![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Temperatura a nagrywarka palono 6 plyt(te same dane) DVD-R verbatim jedna po drugiej
tescik Kprobe ostatniej 6. wyszystkie palone z predkoscia 4X w przedziale czsowym 5 - 8 rano POzdrawiam |
Cytat:
|
Mam taki problem. Nagrałem TDK DVD+RW na 812 -USOJ- potem zmieniłem nagrywarke tak jak wy @832 -VS08- (jest ok ) dalej zrobiłem reinstalacje systemu a teraz w systemie nie rozpoznaje mi zawartości płyty ( w tym przypadku 6 X divx ) W kProbe driver SPTI widzi naędy a ASPI tylko cyfry 0 0 0 2 (w systemie sa wnaspi 4,60) z góry dzieki za pomoc !!!
|
Cytat:
Zobacz TU i TU - zrób tak jak tam napisano :tak!:, a problemy przeminą z wiatrami :D |
no tak.... rozumiem DZIĘKI
|
Przy jakichś bolączkach możesz się posłużyć tymi postami:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1.7#post284165 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1.7#post287842 :D |
Cytat:
P.S. miedzy 5-8 rano to slonce mi wali w komputer (zreszta tak jak cala reszte dnia) - wiec moje pytanie czy mam kompa wyniesc do lazienki gdzie nie mam okien (ale tu za to duza wilgotnosc) ?? dziekuje bardzo |
Cytat:
Duży dla komputera Mały dla ciebie - w końcu to on wypala, a nie ty :D |
Ilość załączników: 1
A teraz z innej mańki
Wśród nawału ekstazy spowodowanej możliwościami nagrywania DVD, coraz bardziej tanich napędów i nośników.... :taktak: trzeba czasami nagrać CDR/W No i proszę - oto wynik nagrywania płyty Mint x10 CDRW 812@832 VS04 |
Zapytacie: Ale dlaczego nie VS08 - przecież to za***isty bios! Lepszy od Sony, 812 US0N i wszystkich poprzednich dla 832!
Ano dlatego, że w przypadku DVDR/W może jest i lepiej, ale dla CDR/W - dużo dużo gorzej :tak!: Żałuję tylko, że nie zachowałem wyniku z kProbe dla VS08, ale pamiętam, że średnia błędów C1 była na poziomie 60 :wow: No i co wy na to? Sprawdzaliście u siebie nagrywanie CDR/W? Dodam tylko, że całe procedury były powtarzane kilkakrotnie - raz na tym biosie, a raz na tym - żeby nie sugerować się ilością nagrań (teoretycznie z razu na raz powinny być coraz to gorsze wyniki) Jak to napomknąłem w którymś z postów: Lepsze jest wrogiem dobrego. Rodzi się więc pytanie: Czy w tym przypadku nie mamy do czynienia z niedopracowaniem CDR/W czy to po prostu jakaś anomalia w tym względzie :idea: |
Wlasnie dlatego ciagle mam w kompie mojego starego dobrego TDK CDRW4800B (jakby nie patrzec tez LiteOn) do nagrywania CD, a "832" VS08 do DVD. No i jeszcze Toshiba SD-M1712 do odczytu:)
|
U mnie VS08 wypala poprawnie.
Plik 624 MB x10 TDK-RW |
Czas nagrania na 812S@832S
Witam,
Czy to normalne ze nagranie na DVD RW esperanza w nero 700 mb danych przy firmware 812S@832S Omnipatcher full opcja zajmowalo 40 min. Oraz w nero pasek Used bufor lelvel jest na 100% a pasek bufer level jest na 6% i tak stoi oczywiscie plyta jest nagrana ale wczesniej bufor level byl na 100 i used level byl na 100% pytanie moje brzmi czy wszystko jest ok. Dzieki za odpowiedzi. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:27. |