![]() |
dziala bez problemu wypalnie dl:D
|
witam, przepraszam za pytanie, ale siedze teraz na modemie z tpsa i wiecie... koszt, zanim przeczytam wszystkie posty to strace majatek, moje pytanie brzmi:
Czy ktos juz 812s@832s wypalil jakas plytke D-L - dziala czy nie? Mam 812s z kwietnia, bios: 832S.VS04.patched-812S@832S.auto-bitsetting.exe dzieki i jeszcze raz sorry ;- ) |
Cytat:
|
Legion wpdanij na mała imprezkę z non2.0 w temacie "Nie kupujcie nagrywarek litka" :taktak:
|
Cytat:
Cytat:
strategia polega na tym ze mozsz dla danego nosnika zrobic taki myk by sie palil dokladniej i lepij niz teraz np. verb4x mozesz wypalac nie 4x tylko 8x itp lub wolniej to zalezy jaki nosnik uzyjesz :D |
Cytat:
A jak zmienić strategie zapisu to ja mniej więcej wiem,jest dość intuicyjne.Bardziej zależało mi na info co to daje ewentualnie co można popsuć zmieniając to. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
wymienilem tasme ATA na inna i jeszce ten biosik lub ta wersje ale za chwile inna tylko sie wyprodukuje VERBA tu juz nie tak pieknie tam na tamtym wykresie jest tylko 3.45 gb |
Cytat:
a nie mowilem ze sa dobre :D Cytat:
|
Cytat:
:D |
"Chwilę" mnie tu nie było i chyba mi coś umknęło. Podczas mojej ostatniej wizyty na forum wszyscy zgodnie twierdziliście, że bios VS0B jest gorszy niż VS0A. Teraz natomiast widzę dużo postów zachęcających. Czy codeguys lub litek cos zmienili w VS0B???
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
i wynik |
Cytat:
|
Cytat:
no to musisz ustawi a strategie zapisu mozesz zobaczyc tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...3&postcount=67 mozna to sprawdzic np. cdspeed czy sie wypalaj na dvd-rom |
strategie zapisu i omnipatcher
Mam pytanko dodyczące strategi zapisu i force-fallback - czy ta opcja działa tylko tak jak jest napisane w 8X czy pomaga coś w 4, a pytam dlatego że mam już dość prób, wypaliłem 5 verbatimów pastel końcówki są do dupy, przy tej opcji troche lepiej ale palę w 8x czego wolałbym uniknąć, jednak mam większe zaufanie do wolniejszczego zapisu tak jak płyt CDR któe paliłme w max 16.
Drugie dotyczące straegii zapisu, czy mogęsobie bezkarnie kombinować, i nie chodzi mi tu o mcc i cmd tylko w związku z faktem że ricoha pali mi rewelacyjnie nawet końcówki chciałbym jego strategię zapisu wrzuciś to Verbów TY. CZy ktoś już to robił może ktoś mi najnowsze gotowe strategie. Jakie są konsekfencje przecholowania. shift (faster burn) for 8x +R - czy tą opcję włączacie w swoich biosach? A jeśli tak to samączy z tę która jest włączana automatycznie - force-shifting Acha jeszcze jedno czy wykrzyknik przy nośniku oznacza że zmieniono strategię dla tego nośnika. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. |
Cytat:
Edit - Jeśli omnipatcher podaje to co jest w biosie ustawione to nie było autobitsettingu ustawionego w tym biosie. Mam jeszcze jedno pytanie.Nie moge niestety dokopać sie nawet do jakiegos ogólnego opisu strategii zapisu nagrywarki.W omni jest tego mnóstwo.Jak mniej więcej to dobrać.Po oznaczeniu nośnika ?? Czy zostają mi tylko testyu,wykresiki i palenie płyty za płytą ?? Może jakiś inny sposób ?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:39. |