Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

mensir67pl 08.08.2004 11:35

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Magda
Da się coś zrobić żeby te końcówki były lepsze? Esperanza -R palona x4

te same plytki wykresy na 40 ktore wypalilem(identyczne)

Turboni 08.08.2004 11:14

widac ze lipna plytka wiec albo zmien plytki albo sproboj nagrac z polowa predkosc co podana jest na plytce powinno byc lepiej.

Magda 08.08.2004 11:11

Ilość załączników: 1
Da się coś zrobić żeby te końcówki były lepsze? Esperanza -R palona x4

Turboni 08.08.2004 11:05

max do 14 dni roboczych za kazdym razem (ale po 10 dniach roboczych za kazdym razem mialem nowy)

Magda 08.08.2004 11:02

Cytat:

Napisany przez Turboni
nie jest dosc trudne a nawet jak nie jest zwalona mozna im wmowic ze jest na niektorych tloczonych plyt nie chce czytac i/lub nie chce niektorych dvd-rw kasowac. ten sposob dziala wiem po sobie zaczynalem od 411 przez 812 a teraz mam 832 i wszystko to w ciagu 9 miesiecy. :D

A ile z tego czasu bez sprzętu ?

Turboni 07.08.2004 23:21

wgraj orginalny bios do swojego napedu nie ma znaczenia ktora wersje najlepiej jak wgrasz ostatnia. pobierz go za strony liteona http://www.liteonit.com.tw/ODD/Engli...e_dvd%20rw.asp

dragonali 07.08.2004 23:16

Cytat:

Napisany przez Turboni
nie jest dosc trudne a nawet jak nie jest zwalona mozna im wmowic ze jest na niektorych tloczonych plyt nie chce czytac i/lub nie chce niektorych dvd-rw kasowac. ten sposob dziala wiem po sobie zaczynalem od 411 przez 812 a teraz mam 832 i wszystko to w ciagu 9 miesiecy. :D

Przed oddaniem najlepiej wrucić do oryginalnego bios'u ?? bo inaczej bedą się do tego dopie***ać :D
Mam wgrać oryginalny bios, najlepiej jaki i skąd ?? ;p

Turboni 07.08.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez dragonali
Ps. Jak zwalić (popsuć) obecną wypalare, żeby odesłać ją do serwisu i ewentualnie dostać nowszą ?? :spoko:

slawekj 07.08.2004 23:08

Cytat:

Napisany przez dragonali
:

Ps. Jak zwalić (popsuć) obecną wypalare, żeby odesłać ją do serwisu i ewentualnie dostać nowszą ?? :spoko:

Podłącz ją pod 220V.

slawekj 07.08.2004 23:04

Dobra wiadomość:
"Lite-On IT, jeden z największych tajwańskich producentów napędów optycznych, rozpocznie pod koniec tego miesiąca wytwarzanie 16-krotnego napędu DVD+/-RW.
Cena urządzenia ma wynieść około 179 dolarów.

Do tej pory Lite-On sprzedał ponad 600 tysięcy 8- i 12-krotnych nagrywarek DVD. Firma przewiduje, iż już wkrótce 16-krotne napędy DVD będą głównym produktem oferowanym przez producenta. W czwartym kwartale tego roku ich miesięczna sprzedaż ma osiągnąć milion jednostek."

dragonali 07.08.2004 23:04

Cytat:

Napisany przez slawekj
U mnie nagrywa płytki + i -Rx4 ale po nagraniu napęd ich nie widzi. Dlatego stosuję code VS0A.

Czyli Eeprom'ik praktycznie nic nie daje, tyle tylko że jest to niby model 832s :D przynajmniej tak widziany przez system :)
W takim razie pozostaje przy moim eeprom'ie, bo po cio zmieniać :mruga:

slawekj 07.08.2004 22:36

Cytat:

Napisany przez gutek18
Wiem że to oem 812, dlatego podałem linka, chodzi mi o jakość zapisu na tym biosie. Ja narazie nie mam co nagrywać, a nie będę nagrywać czegoś na siłę bo mi szkoda płytek.

Czekam na pierwszego odważnego.

mensir67pl 07.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez slawekj
Wydaje mi się, że należy przy porównaniach przyjąć jednakowe ustawienia. Inaczej wykresy będą niewarygodne.

tak dla oka wykonaj Sobie test z fifka na tej opcji u mnie bez roznicy

a po ZEBRZE nic gorzej nic lepiej ale nie mam okazji po testowac

na tanich nic lepiej nie pali.

:spoko:

gutek18 07.08.2004 22:34

Cytat:

Napisany przez slawekj
W info cytat "Wersja OEM nagrywarki LiteOn SOHW-812S. " Nic nie zyskamy.

Wiem że to oem 812, dlatego podałem linka, chodzi mi o jakość zapisu na tym biosie. Ja narazie nie mam co nagrywać, a nie będę nagrywać czegoś na siłę bo mi szkoda płytek.

slawekj 07.08.2004 22:29

Cytat:

Napisany przez dragonali
To ja teraz zadam pytanie z innej beczki :D
Co powiedzą panowie o jakości nagrywania i w ogóle czy czytnik się lepiej spisuje po wgraniu eeprom'ka od pana zebry :)
Komuś coś się polepszyło, pogorszyło na tym przerobionym eeprom'ie ??

pozdrówka :mruga:

U mnie nagrywa płytki + i -Rx4 ale po nagraniu napęd ich nie widzi. Dlatego stosuję code VS0A.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:08.