec odczyt DVD 16x na 812 czy 832 ale z tego co rozumie to chodzi ci o dvd-rom oczyt powinien przy 4x byc 8x maks ale nie koniecznie zalezy tez od nosnika jaki ma certyfikat tylko jezelii max 4x to wiecej nie pojdzie ale przy zabawie strategia mozna i 8x wyciagnac z plyty tak jak to bylo z verbami4x :D
Cytat:

Napisany przez atomic99
jak sprawuje się ten nowy bios VSOG w 812S@832S ???

narazie testuje go ale jak na oko ma podobne zachowanie jak VS0E choc lepiej
minimalnie sprawuje sie od CG4E i CG5E ale jeszcz trzeba wyprobowac CG5G narazie umnie dzial w spawarce oficjalny VS0G od litka :D
Cytat:

Napisany przez atomic99
do czego są te inne opcje ??? (Enable auto-bitsetting wiem do czego)

100 razy bylo pisane na temat tych opcji poszukaj w temacie a znajdziesz :D

Cytat:

Napisany przez atomic99
mam ten biosik 832S.VS0G.patched-cf
jak go najlepiej ustawić w OmniPatcher do 812S@832S ???

wiec ustaw increase (1 funk.) oraz 2 funk. i ostania jak bedzie koncowki zle nagrywac to ustawiasz jeszcze przed ostania funkcje :D

Cytat:

Napisany przez atomic99
jeżeli spaczuje ze wszystkimi opcjami to co to zmieni ???

narazie nie zaznaczaj wszystkiego sprawdz tak jak ci napisalem wyzej a jak bedzie cos nie tak to wtedy zaznaczysz dodatkowe funkcje :D

atomic99 10.02.2005 11:03

czy te biosy z tej stronki http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html można odrazu wgrywać do 812S@832S ???

mam jeszcze pare pytań

mam teraz bios VSOA (812S@832S)
jak nagrywam DVD 4x to przy zgrywaniu strasznie wolno kopiuje nie przekracza 4MB/s
a jak mam DVD nagrane 8x to kopiuje max odczytu DVD16x
o co chodzi ??? jak to poprawić ???

jak sprawuje się ten nowy bios VSOG w 812S@832S ???

do czego są te inne opcje ??? (Enable auto-bitsetting wiem do czego)

mam ten biosik 832S.VS0G.patched-cf
jak go najlepiej ustawić w OmniPatcher do 812S@832S ???

jeżeli spaczuje ze wszystkimi opcjami to co to zmieni ???

http://gzmagic.webpark.pl/omnipatch.jpg

Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI

VIZZARD 10.02.2005 10:53

Cytat:

Co masz wymyślać :idea:

Tamten był jak najbardziej :spoko:

Ale to tylko moje zdanie :mruga:

:czar:

Cytat:

Może Matrixa? :>

:matrix:

B@rtek 10.02.2005 00:22

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
[color=black]

Nowy nick?!? :O

Ale czy lepszy? :idea:

:>

Bateau 09.02.2005 20:53

Jejć, po 5 miesiącach z okładem nowy BIOS. Według Codeguys dołożono do bazy sygantury 3 czy też 5 nośników:] No sorry to sa kpiny:/ Minusy palą się rewelac, Verbaim Minus wypalł mi się w okolicach 1100 błędów PIO. Cudo.
Tutaj fajny post z porownaniem płyty palonej na Nec'u i na Litku http://club.cdfreaks.com/showpost.ph...8&postcount=30

Bez komentarza. Jakiś koleś pisze w poście tak, komentując fatalne wyniki
Cytat:

"This s ucks....

Is there anyone who can get comments straight from Lite on?
May we expect a better quality for minus burning in the future?

For many years I love their burners. They always were the best looking at quality / price. But when we look at the prices today, there isn't much difference. We get the most difference when we compare the minus results with other companies....

Come on Lite on! I am allready missing many Lite on friends from the past!
Don't make us switch!

Am I crying to soon?
Chyba pora przeboleć wywalone 400 zl, sprzedac za gorsze i kupic nowy, niezawodny sprzęt, pozwalający palić plyty bez szamanskiej wiedzy i tanca deszczu.

peterson 09.02.2005 20:00

pleban_1 09.02.2005 15:33

Gdyby tak jeszcze ktoś na minuski znalazł receptę ;)

VIZZARD 09.02.2005 00:13

Cytat:

No to powracam z biosami :D

Cytat:

Legion znowu otwieramy spółkę?

Dzisiaj przygotuję biosy aby wrzucić je na podpis :taktak:

:piwo:

Nowy nick?!? :O

Ale czy lepszy? :idea:

:>

legion 08.02.2005 18:08

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez bennyone
Ladny wykres, esperka AML to to nie jest ;) a sprawdzales CG5G ? bo chlopaki te z ruszyli naprzod

sprawdzalem pali tak sam jak CG4E :) wkazdym razie u mnie :D
Cytat:

ok niema sprawy :D ja dopiero wrzuce je po testach :D
Cytat:

Napisany przez Turboni
no ladnie :D

dzieki :D

------------------------------------------------------------------------------
verba8x palona 8x tym razem na nero :(

B@rtek 08.02.2005 12:42

bennyone 08.02.2005 12:07

Cytat:

Napisany przez legion
czysty bios VS0G tylko bit wlaczony plyta verba8x nagra 8x na Decrypterze :)

Ladny wykres, esperka AML to to nie jest ;) a sprawdzales CG5G ? bo chlopaki te z ruszyli naprzod

Zybeks 08.02.2005 09:48

Przesiadlem sie z biosu VSOA na VSOE i jak dlamnie zadna rewelka. Tj bez zmian dalej litek chodzi bardzo dobrze :D. Moze ciut lepiej wypalilo mi platinum +RW (bledy pi mniejsze pif tak samo). Oni naprawde w tych biosach nic nie zmieniaja...

icemac 08.02.2005 09:46

ladny wykresik :tak!:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:40.