Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Jollo 21.08.2004 14:07

Cytat:

Napisany przez slawekj
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.

@slawekj dobra robota :spoko:

Pozdrawiam

legion 21.08.2004 14:10

Cytat:

Napisany przez slawekj
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.

wczesniejsza plyta ladnie druga juz gozej ale tu masz racie DL raczej nie powinno sie porownywac chyba ze dwie plyty wsadzisz jednorazowo do litka:)

a tak po za tym uwazaj bo ci posty wykasuja bo za duzo w jednym czasie ja juz jestem pod cenzura ^_^

Cytat:

Napisany przez Jollo
@slawekj dobra robota :spoko:

Pozdrawiam

wlasnie moderatorzy zaczeli tu szalec i popsuli nasza sielanke a bylo tak przyjemnie kulturalnie milo wrecz toastowo :D

slawekj 21.08.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez legion
a tak po za tym uwazaj bo ci posty wykasuja bo za duzo w jednym czasie ja juz jestem pod cenzura ^_^
:D

Chciałem tak zrobić aby był jeden post z widzialną grafiką ale nie wychodziło. Prośba o podpowiedż. :help:

legion 21.08.2004 14:27

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chciałem tak zrobić aby był jeden post z widzialną grafiką ale nie wychodziło. Prośba o podpowiedż. :help:

no wiem ze to jest bez sensu laczenie postow muszi numerowac wypowiedzi do obrazkow:)

Magda 21.08.2004 14:44

I jeśli chodzi o ścisłość to do naszych wykresów też się mogą dowalić bo jest osobny temat o nośnikach a to jest tylko o biosach. ^_^

Turboni 21.08.2004 19:41

Ilość załączników: 1
verbatim dvd+r x4 palony x4
4/5 super a koncowka troche zje...a.
kupuje je po 3,5

slawekj 21.08.2004 19:48

Tak czytam i porównuje testy i wykresy tych samych producentów i marek i mam coraz większe przekonanie, że te tańsze i hurtowo to inny "gorszy" produkt, może druga klasa.

sliniak 21.08.2004 20:16

Tak czytam i czytam i zaczynam sie w tym wszystkim gubić...
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832.

gutek18 21.08.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez sliniak
Więc tak wszyscy używacie VS0A... tylko że jeden ma bios od Vipa , drugi Gutka trzeci jeszcze jakiś inny... do tego nie wiadomo w jakim Omni przeleciane z jakimi opcjami. Może by każdy podsumował na jakim teraz biosie spawa i z jakimi opcjami... a i czy to 812@832 czy orginał 832.

Moja wersja i versja VIPa są przeleciane omnipatcherem 1.3.9 z tymi samymi opcjami, wersja VIPa ma dodatkowo zaznaczoną opcje utilizie force-fallback for 8x. Oba biosy pasują do 812@832 i orginalnej 832.

Ja ostatnio używam ZebraMOD i orginalny VS0A ze strony litka.

Bartez 21.08.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez slawekj

Bez obawy, postów na temat ze skanami nie będziemy usuwać.

Cytat:

Napisany przez Magda
I jeśli chodzi o ścisłość to do naszych wykresów też się mogą dowalić bo jest osobny temat o nośnikach a to jest tylko o biosach.

Tak jak wyżej. Posty na temat nie będą w żaden sposób cenzurowane. Jakość zapisu nośników jest ściśle powiązana z biosami, więc wszystko jest ok.

@legion: wklejanie prywatnych wiadomości jest poniżej wszelkiego poziomu. EOT

Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum.

slawekj 21.08.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez sliniak

Jak widać nie ma prostej odpowiedzi. Każdy robi na własne ryzyko, testuje i załącza wykresy. To jedyna metoda ustalić co jest statystycznie najlepsze. Bios VS0A okazał się najlepszy, ale to wcale nie oznacza, że u Ciebie tak będzie. Musisz próbować, a nowe doświadczenia są mile widziane. :taktak:

Magda 21.08.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez Bartez
Drobne wyjaśnienie: Jeżeli myślicie, że robimy taką sieczkę z tej dyskusji, bo nie mamy nic innego do roboty, to się mylicie. Robimy to po to, żeby kolejni użytkownicy nie musieli się denerwować czytając 1/3 postów nie na temat. To jest przyklejona dyskusja, czyli coś na co większość zwraca uwagę. Z góry dziękuję za nieutrudnianie życia moderatorom i innym użytkownikom naszego forum.

I to jest dopiero pierwsza wypowiedz "z góry", którą można brać pod uwagę. Facet powiedział o co mu chodzi ale grzecznie i kulturalnie. I teraz jest ok.

P.S. Ale jak czasem chłopaki się rozkręcą to się nie wściekajcie, bo tak naprawdę to ONI trzymają ten wątek przy życiu.

Pozdrawiam!

legion 21.08.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez Bartez

Tak jak wyżej. Posty na temat nie będą w żaden sposób cenzurowane. Jakość zapisu nośników jest ściśle powiązana z biosami, więc wszystko jest ok.

a ty to usunoles i wszystcy sa szczesliwi a poziomy ustalaj sobie sam dobra rada na zycie

Cytat:

Napisany przez sliniak

ja uzywam 0B jak narazie jest ok ale tez powroce do 0A bo fakt poprawila sie jakosc nagrywania minusowa ale plusow pogorszyla ale widze ze turboni nagral verba na 0A i nieszczegolnie :) ale w granicach tego :piwo: :D

Cytat:

Napisany przez Magda
I to jest dopiero pierwsza wypowiedz "z góry", którą można brać pod uwagę. Facet powiedział o co mu chodzi ale grzecznie i kulturalnie. I teraz jest ok.

P.S. Ale jak czasem chłopaki się rozkręcą to się nie wściekajcie, bo tak naprawdę to ONI trzymają ten wątek przy życiu.

Pozdrawiam!

dziekuje kolerzance :spoko:

mensir67pl 21.08.2004 21:29

DZIALA

przeczytane w sieci

Dwie ostatnie wersje Nero przyniosły ze sobą problem, polegający na zniknięciu w wielu przypadkach możliwości ustawiania Book Type we właściwościach nagrywarki dla płyt DVD+R/W. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, że program wymusza własne ustawienia Book Type, gdzie domyślny stan tego znacznika odpowiada rzeczywistemu typowi płyty (czyli w praktyce: nie działa).

Rozwiązaniem jest edycja rejestru i ręczne ustawienie odpowiednich domyślnych parametrów. Oto najprostszy sposób:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder]
"BookTypeDVDROM"=dword:00000001

Skopiujcie zawartość powyższego wpisu do pliku tekstowego, nadając mu później rozszerzenie reg, a następnie uruchomcie go.

Dostępne wartości klucza, to:
0: rzeczywisty typ płyty
1: DVD-ROM
2: bez zmian (użyj aktualnych ustawień nagrywarki)

Turboni 21.08.2004 21:49

Cytat:

Napisany przez Bartez

wypowiedz z gory i jest ok

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:18.