Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

slawekj 07.08.2004 22:36

Cytat:

Napisany przez gutek18
Wiem że to oem 812, dlatego podałem linka, chodzi mi o jakość zapisu na tym biosie. Ja narazie nie mam co nagrywać, a nie będę nagrywać czegoś na siłę bo mi szkoda płytek.

Czekam na pierwszego odważnego.

dragonali 07.08.2004 23:04

Cytat:

Napisany przez slawekj
U mnie nagrywa płytki + i -Rx4 ale po nagraniu napęd ich nie widzi. Dlatego stosuję code VS0A.

Czyli Eeprom'ik praktycznie nic nie daje, tyle tylko że jest to niby model 832s :D przynajmniej tak widziany przez system :)
W takim razie pozostaje przy moim eeprom'ie, bo po cio zmieniać :mruga:

Ps. Jak zwalić (popsuć) obecną wypalare, żeby odesłać ją do serwisu i ewentualnie dostać nowszą ?? :spoko:

slawekj 07.08.2004 23:04

Dobra wiadomość:
"Lite-On IT, jeden z największych tajwańskich producentów napędów optycznych, rozpocznie pod koniec tego miesiąca wytwarzanie 16-krotnego napędu DVD+/-RW.
Cena urządzenia ma wynieść około 179 dolarów.

Do tej pory Lite-On sprzedał ponad 600 tysięcy 8- i 12-krotnych nagrywarek DVD. Firma przewiduje, iż już wkrótce 16-krotne napędy DVD będą głównym produktem oferowanym przez producenta. W czwartym kwartale tego roku ich miesięczna sprzedaż ma osiągnąć milion jednostek."

slawekj 07.08.2004 23:08

Cytat:

Napisany przez dragonali
:

Ps. Jak zwalić (popsuć) obecną wypalare, żeby odesłać ją do serwisu i ewentualnie dostać nowszą ?? :spoko:

Podłącz ją pod 220V.

Turboni 07.08.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez dragonali

nie jest dosc trudne a nawet jak nie jest zwalona mozna im wmowic ze jest na niektorych tloczonych plyt nie chce czytac i/lub nie chce niektorych dvd-rw kasowac. ten sposob dziala wiem po sobie zaczynalem od 411 przez 812 a teraz mam 832 i wszystko to w ciagu 9 miesiecy. :D

dragonali 07.08.2004 23:16

Cytat:

Napisany przez Turboni
nie jest dosc trudne a nawet jak nie jest zwalona mozna im wmowic ze jest na niektorych tloczonych plyt nie chce czytac i/lub nie chce niektorych dvd-rw kasowac. ten sposob dziala wiem po sobie zaczynalem od 411 przez 812 a teraz mam 832 i wszystko to w ciagu 9 miesiecy. :D

Przed oddaniem najlepiej wrucić do oryginalnego bios'u ?? bo inaczej bedą się do tego dopie***ać :D
Mam wgrać oryginalny bios, najlepiej jaki i skąd ?? ;p

Turboni 07.08.2004 23:21

wgraj orginalny bios do swojego napedu nie ma znaczenia ktora wersje najlepiej jak wgrasz ostatnia. pobierz go za strony liteona http://www.liteonit.com.tw/ODD/Engli...e_dvd%20rw.asp

Magda 08.08.2004 11:02

Cytat:

Napisany przez Turboni

A ile z tego czasu bez sprzętu ?

Turboni 08.08.2004 11:05

max do 14 dni roboczych za kazdym razem (ale po 10 dniach roboczych za kazdym razem mialem nowy)

Magda 08.08.2004 11:11

Ilość załączników: 1
Da się coś zrobić żeby te końcówki były lepsze? Esperanza -R palona x4

Turboni 08.08.2004 11:14

widac ze lipna plytka wiec albo zmien plytki albo sproboj nagrac z polowa predkosc co podana jest na plytce powinno byc lepiej.

mensir67pl 08.08.2004 11:35

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Magda
Da się coś zrobić żeby te końcówki były lepsze? Esperanza -R palona x4

te same plytki wykresy na 40 ktore wypalilem(identyczne)

0men 08.08.2004 13:39

Ilość załączników: 2
Witam serdecznie wszystkich!

Od dluższego czasu przyglądałęm się temu wątkowi, jak i innym spokrewnionym. Kilka dni temu zakupiłem nagrywarkę SOHW812 i przerobiłem ją BIOSikiem VIP na 832. Wypaliłem do tej pory dwie próbne płytki: TDK DVD+R (certified x4, nagrana x8) oraz TDK DVD-R (nagrana x4). Niestety ani dla jednej ani dla drugiej wyniki z KProbe'a nie były zadowalające. Zamieszczam poniższe wykresy. Wykresy byly robione przy pomocy tej samej nagrywarki co do nagrywania płytek. Mam nadzieję, że mnie jakoś nakierujecie.

Na te dwie płytki wypalałem dość cenny materiał, dlatego chciałbym abyście mi poradzili czy powinienem go jeszcze raz nagrać, czy płytka powinna mi przetrwać kilka lat? Nie chciałbym za rok od nowa szukać kompletu STAR TREKów z dzwiękiem AC3 ^_^ . Zauważyłem, że przy oglądaniu z płytek tych filmó od czasu do czasu film przycina się.

Spróbuję jeszcze później TDK DVD+R wypalić x4 i załączę wykres.

Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam

legion 08.08.2004 14:13

Cytat:

Napisany przez 0men
Witam serdecznie wszystkich!

Od dluższego czasu przyglądałęm się temu wątkowi, jak i innym spokrewnionym. Kilka dni temu zakupiłem nagrywarkę SOHW812 i przerobiłem ją BIOSikiem VIP na 832. Wypaliłem do tej pory dwie próbne płytki: TDK DVD+R (certified x4, nagrana x8) oraz TDK DVD-R (nagrana x4). Niestety ani dla jednej ani dla drugiej wyniki z KProbe'a nie były zadowalające. Zamieszczam poniższe wykresy. Wykresy byly robione przy pomocy tej samej nagrywarki co do nagrywania płytek. Mam nadzieję, że mnie jakoś nakierujecie.

Na te dwie płytki wypalałem dość cenny materiał, dlatego chciałbym abyście mi poradzili czy powinienem go jeszcze raz nagrać, czy płytka powinna mi przetrwać kilka lat? Nie chciałbym za rok od nowa szukać kompletu STAR TREKów z dzwiękiem AC3 ^_^ . Zauważyłem, że przy oglądaniu z płytek tych filmó od czasu do czasu film przycina się.

Spróbuję jeszcze później TDK DVD+R wypalić x4 i załączę wykres.

Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam

powiem ci tak w jakim stanie byly orginaly z ktorych przegrywales filmiki i jakiej kompresi(pewnie shrinka) uzyles do wbicja 8GB na 4GB
Ja mam taki problem z Armagedonem(moj wlasny) uzylem juz wszystkich rodzajow plytek od tdk do verbusi i dalej mam problem w tych samych miejscach sie przycjina rozwiazaniem tego moze byc plytka dwu warstwowa i nie trzeba robic kompresi bo mozliwe ze w niej tkwi blad ale to tylko moje przemyslenia jeszcze musze to sprawdzic dokladnie a szkoda mi plytki dl na kopie tego filmu bo oprucz orginalu mam jeszcze 4 kopie:)

legion 08.08.2004 14:19

Ilość załączników: 2
Verbetinki 4x certified (nagrane 4x na VS0A) cena ich we wrocku 2.90 zadowaljaca i jaka jakosc :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:13.