Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

mensir67pl 11.08.2004 00:18

Cytat:

Napisany przez slawekj
Na to wygląda. Takie ustawienia są domyślne.

--------------------------------------------------------
przepuscilem 4 plytki Kprobe 225 i wszystkie maja gorsze wyniki niz w 223

slawekj 10.08.2004 20:41

Cytat:

Napisany przez Turboni
tylko pytanie odczyt na 4x a ECC ma byc 8 i czy tamte normy obowiazuja w tej wersji

Na to wygląda. Takie ustawienia są domyślne.

Turboni 10.08.2004 20:24

tylko pytanie odczyt na 4x a ECC ma byc 8 i czy tamte normy obowiazuja w tej wersji

slawekj 10.08.2004 19:58

Do pobrania nowy KProbe 2.2.5. http://kprobe.cdfreaks.com/adc8we/KP2Setup2.2.5.exe

Turboni 10.08.2004 18:51

no slawekj jestem pod wrazeniem ja nr pawilonu nie znam :piwo:

slawekj 10.08.2004 18:46

Cytat:

Napisany przez Turboni
przy GUSie w podziemiach od strony Pol Mokotowskich przy wejsciu do tramwaju w strone mokotowa jest firma KOPIER tam maja je 25 zeta za paczke 10 szt. :D

I dodam paw.17A i 36. Warszawska Giełda Elektroniczna.

Turboni 10.08.2004 18:40

Cytat:

Napisany przez MegadetH
Gdzie w wa-wie kupujesz te płytki w tygodniu ?

przy GUSie w podziemiach od strony Pol Mokotowskich przy wejsciu do tramwaju w strone mokotowa jest firma KOPIER tam maja je 25 zeta za paczke 10 szt. :D

MegadetH 10.08.2004 17:50

Cytat:

Napisany przez Turboni
Tak jak pisalem plytka Memorex DVD+R x4 palona x4. Jak dla mnie bomba. wkoncu znalazlem plytki pasujace mi. 2,5 za sztuke

Gdzie w wa-wie kupujesz te płytki w tygodniu ?

Szczota 10.08.2004 16:52

Temperatura nosnika podczas nagrywania ma chyba duza role. Mi nagrywa 811S potrafila sie tak nagrzac ze byla po prostu goraca. Plytki takze byly cieple. Teraz mam Neca i jak mi pierwsza nagrana plytka wyjechala to byla lekko cieplejsza od otoczenia (roznica w temperatuze nosnika miedzy nec a litkiem byla moze 6 stopni.) Moze dlatego NEC ma takie dobre wyniki w kprobe - niska temperatura wewnatrz. Jeszcze rzucily mi sie dziurki od spodu w palniku nec pewnie dla lepszego chlodzenia...

legion 10.08.2004 14:56

Cytat:

Napisany przez slawekj
A i jeszcze jedna uwaga. Wielkość pliku wynikowego po kompresji w mpeg-2 nie może być większa od 4070MB. Taka uwaga pojawia się przed kompresją na jedną płytkę DVD w TMPGEnc. To dotyczy authoring'u DVD. Przy większym pliku mogą później być problemy z odtwarzaniem.

no fakt ale ja tylko ma ten problem tylko z tym filmem moze cos shrink nie moze przemielic tej plytki:)

slawekj 10.08.2004 14:45

A i jeszcze jedna uwaga. Wielkość pliku wynikowego po kompresji w mpeg-2 nie może być większa od 4070MB. Taka uwaga pojawia się przed kompresją na jedną płytkę DVD w TMPGEnc. To dotyczy authoring'u DVD. Przy większym pliku mogą później być problemy z odtwarzaniem.

mensir67pl 10.08.2004 14:35

Cytat:

Napisany przez legion
decrypter po tem shrink 3.2
dobre pytanie jak film chodzi po kompresi na twardym no tak samo ale jest maly przeskok w tym samym miejscu niema go na orginale dlamnie tez to dziwne i tylko z tym filmem mam taki problem

-----------------------------------

decrypter jak najbardziej

shrink 3.2 nie juz sie na min przjechalem

uzywam CloneDVD bez zastrzezen

na TV 25 16:9 i 29 4:3 wszysko chodzi pieknie wieszych nie posiadam
ale na 32 4:3 widzialem tez oki

a kompresja ma wplyw ale na jakosc wizualna

slawekj 10.08.2004 14:28

To jak o kompresji to daję przykład: Film 2h35min. skompresowany do pliku 4.1GB. mpeg-2 na TMPGEnc.

legion 10.08.2004 14:23

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
----------------------------------

a jak film chodzi po kompresji z HDD - ale to i tak mi jakos dziwnie wyglada

jesli film po kompresji na hdd chodzi bez problemow nie ma cudow

bo napisales (film bez kompresi dzial mi bez problemu na twardym nic sie nie przycina (orginal tez chodzi bez problemu ) jaki program do kompresji uzywasz

decrypter po tem shrink 3.2
dobre pytanie jak film chodzi po kompresi na twardym no tak samo ale jest maly przeskok w tym samym miejscu niema go na orginale dlamnie tez to dziwne i tylko z tym filmem mam taki problem

mensir67pl 10.08.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez legion
ma bo juz wczesniej mowilem ze mam problem z armagedonem skopiowalem go na 4 plytki i na kazdej z nich jest ten sam blad przycina sie a w kprobe jest szpilka na zawsze w tych samych miejscach film bez kompresi dzial mi bez problemu na twardym nic sie nie przycina (orginal tez chodzi bez problemu ) tylko jak go pod kompresie wciskam juz zaczynaja sie schodz wiec jezeli nie kompresia to co wszelakie rady sa wskazane ale jak mowie juz 4 plytki odeszly do krainy wiecznych lowow :) moze trzeba kupic dl ???

----------------------------------

a jak film chodzi po kompresji z HDD - ale to i tak mi jakos dziwnie wyglada

jesli film po kompresji na hdd chodzi bez problemow nie ma cudow

bo napisales (film bez kompresi dzial mi bez problemu na twardym nic sie nie przycina (orginal tez chodzi bez problemu ) jaki program do kompresji uzywasz

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.