Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Turboni 07.08.2004 20:38

Ilość załączników: 1
kolejny memorex x4 palony x4 :D

gutek18 07.08.2004 20:49

Próbował już ktoś tego biosa:

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=4105220211

slawekj 07.08.2004 20:57

Cytat:

Napisany przez ravnet
Kolejny sceen...
Czy teraz jest OK.?
Jeśli nie to prosze o konkrety.. lub linka do Twojej wypowiedzi na ten temat.

Zaznacz w kprobe tylko funkcje Remove the spike.

slawekj 07.08.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez gutek18

W info cytat "Wersja OEM nagrywarki LiteOn SOHW-812S. " Nic nie zyskamy.

slawekj 07.08.2004 21:18

Cytat:

Napisany przez Turboni
straszna porazka te plytki wole dolozyc 0,9 zl i kupic te memorexy lub esperanze.

Zostań przy memorex'ach. :spoko:

ravnet 07.08.2004 21:26

Cytat:

Napisany przez slawekj

Miałem zaznaczone dodatkowo tylko "Relatime Chart" czy to wpływa w jakiś sposób na test? Polubiłem tą opcję, bo odrazu widze co się dzieje.

slawekj 07.08.2004 21:31

Cytat:

Napisany przez ravnet
Miałem zaznaczone dodatkowo tylko "Relatime Chart" czy to wpływa w jakiś sposób na test? Polubiłem tą opcję, bo odrazu widze co się dzieje.

Zaznacz tylko jak napisałem i zrób dodatkowo test. Porównaj.

ravnet 07.08.2004 21:42

Cytat:

Napisany przez slawekj
Zaznacz tylko jak napisałem i zrób dodatkowo test. Porównaj.

Ciekawe. Warto sprawdzić. Kiedyś porównam ale tą płytkę oddałem kumplowi godzine temu i już nie moge zrobić testu. Następnym razem się poprawie.
Pozdrawiam.

mensir67pl 07.08.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez slawekj

------------------------------------------------

mozna i smialo to zaznaczyc

Maximize Sampling Rate

Opcja przydatna właścicielom słabszych pecetów. Umożliwia otrzymanie lepszego jakościowo testu poprzez obniżenie zapotrzebowania programu na moc procesora, i skierowania tej mocy na potrzeby samego testu. Posiadacze procesorów o mocy liczonej w gigahertzach mogą zignorować tę opcję i jej nie zaznaczać.

mensir67pl 07.08.2004 22:13

[QUOTE=mensir67pl]------------------------------------------------

USLYSZANE W SIECI

Ta informacja jest nieoficjalna.

Zła wiadomość dla wszystkich posiadaczy starszych nagrywarek DVD firmy Lite-On.

Jakiś czas temu, jeden z użytkowników forum CD Freaks był zmuszony skorzystać z usług supportu technicznego Lite-Ona. Przy okazji, udało mu się dowiedzieć o pewnej interesującej sprawie.

Problem dotyczył jednej ze starszych nagrywarek DVD. Pracownik serwisu poinformował go w mailu, że Lite-On zaprzestał opracowywania nowych wersji firmware'u dla nagrywarek serii 401/411/811.

Podkreślamy, że informacja ta jest nieoficjalna, wszystko wskazuje jednak na to, że okaże się prawdziwa. Lite-On od czasu premiery modelu 811S, wypuścił na rynek trzy nowsze generacje nagrywarek DVD a aktualnie jest zajęty pracą nad ostateczną wersją nowego napędu - modelu 1633S.

Cała sprawa nie jest niczym niezwykłym - każdy z producentów wcześniej czy później przestaje zajmować się starszymi modelami. Biorąc jednak pod uwagę popularność wspomnianych urządzeń oraz fakt braku naprawdę dobrego firmware'u dla tej klasy nagrywarek, chyba nie jest to coś, co posiadacz takiego sprzętu chciałby usłyszeć.

dragonali 07.08.2004 22:24

To ja teraz zadam pytanie z innej beczki :D
Co powiedzą panowie o jakości nagrywania i w ogóle czy czytnik się lepiej spisuje po wgraniu eeprom'ka od pana zebry :)
Komuś coś się polepszyło, pogorszyło na tym przerobionym eeprom'ie ??

pozdrówka :mruga:

slawekj 07.08.2004 22:25

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
------------------------------------------------

mozna i smialo to zaznaczyc

Maximize Sampling Rate

Opcja przydatna właścicielom słabszych pecetów. Umożliwia otrzymanie lepszego jakościowo testu poprzez obniżenie zapotrzebowania programu na moc procesora, i skierowania tej mocy na potrzeby samego testu. Posiadacze procesorów o mocy liczonej w gigahertzach mogą zignorować tę opcję i jej nie zaznaczać.

Wydaje mi się, że należy przy porównaniach przyjąć jednakowe ustawienia. Inaczej wykresy będą niewiarygodne. Chyba, że b.wolny procesor.

slawekj 07.08.2004 22:29

Cytat:

Napisany przez dragonali
To ja teraz zadam pytanie z innej beczki :D
Co powiedzą panowie o jakości nagrywania i w ogóle czy czytnik się lepiej spisuje po wgraniu eeprom'ka od pana zebry :)
Komuś coś się polepszyło, pogorszyło na tym przerobionym eeprom'ie ??

pozdrówka :mruga:

U mnie nagrywa płytki + i -Rx4 ale po nagraniu napęd ich nie widzi. Dlatego stosuję code VS0A.

gutek18 07.08.2004 22:34

Cytat:

Napisany przez slawekj
W info cytat "Wersja OEM nagrywarki LiteOn SOHW-812S. " Nic nie zyskamy.

Wiem że to oem 812, dlatego podałem linka, chodzi mi o jakość zapisu na tym biosie. Ja narazie nie mam co nagrywać, a nie będę nagrywać czegoś na siłę bo mi szkoda płytek.

mensir67pl 07.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez slawekj
Wydaje mi się, że należy przy porównaniach przyjąć jednakowe ustawienia. Inaczej wykresy będą niewarygodne.

tak dla oka wykonaj Sobie test z fifka na tej opcji u mnie bez roznicy

a po ZEBRZE nic gorzej nic lepiej ale nie mam okazji po testowac

na tanich nic lepiej nie pali.

:spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:43.