Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

B@rtek 11.09.2004 22:17

Heh bo masz dobrą stacjonarkę :taktak: Umnie na Thomsonie nawet płytki TDK się tną co jest max. 10 błędów PI. A dzisiaj oryginalny film z wypożyczalni obejrzałem na szybkim podglądzie :taktak: Film 1,5 godziny w 10 minut :D

PI7er 11.09.2004 22:13

w stacjonarce bez zajakniecia

podaje jeszcze wyniki z biosu VS0A i co ten nowy nie jest duzo lepszy ?
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platx8vs0a.JPG

slawekj 11.09.2004 22:11

Cytat:

Napisany przez PI7er
W koncu mam dobry biosik do mojego 451@832 CG2B, zamieszczam screan z kprobe, na innych biosach PI dochodzilo do 150-200 i skakalo a tu jest super, tyle ze nie mam bitsetingu, ma ktos jakis modyfikowany ten bios z bitsetingiem ? i powiedzcie co myslicie o wykresie, palone na platinum x8

Ilość błędów i PI dla tego nośnika można przyjąć za poprawne, jednak PIF a więc korekcja drugiego poziomu zwłaszcza przy końcówce wskazuje na źle nagraną płytkę. :taktak:

legion 11.09.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez PI7er
W koncu mam dobry biosik do mojego 451@832 CG2B, zamieszczam screan z kprobe, na innych biosach PI dochodzilo do 150-200 i skakalo a tu jest super, tyle ze nie mam bitsetingu, ma ktos jakis modyfikowany ten bios z bitsetingiem ? i powiedzcie co myslicie o wykresie, palone na platinum x8

no raczej nie szczegolnie bios CG2B jest to nie oficjalny poprawiony bios vs0B ktory tez nie jest oficjalny ale zapodaj wiecej testow platinum palonych 8x

B@rtek 11.09.2004 22:07

141 tys. błedów total to jest bardzo dużo ja na platinum 8x palonej 8x mam 32 tys. błędów :D

PI7er 11.09.2004 22:06

dlaczego Ci sie nie podoba ?

Turboni 11.09.2004 22:00

Cytat:

Napisany przez PI7er

http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platcg2b.JPG

mi tam sie nie podoba ten wykres :D

PI7er 11.09.2004 21:58

http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platcg2b.JPG

polakT 11.09.2004 21:04

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez legion
2,5 roku ;)

naprawde system nie zaliczyl juz zadnego zwisa, od momentu kiedy to zmienilem windoze na XP, kom mie sie nie wiesza, programy czasem wywalaja blady ale wystarczy alt+ctrl+del -> zakoncz zadanie i dalej dziala. Komp stoi caly dzien wlaczony, ponownie uruchamiam tylko po instalacji nowych programow i flashowaniu liteonka :) , kiedys kiedys dawno temu w czasach kiedy krolowalo 98 to byla rzez

Cytat:

Napisany przez legion
ja sie nie boje o litak ale ty mozesz odpasc ale zdrowie z toba trzeba wypic :piwo:

wiesz ze masz racje, mi juz szumi w glowie, jakbym robil bledy to dlatego wlasnie :)
tak teraz paczei i widze ze strasznie sie dzis uaktywnilem na roznych forach dyskusyjnych, pewnie dltego ze od rana sobie popijam

przy okazji :piwo:

no i jeszcze obiecany tescik, nie mam niestety zadnego dvd na zbyciu, poprostu nie chce marnowac ostatniej plytki, moze sie jutro przyda, a cd-rw obiecalem kumplowi nagrac na jutro, wiec oto esperanza 8x10x12x

legion 11.09.2004 20:33

Cytat:

Napisany przez thomascamel
moze, ale z tymi prockamie to nie dokonca prawda, nie wieszal sie procek ale plyta, a prawda jest taka ze pod athlona brak jest plyt z dobrym chipsetem. ale ja i tak wole intela, mam celerka i komp nie zawiesil mi sie ani razu od 2,5 roku. decyzja dobrowolna

2,5 roku ;)

Cytat:

co do plytek -R zalezy od firmy. z platinum to PImax=od 25 do 130 na 1 plytce(moje wyniki), zawsze takie same. ale jakos dzialaja na nagrywarkach.

no to prawda zalezy to od nosnika:)
Cytat:

kurcze mam juz caly zapas piwa, kumpel przyszedl i nagral se parenascie plytek i zostawil tylezsamo browakow, - nie rozumiem go sam se nagrywa i jeszcze daje za to piwko :blee: , ale za to mam czym wypic zdrowie wzystkich forumowiczów

ZdRóWkO :piwo:

Nagrywatreczka dalej bezproblemowo dziala, nagram pare plytek i dam jakis wykresik po calym dniu ciezkiej jej pracy

a ile plytek nagral:)
ja sie nie boje o litak ale ty mozesz odpasc ale zdrowie z toba trzeba wypic :piwo:

polakT 11.09.2004 20:07

Cytat:

Napisany przez Szczota
Pewnie temu ze na poczatku duza wiekszosc miala przerobiona 401@411@811 ze starymi modami i slabymi biosami. Fakt ze kiedys byly raczej tylko dostepne minusy i do tego w jakiej jakosci. Pewnie dlatego sie uwaza. Cos mi to przypomina stare powiedzenie informatykow procki AMD sie wieszaja a Intela nie :D

moze, ale z tymi prockamie to nie dokonca prawda, nie wieszal sie procek ale plyta, a prawda jest taka ze pod athlona brak jest plyt z dobrym chipsetem. ale ja i tak wole intela, mam celerka i komp nie zawiesil mi sie ani razu od 2,5 roku. decyzja dobrowolna

co do plytek -R zalezy od firmy. z platinum to PImax=od 25 do 130 na 1 plytce(moje wyniki), zawsze takie same. ale jakos dzialaja na nagrywarkach.

kurcze mam juz caly zapas piwa, kumpel przyszedl i nagral se parenascie plytek i zostawil tylezsamo browakow, - nie rozumiem go sam se nagrywa i jeszcze daje za to piwko :blee: , ale za to mam czym wypic zdrowie wzystkich forumowiczów

ZdRóWkO :piwo:

Nagrywatreczka dalej bezproblemowo dziala, nagram pare plytek i dam jakis wykresik po calym dniu ciezkiej jej pracy

Szczota 11.09.2004 18:51

Cytat:

nie wiem ale mi sie wydaje iz calkiem niedawno ktos mowil ze lite-on ma problem z -R, jak widac po wykresiku chyba nie

Pewnie temu ze na poczatku duza wiekszosc miala przerobiona 401@411@811 ze starymi modami i slabymi biosami. Fakt ze kiedys byly raczej tylko dostepne minusy i do tego w jakiej jakosci. Pewnie dlatego sie uwaza. Cos mi to przypomina stare powiedzenie informatykow procki AMD sie wieszaja a Intela nie :D

legion 11.09.2004 18:10

Cytat:

nie wiem ale mi sie wydaje iz calkiem niedawno ktos mowil ze lite-on ma problem z -R, jak widac po wykresiku chyba nie

pewnie uzytkownik nec'a ^_^

polakT 11.09.2004 17:53

Cytat:

Napisany przez legion
ladny wykresik

legion 11.09.2004 15:52

Cytat:

wlassnie wygrzebvalem starego hawka ( :) 2 miesiace), dalem go na test i jest to samo co na poczatku, ale niech ktos mi wytlunmaczy dlaczemu nie chce on dzialac bezproblemowo na wszystkich dvd??? <- długo go mieli :)

Cytat:

kurcze ale mam tu zielono od buteleczek po lewej puste po prawej pelne jest remis, ja kibicuje pustym a wy ... ? ^_^ :piwo:

o kolega z tescikami :D moze jakis tescik na nalepsze piwo :piwo: to z prawej czy to z lewej ale jak sa takie same to kibicuje wszystkim :)

Cytat:

wlassnie wygrzebvalem starego hawka ( :) 2 miesiace), dalem go na test i jest to samo co na poczatku, ale niech ktos mi wytlunmaczy dlaczemu nie chce on dzialac bezproblemowo na wszystkich dvd??? <- długo go mieli :)

ladny wykresik
bo jest minusem a stacjonarki roznego typu i dvd-rom raczej ich nie lubia :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:10.