![]() |
Ilość załączników: 1
kolejna verbetina4X nagrane na nie pliki z mojego kompa juz ma takich 5 plytek :) zapasowych moze ktos chce od kupic:)
palona 4X |
@Legion
Skad Ty bierzesz te Verbatimy x4 za 2,5zl??? ja za tyle kupilem Verbatimki x2 :( |
Usunąłem jakieś 30 postów z kilku ostatnich stron, które nie mają nic wspólnego z dyskusją.
Bardzo proszę o trzymanie się tematu dyskusji i o używanie opcji EDYTUJ. Każdy post tego samego użytkownika napisany jeden po drugim w krótkim odstępie czasu będzie USUWANY. Do pisania na off-topicowe tematy jest dział Off topic! |
Cytat:
|
Cytat:
|
wypalanie
Ilość załączników: 2
Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowy i początkujący w wypalaniu, więc mam trochę pytań. Jeżeli możecie to prosiłbym o odpowiedź. Jestem posiadaczem 832s i wypalam divx-y (3 filmy 2 płytowe + napisy) nero. Chodzi mi o jakość. testowałem różne nośniki dostępne w mojej okolicy i najlepsze okazały się memorexy za 3zł DVD-r 4x, ale wyniki i tak b. mocno odbiegają od Waszych prezentowanych . gdzie robię błąd ? proszę o odpowiedź. |
Cytat:
Zdecydowanie uaktualnij bios pracujesz teraz na VS04 wgraj VS0A i uzywaj nosnikow DVD+r :spoko: |
Cytat:
NO I KTOŚ UPRZEJMNIE DONIÓSŁ... A już myslałam, że te czasy minęły bezpowrotnie. Chyba nie o tym myślał TURBONI mówiąc, że tradycja zobowiązuje. ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze Kolega slawekj zauwazyl zmien ustawienia i pokaz jeszcze raz wyniki i moze zainstaluj Sobie kprobe 2. 4. 0 |
Cytat:
Cytat:
zawsze jakis kabel sie znajdzie w naszym spoleczenstwie tak nasza dola juz :taktak: a pawelblu raczej tu sie nie wypowiadal w temacie ale sie rzadzi jak by byl wlascicielem tematu moze trzeba zrobic mla sade czy podoba ci sie sztywny temat czy troche z wyobraznia ----------------------------------------------------------------------------- o widze ze juz koledzy moderatorzy za mnie robia posty dzieki wam to kiedy bedziecie sie wypowiadac w moim imieniu ThanatoS czemu sie mnie uczepile chlopcze co jakis sabat robicie co to jest widze ze za duzo sterydow a pojecie o moderacji formum to masz nie stej ziemi jakbys przeczytal temat od poczatku to bys znalzl wiecej takich rzeczy |
Troszeczkę więcej wolnego czasu, zrobiłem małe porównanie - 832S Verbatim DL. Na początek test w Nero.
|
I ta sama płytka CD-Speed Scan Disc
|
I kprobe. Speed ustawiłem na 2x ponieważ max prędkość nie przekroczyła 3,9x. Uważam, że taka szybkość dla DL jest optymalna.
|
I dla porównania scan DL tłoczonej DVD-ROM. Nowa płytka bez zarysowań. 3-krotne większe błędy i wyższe PI świadczy o dobrym dopracowaniu zapisu DL. Uważam, że nie należy porównywać DL z zapisem płytek jednowarstwowych. To zupełnie inne płytki a zapis i odczyt przebiega również w odmienny sposób. Stąd inny poziom błędów.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:20. |