Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

legion 21.08.2004 21:49

Ilość załączników: 1
Philips4X(2,60zl) palony 4X na VS0B jak narazie sprawoje sie dobrze jeszcze dorwe jakas esper. bo wczesniejsza to tragedia
zdrowie turboni do dna :piwo: wszystkich zapraszam nawet moderatorow na zupke chmielowa

Magda 21.08.2004 22:19

Do Philipsów już nic mnie nie przekona odkąd płytki CDR palone 1,5 roku temu nie dają się odczytywać. :( Wszystkie mp3 poszły...

A co do PLATINIUMów to chciałam się dzisiaj skusić i kupić ale mieli w pudełkach po 5 sztuk za 45 zł. :O Lekka przesada.

legion 21.08.2004 22:25

Cytat:

Napisany przez Magda
Do Philipsów już nic mnie nie przekona odkąd płytki CDR palone 1,5 roku temu nie dają się odczytywać. :( Wszystkie mp3 poszły...

no fak nie sa najlepsze ale nie tak strasznie

Turboni 21.08.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez Magda

A co do PLATINIUMów to chciałam się dzisiaj skusić i kupić ale mieli w pudełkach po 5 sztuk za 45 zł. :O Lekka przesada.

lekka to malo powiedziane a co do philipsow tez uwazam ze sa lipne mam dvd+rw i jest z fabryki philipsa i duzo bledow na nim po nagraniu
a tak na marginesie :piwo:

slawekj 21.08.2004 22:29

A ja mam pytanie. Znamy max wartości PI i PIF. A jakie powinny być total'e. Oczywiście czym mniejsze tym lepsze. Ale gdzie jest granica dla dobrych i złych. Była mowa o 40-50% większych błędach, a na wykresach widać od 100-1000%. Co jest dopuszczalne a kiedy mimo czytania płytki należy uznać ją za złą?

Turboni 21.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez slawekj
A ja mam pytanie. Znamy max wartości PI i PIF. A jakie powinny być total'e. Oczywiście czym mniejsze tym lepsze. Ale gdzie jest granica dla dobrych i złych. Była mowa o 40-50% większych błędach, a na wykresach widać od 100-1000%. Co jest dopuszczalne a kiedy mimo czytania płytki należy uznać ją za złą?

jak czyta to ok ale czy inne czytniki beda czytaly - tego to juz nikt nie wie. Tak jak piszesz im mniej tym lepiej , a jak plytka bedzie czytana po roku to trzeba zobaczyc .

legion 21.08.2004 22:37

ta sama plyta tylko odziwo na podkladzie ritek ciekawe
P.S plyta palona przy konsultaci turboniego wiec jego zdrowie:):piwo:

Magda 21.08.2004 22:41

Sławek nie podpuszczaj tylko od razu dawaj swoje przemyślenia! :)

Tak na marginesie to kiedyś wspominałeś, że podejrzewasz machlojki z biosami. mógłbys to rozwinąć?

:piwo: Na pohybel donosicielom! ( Nie chodzi o listonoszy! ^_^ )

slawekj 21.08.2004 22:59

Cytat:

Napisany przez Magda
Sławek nie podpuszczaj tylko od razu dawaj swoje przemyślenia! :)

Tak na marginesie to kiedyś wspominałeś, że podejrzewasz machlojki z biosami. mógłbys to rozwinąć?

:piwo: Na pohybel donosicielom! ( Nie chodzi o listonoszy! ^_^ )

Tak przypuszczam, bo dziwnym zbiegiem okoliczności wielu tu kolegom i u mnie również po wgraniu VS0A nagle coś nie gra albo pogorszyły się wyniki. Dokładnie to analizuję, o wszystkim nie piszę. Wymieniłem na 832S i wszystko po staremu. Palnik na biosie LiteOn'a pali znakomicie. A mnie zadawalają tylko dobre wyniki. :taktak:

legion 21.08.2004 23:22

a teraz noname na podkladzie princo (-) i dzial :D
i zdrowie wszystkim :piwo:

gutek18 21.08.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez slawekj
Tak przypuszczam, bo dziwnym zbiegiem okoliczności wielu tu kolegom i u mnie również po wgraniu VS0A nagle coś nie gra albo pogorszyły się wyniki. Dokładnie to analizuję, o wszystkim nie piszę. Wymieniłem na 832S i wszystko po staremu. Palnik na biosie LiteOn'a pali znakomicie. A mnie zadawalają tylko dobre wyniki. :taktak:

Zauważyłem ale nie jestem w 100% pewny. Płytki lepiej mi sie nagrywają na orginalnym VS0A ze strony litka i eepromie zebry niż na tym VS0A od codeguys przejechanym omnipatcherem. Niestety za mało płytek nagrywam, a szkoda mi płytek na testy żeby to potwierdzić.

B@rtek 22.08.2004 13:40

Ja też to zuważyłem. Mam teraz bios VS0A ze strony litka. Wcześniej miałem ze strony codeguys i na płycie Bulkpaq printable palonej 4x miałem więcej błędów ale kProbe wykrywało ją jako ProdiscS03 a teraz na biosie ze strony litka mam mniej błędów ale pokazuje NO MEDIA :taktak: Ale wynik ładny :taktak:

Płytka Bulkpaq Printable palona 4X. Tylko na biosie za strony litka pokazuje mi NO MEDIA :taktak:

slawekj 22.08.2004 13:43

Cytat:

Napisany przez barte_k
Ja też to zuważyłem. Mam teraz bios VS0A ze strony litka. Wcześniej miałem ze strony codeguys i na płycie Bulkpaq printable palonej 4x miałem więcej błędów ale kProbe wykrywało ją jako ProdiscS03 a teraz na biosie ze strony litka mam mniej błędów ale pokazuje NO MEDIA :taktak: Ale wynik ładny :taktak:

Płytka Bulkpaq Printable palona 4X. Tylko na biosie za strony litka pokazuje mi NO MEDIA :taktak:

A będzie jeszcze lepszy jak ustawisz speed x4. :taktak:

legion 22.08.2004 14:04

Cytat:

Napisany przez barte_k

to nie jest wiarygodne slawek juz mnie ubiegl :D

B@rtek 22.08.2004 14:34

O nie zauważyłem, że było na max :nie:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36.