Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

legion 20.08.2004 17:16

Cytat:

Napisany przez Nuno1971
Witam
Panowie Legion & Turboni !
Czy dobrze analizuje te wasze ostatnie wykresy dochodzac do wniosku ze bios vsob lepiej pali -R a bios vsoa lepiej radzi sobie z +R ??
Macie oryginalne Litki 832s czy ...@832s ??

Pozdrawiam
Nuno

ja mam 812 przer...na 832 narazie nie wracam do vs0B bo chce sie jeszcze tym badziewiem sam pobawic ale VS0A jest lepsze wiec tez do niego powroce moze dhc zrobi cos lepszego do tego czasu
no to bylo gownym zamierzeniem chyba codekinga by lepiej palic minusy ale spiepszyli z deka plusy:)

Cytat:

Napisany przez Nuno1971
To znaczy ze vs0a ci nie pasuje?
Moze vs08 bylby lepszy? Mam swiezo zakupiony palnik z vs01 i chcialbym zaladowac nowszy bios. Doradz ktory...

Nuno

przer.... na Vs0A :spoko:

Cytat:

Napisany przez Magda
Nie wiem czy o tym ktoś mówił, ale dzisiaj sprawdziłam, że płytki, które dodają do boxowej wersji Litka 812 są to (przynajmniej w moim przypadku) nośniki RITEK. Czyżby to właśnie one były najlepszymi dla tych spawarek?

nie koniecznie magda moze po prostu umowe z nimi podpisali:)

Cytat:

Napisany przez thomascamel
nie wiem ale ja mam lepsiejszy pomysł. przeróbmy nasze komputery tak aby tmp wewnatrze nie przekraczala 8'C, a nagrywareczki na automacik do piwa. wystarczy podstawic kufelek.... , nie trzeba do lodówki wkładać a i tmp odpowiednia-piwo tez bedzie dobre :D

to mi sie podoba kto przerabia :D ?
----------------------------------------------------------------------------
ThanatoS mogl bys sie zapytac anie ingerowac w prawa autorskie :taktak:

Andrexxl 20.08.2004 18:32

Jest już nowe KProbe v.2.4.0

polakT 20.08.2004 19:09

Cytat:

Napisany przez Magda
Nie wiem czy o tym ktoś mówił, ale dzisiaj sprawdziłam, że płytki, które dodają do boxowej wersji Litka 812 są to (przynajmniej w moim przypadku) nośniki RITEK. Czyżby to właśnie one były najlepszymi dla tych spawarek?

w moim przypadku to bylo dla dvd-r Ritek a dla dvd+r Ricoh Company Limited, do tego powiem ze mam platinum dvd+r to Ricoh Company Limited a dvd-r to Ritek. dvd-r pala sie conajmniej kiepsko srednio ok 120 bledow zas dvd+r ok 3 :>

pawelblu 20.08.2004 19:20

Cytat:

Napisany przez legion
to mi sie podoba kto przerabia :D ?

Napisales 5 postow pod rzad w ciagu 7 minut. Masz szczescie ze ten dzial jest "lajtowo" moderowany bo na innych dostalbys ostatnie ostrzezenie.

Magda 20.08.2004 19:50

Cytat:

w moim przypadku to bylo dla dvd-r Ritek a dla dvd+r Ricoh Company Limited, do tego powiem ze mam platinum dvd+r to Ricoh Company Limited a dvd-r to Ritek. dvd-r pala sie conajmniej kiepsko srednio ok 120 bledow zas dvd+r ok 3 :>

Z tego co pamietam to zamieszczane tu wykresy Riteków były niezłe. Jak znajdę jakiś film to nagram i zobaczę. :)

mensir67pl 20.08.2004 19:57

Cytat:

Napisany przez Magda
Z tego co pamietam to zamieszczane tu wykresy Riteków były niezłe. Jak znajdę jakiś film to nagram i zobaczę. :)

ale tylko dvd+r np.Traxdata 8x jest na tym podlozu
:spoko:

polakT 20.08.2004 22:05

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Magda

u mnie bylo slabo, mam jednego platinum dvd-r ritek 8x ale ten zostal by wygladal jeszcze w miare, reszte platinum nagranych i nie nagranych oddalem sasiadowi :>

legion 20.08.2004 22:08

Cytat:

u mnie bylo slabo, mam jednego platinum dvd-r ritek 8x ale ten zostal by wygladal jeszcze w miare, reszte platinum nagranych i nie nagranych oddalem sasiadowi :>

z jaka szybkoscia nagrywales

???

polakT 20.08.2004 22:10

tak wogole to zdrowko :piwo:
dzis zaopatrzyelm sie w kilka waznych rzeczy: piwo, wentylator, piwo, pepsi, piwo, i kufelek
zobacze co bedzie ale jak siebie znam gdy tylko przestanie padac pojde na podworko i nie wroce do rana do domu...

slawekj 20.08.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez legion
gdzie:)

przyciśnij ikonę update.

legion 20.08.2004 22:13

Cytat:

Napisany przez slawekj
przyciśnij ikonę update.

wiem juz to zrobilem tylko takie pod chwytliwe pytanie:)

polakT 20.08.2004 22:14

Cytat:

Napisany przez legion
z jaka szybkoscia nagrywales

???

max 8x, ale wszytkie takie byly, kazdy poczatek mial do nieczego pozniej spadala ilosc bledow, ten ma jakies dziwne wyniki w kprobe 2.2.2 byly gorsze, ale to nie gra roznicy czytany jest bezproblemu

dvd+r platinum dla mnie to ideal 2.76 juz kosztuja i srednio bledow ok 5, zrobie wykres jak jakiegos nagram bo te co mam to pojechaly na podloge i chyba sie wyrudzily... :D

legion 20.08.2004 22:28

Cytat:

max 8x, ale wszytkie takie byly, kazdy poczatek mial do nieczego pozniej spadala ilosc bledow, ten ma jakies dziwne wyniki w kprobe 2.2.2 byly gorsze, ale to nie gra roznicy czytany jest bezproblemu

dvd+r platinum dla mnie to ideal 2.76 juz kosztuja i srednio bledow ok 5, zrobie wykres jak jakiegos nagram bo te co mam to pojechaly na podloge i chyba sie wyrudzily... :D

ok ale verbetiny4x kupisz juz za 2.50 moim zdaniem sa lepsze

pawelblu 20.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez legion
dzieki kolego ze liczysz mi posty ale prosze cie jak masz problem z tym to wyluzuj sie nie pisz o moderatorach po co chlopaka zawracac glowy w wakcje
a tak po drugie jak ci sie to nie podoba to twoja sprawa mozesz naslac na mnie moderatorow i dadza mi ostrzezenie
jak narazie nie wiem czy czytales ze odpowiedzialem ludzia przyciskajac guzik cytuj moze niewiesz gdzie sie on znajduje :)

Chyba mowimy o troche innych poziomach. Ten przycisk jest dla ludzi ktorzy umieja sie nim poslugiwac. Moze pomimo upierania sie przy swoim bedziesz w stanie przyjac troche wiedzy.

JAK NAPISAC POSTA Z KILKOMA CYTATAMI :

wsickasz odpowiedz z cytatem piszesz piszesz, ale nie wciskasz publikuj tylko zanaczasz wszystko i naciskasz crtl+c. Potem klikasz wstecz, wybierasz drugi post ktoremu chcesz odpowiedziec na poczatku wklejasz to co skopiowales piszesz odpowiedz do nowego posta i jak chcesz jeszcze wiecej cyctatow to kopiujesz to co masz cofnij itd. OTO PRZYKLAD :

<poczatek przykladu>
Cytat:

Napisany przez Turboni
@legion jak tam dzisiaj tradycja obowiazuje :piwo:

tak tradycja obowiazuje.

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
ale tylko dvd+r np.Traxdata 8x jest na tym podlozu
:spoko:

Dokladnie tak.

Cytat:

Napisany przez Magda

Tez lubie riteki, szczegolnie stare platinumy +R x4 z cake 25 szt.

<koniec przykladu>

Jezeli napiszesz posta wczesniej i chcialbys cos dodac to uzywasz przycisku edytuj.

polakT 20.08.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez legion
ok ale verbetiny4x kupisz juz za 2.50 moim zdaniem sa lepsze

Ok ale moze u Ciebie, jak ja bylem w sklepie to powiedziano mi ze maja verbatimy jeszcze stare bo powoli schodza i cena tez odpowiedznia... ponad 4 zl, ale jezeli tak jest to jest sie czym cieszyc...

tak ogolnie wiedzieliscie ze lite-on ma juz ponad 30 lat :O
http://newsroom.chip.pl/news_111391.html

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:19.