Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

pawelblu 12.09.2004 15:21

A tak przy okazji to trzepneliscie kolejne 2-3 strony nie na temat (tym razem przynajmniej byla jakas dyskusja, no ale niestety nie miala nic wspolnego z Biosami do 812/832) .

Polecam kontynuacje juz istniejacych tematow o odtwarzaczach lub stworzenie nowego w przypadku nie znalezienia podobnego.

Dyskusja o Kprobie tez juz byla. Dalsza dyskusja jest jalowa i nic nie wnosi dopoki nie pojawia sie nowe fakty. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i jest ono przynajmniej narazie niezmienialne.

BaGRoS 12.09.2004 15:36

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Oj nie mów już więcej na ten temat :nie:

Bo grzeszysz ||

Jest taki chipset nForce2, a płyt jest od zatrzęsienia: Abit, Epox, Soltek, ect., ect. ...

Uważam, że jest to bardzo dobry chipset, jak nie najlepszy do tej pory dla AMD

Myślę, że użytkownicy tegoż hardware'u mnie poprą :taktak:

Najlepszy !!!!!!
Nie mówiąc już o zaje..fajnym dźwięku SoundStorm, a i płytki MSI są najlepsze :D

VIZZARD 12.09.2004 16:04

Cytat:

Napisany przez BaGRoS
Najlepszy !!!!!!
Nie mówiąc już o zaje..fajnym dźwięku SoundStorm, a i płytki MSI są najlepsze :D

Ja powiem szczerze, że nie wiem czemu, ale wolę swojego SBLive 5.1 Player :mruga:

Może to dlatego - że na Epoxach nie ma pełnej wersji SS :smutny:

Ale niektórzy powyrzucali SBAudigy - bo jakość SS bardziej im odpowieda :taktak:

B@rtek 12.09.2004 16:15

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A tak przy okazji to trzepneliscie kolejne 2-3 strony nie na temat

Omawialiśmy sprawę jakie dvd mam kupić :) Bo to co mam teraz poszło na allegro.

polakT 12.09.2004 16:53

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ja powiem szczerze, że nie wiem czemu, ale wolę swojego SBLive 5.1 Player :mruga:

Może to dlatego - że na Epoxach nie ma pełnej wersji SS :smutny:

Ale niektórzy powyrzucali SBAudigy - bo jakość SS bardziej im odpowieda :taktak:

widzicie ja wlasnie przed godzina od kumpla odkupilem karte SB AUDIGY player 2, ktora mial od 3 miesiecy, za 150zl - potrzebowal kasy :)

mialem SB 128, do tego podlaczony moj prywatnie zlozony zestaw glosnikow i wzmacniaczy, sub 300W(TDA7294), przednie2x100W(TDA7294)tył 2X70W(TDA2052) centralny 120W(TDA2052mostek).

podlaczam audigy i przezywam szok. kurcze ten dzwięk jst cudowny
do tego wlaczylem shreka na dvd wypalonego 2miesiace temu na litonku :) , i nic ciekawego, wladca piescieni cudo naprwade, prawie ze sie podniecilem, nie zaluje wydanai kasy

Pamietacie mojego hawka dvd-r, zmienilem bios na VS0A i nie widzi go, na wszystkich starszych i nowszych jest na VS0A nie ma.

nie rozumiem tego najlepiej mi pali VS0A, a nie czyta Hawka, mam dylemat na ktorym biosie pozostac

VIZZARD 12.09.2004 17:00

Cytat:

Napisany przez thomascamel
mam dylemat na ktorym biosie pozostac

VS08 :D

adas.p1 12.09.2004 17:20

Cytat:

podlaczam audigy i przezywam szok. kurcze ten dzwięk jst cudowny

Zainstaluj sobie jeszcze drivery kX Project. Szok bedzie jeszcze wiekszy :)

VIZZARD 12.09.2004 17:27

Cytat:

Napisany przez adas.p1
Zainstaluj sobie jeszcze drivery kX Project. Szok bedzie jeszcze wiekszy :)

Ty! No weź .....

Z SB128 na Audigy2 kX :O

Ten szok może go zabić !!! :>

polakT 12.09.2004 17:39

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ty! No weź .....

Z SB128 na Audigy2 kX :O

Ten szok może go zabić !!! :>

nie mowcie. zaraz dam rozkazy mojemu modemowi niech cos sciagniez inetu. musze jeszcze tylko szerzej glosniki rozstawic zeby bylo fajnej, no i telewizor postawic zamiast banki

BaGRoS 12.09.2004 19:37

Cytat:

kurcze ten dzwięk jst cudowny
do tego wlaczylem shreka na dvd wypalonego 2miesiace temu na litonku :) , i nic ciekawego, wladca piescieni cudo naprwade, prawie ze sie podniecilem, nie zaluje wydanai kasy

Shreka nie ma jeszcze z prawdziwym dźwiękiem PL i 5.1... To co było to lekka kiszka :blee:

A lordzik pewnie true 5.1 :peace: :serdusz:

K4r0l 12.09.2004 20:03

Hawk 4x DVD-R z TESCO :P
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10744&stc=1

pawelblu 12.09.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez K4r0l
Hawk 4x DVD-R z TESCO :P

Tylko ze wiesz, ja swego czasu kupilem 90 Hawkow ale teraz sie ich pozbywam bo ok 5% jest porysowanych !!! (one sa przepakowywane w polsce przez dystrybutora ale widac ) A do tego ok 10% ma bledy odczytu.

Takze nigdy wiecej !!

K4r0l 12.09.2004 20:48

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tylko ze wiesz, ja swego czasu kupilem 90 Hawkow ale teraz sie ich pozbywam bo ok 5% jest porysowanych !!! (one sa przepakowywane w polsce przez dystrybutora ale widac ) A do tego ok 10% ma bledy odczytu.

Takze nigdy wiecej !!

Zauważyłem niestety, po wyciagnięciu zaraz z koperty. Dlatego nagrane tylko 3,5GB.
Poza tym był tylko specjalnie kupiony i nagrany, żeby sprawdzić jak Toshiba SD-M1912 sobie z DVD-R radzi.
Właśnie otwarłem drugiego - ma piękną ryskę przez środek - chyba nie ma sensu go nawet nagrywać :ysz:

polakT 12.09.2004 20:48

Cytat:

Napisany przez BaGRoS
Shreka nie ma jeszcze z prawdziwym dźwiękiem PL i 5.1... To co było to lekka kiszka :blee:

A lordzik pewnie true 5.1 :peace: :serdusz:

nie wiem czy jest ale ja mam angileska wersje na dvd, bo polska to tylko z dubingiem kinowym, kidys wynajde lepsza ale nie dzis

Maru22 12.09.2004 20:59

Powołując się na fachową wiedzę uzytkowników tego forum mam pytanie o maksymalne dopuszczalne wartości PI i PIF w programie NERO CD-DVD Speed / Test Jakości dysku.
Nie mogę znaleźć tych informacji w necie, być może są one takie same jak w KProbe. :nie:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=10746&stc=1

Jak oceniacie jakość nagrania płyty Verbatim DVD+RW przez LiteON 812S@832S-VS0A.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:19.