Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Magda 21.08.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez Bartez
Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum.

I to jest dopiero pierwsza wypowiedz "z góry", którą można brać pod uwagę. Facet powiedział o co mu chodzi ale grzecznie i kulturalnie. I teraz jest ok.

P.S. Ale jak czasem chłopaki się rozkręcą to się nie wściekajcie, bo tak naprawdę to ONI trzymają ten wątek przy życiu.

Pozdrawiam!

slawekj 21.08.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez sliniak
Tak czytam i czytam i zaczynam sie w tym wszystkim gubić...
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832.

Jak widać nie ma prostej odpowiedzi. Każdy robi na własne ryzyko, testuje i załącza wykresy. To jedyna metoda ustalić co jest statystycznie najlepsze. Bios VS0A okazał się najlepszy, ale to wcale nie oznacza, że u Ciebie tak będzie. Musisz próbować, a nowe doświadczenia są mile widziane. :taktak:

Bartez 21.08.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chciałem tak zrobić aby był jeden post z widzialną grafiką ale nie wychodziło. Prośba o podpowiedż. :help:

Bez obawy, postów na temat ze skanami nie będziemy usuwać.

Cytat:

Napisany przez Magda
I jeśli chodzi o ścisłość to do naszych wykresów też się mogą dowalić bo jest osobny temat o nośnikach a to jest tylko o biosach.

Tak jak wyżej. Posty na temat nie będą w żaden sposób cenzurowane. Jakość zapisu nośników jest ściśle powiązana z biosami, więc wszystko jest ok.

@legion: wklejanie prywatnych wiadomości jest poniżej wszelkiego poziomu. EOT

Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum.

gutek18 21.08.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez sliniak
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832.

Moja wersja i versja VIPa są przeleciane omnipatcherem 1.3.9 z tymi samymi opcjami, wersja VIPa ma dodatkowo zaznaczoną opcje utilizie force-fallback for 8x. Oba biosy pasują do 812@832 i orginalnej 832.

Ja ostatnio używam ZebraMOD i orginalny VS0A ze strony litka.

sliniak 21.08.2004 20:16

slawekj 21.08.2004 19:48

Tak czytam i porównuje testy i wykresy tych samych producentów i marek i mam coraz większe przekonanie, że te tańsze i hurtowo to inny "gorszy" produkt, może druga klasa.

Turboni 21.08.2004 19:41

Ilość załączników: 1
verbatim dvd+r x4 palony x4
4/5 super a koncowka troche zje...a.
kupuje je po 3,5

Magda 21.08.2004 14:44

I jeśli chodzi o ścisłość to do naszych wykresów też się mogą dowalić bo jest osobny temat o nośnikach a to jest tylko o biosach. ^_^

legion 21.08.2004 14:27

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chciałem tak zrobić aby był jeden post z widzialną grafiką ale nie wychodziło. Prośba o podpowiedż. :help:

no wiem ze to jest bez sensu laczenie postow muszi numerowac wypowiedzi do obrazkow:)

slawekj 21.08.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez legion
a tak po za tym uwazaj bo ci posty wykasuja bo za duzo w jednym czasie ja juz jestem pod cenzura ^_^
:D

legion 21.08.2004 14:10

Cytat:

Napisany przez slawekj
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.

wczesniejsza plyta ladnie druga juz gozej ale tu masz racie DL raczej nie powinno sie porownywac chyba ze dwie plyty wsadzisz jednorazowo do litka:)

a tak po za tym uwazaj bo ci posty wykasuja bo za duzo w jednym czasie ja juz jestem pod cenzura ^_^

Cytat:

Napisany przez Jollo
@slawekj dobra robota :spoko:

Pozdrawiam

wlasnie moderatorzy zaczeli tu szalec i popsuli nasza sielanke a bylo tak przyjemnie kulturalnie milo wrecz toastowo :D

Jollo 21.08.2004 14:07

Cytat:

Napisany przez slawekj
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.

@slawekj dobra robota :spoko:

Pozdrawiam

slawekj 21.08.2004 14:03

slawekj 21.08.2004 13:54

I kprobe. Speed ustawiłem na 2x ponieważ max prędkość nie przekroczyła 3,9x. Uważam, że taka szybkość dla DL jest optymalna.

slawekj 21.08.2004 13:50

I ta sama płytka CD-Speed Scan Disc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:10.