Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

legion 19.10.2004 13:06

Cytat:

Napisany przez DonAlberto
Mam pytanko dodyczące strategi zapisu i force-fallback - czy ta opcja działa tylko tak jak jest napisane w 8X czy pomaga coś w 4, a pytam dlatego że mam już dość prób, wypaliłem 5 verbatimów pastel końcówki są do dupy, przy tej opcji troche lepiej ale palę w 8x czego wolałbym uniknąć, jednak mam większe zaufanie do wolniejszczego zapisu tak jak płyt CDR któe paliłme w max 16.
Drugie dotyczące straegii zapisu, czy mogęsobie bezkarnie kombinować, i nie chodzi mi tu o mcc i cmd tylko w związku z faktem że ricoha pali mi rewelacyjnie nawet końcówki chciałbym jego strategię zapisu wrzuciś to Verbów TY. CZy ktoś już to robił może ktoś mi najnowsze gotowe strategie. Jakie są konsekfencje przecholowania.
shift (faster burn) for 8x +R - czy tą opcję włączacie w swoich biosach?
A jeśli tak to samączy z tę która jest włączana automatycznie - force-shifting

Acha jeszcze jedno czy wykrzyknik przy nośniku oznacza że zmieniono strategię dla tego nośnika.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...3&postcount=67

mensir67pl 19.10.2004 13:12

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez mensir67pl
tak przezemnie znieslawiona Verbatim

troche poznienialem pogrzebalem tasme zmniemilem i vs0b ten

i wynik

J@sió 19.10.2004 13:14

"Chwilę" mnie tu nie było i chyba mi coś umknęło. Podczas mojej ostatniej wizyty na forum wszyscy zgodnie twierdziliście, że bios VS0B jest gorszy niż VS0A. Teraz natomiast widzę dużo postów zachęcających. Czy codeguys lub litek cos zmienili w VS0B???

VIZZARD 19.10.2004 13:21

Cytat:

Napisany przez J@sió
"Chwilę" mnie tu nie było i chyba mi coś umknęło. Podczas mojej ostatniej wizyty na forum wszyscy zgodnie twierdziliście, że bios VS0B jest gorszy niż VS0A. Teraz natomiast widzę dużo postów zachęcających. Czy codeguys lub litek cos zmienili w VS0B???

Jest nowy lepszy oficjalny bios VS0B od Liteona :czytaj:

:D

legion 19.10.2004 13:23

Cytat:

i wynik

no i mowiles ze plytki sa z napisem czarnym do bani a tu taki wykres
a nie mowilem ze sa dobre :D
Cytat:

Napisany przez J@sió

swiat sie zmienia w mgnieniu oka:D

mensir67pl 19.10.2004 13:36

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez legion
no i mowiles ze plytki sa z napisem czarnym do bani a tu taki wykres
a nie mowilem ze sa dobre :D

swiat sie zmienia w mgnieniu oka:D

------------------------------------------------------
wymienilem tasme ATA na inna i jeszce ten biosik lub ta wersje

ale za chwile inna tylko sie wyprodukuje VERBA

tu juz nie tak pieknie

tam na tamtym wykresie jest tylko 3.45 gb

Daniel290 19.10.2004 14:23

Cytat:

Napisany przez legion
przeslalem ci autobitem:D
no to musisz ustawi a strategie zapisu mozesz zobaczyc tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...3&postcount=67
mozna to sprawdzic np. cdspeed czy sie wypalaj na dvd-rom

Nie ty mi przesłałes tylko Bartek15.Zresztą wszystkie twoje tez już przetestowałem.:D
A jak zmienić strategie zapisu to ja mniej więcej wiem,jest dość intuicyjne.Bardziej zależało mi na info co to daje ewentualnie co można popsuć zmieniając to.

legion 19.10.2004 17:33

Cytat:

------------------------------------------------------
wymienilem tasme ATA na inna i jeszce ten biosik lub ta wersje

ale za chwile inna tylko sie wyprodukuje VERBA

tu juz nie tak pieknie

tam na tamtym wykresie jest tylko 3.45 gb

uuu nie ciekawie :D
Cytat:

Napisany przez Daniel290
Nie ty mi przesłałes tylko Bartek15.Zresztą wszystkie twoje tez już przetestowałem.:D
A jak zmienić strategie zapisu to ja mniej więcej wiem,jest dość intuicyjne.Bardziej zależało mi na info co to daje ewentualnie co można popsuć zmieniając to.

ja ci bartka15 biosu nie przeslalem :nie: napewno
strategia polega na tym ze mozsz dla danego nosnika zrobic taki myk by sie palil dokladniej i lepij niz teraz np. verb4x mozesz wypalac nie 4x tylko 8x itp lub wolniej to zalezy jaki nosnik uzyjesz :D

B@rtek 19.10.2004 17:35

Legion wpdanij na mała imprezkę z non2.0 w temacie "Nie kupujcie nagrywarek litka" :taktak:

legion 19.10.2004 17:44

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Legion wpdanij na mała imprezkę w temacie "Nie kupujcie nagrywarek litka" :taktak:

ok juz wpadam:)

no13 19.10.2004 18:54

witam, przepraszam za pytanie, ale siedze teraz na modemie z tpsa i wiecie... koszt, zanim przeczytam wszystkie posty to strace majatek, moje pytanie brzmi:

Czy ktos juz 812s@832s wypalil jakas plytke D-L - dziala czy nie?

Mam 812s z kwietnia, bios: 832S.VS04.patched-812S@832S.auto-bitsetting.exe

dzieki i jeszcze raz sorry ;- )

legion 19.10.2004 18:58

dziala bez problemu wypalnie dl:D

no13 19.10.2004 19:03

o super, czy warto wgrywac jakiegos nowszego biosa? dodam ze biosa od 832s wgralem dopiero jakis miesiac temu, od tamtego czasu wypalilem ok 30 plytek dvd-r marnej jakosci :P oraz kilka cd-r i cdrw i wszystko lata bez problemu nawet na stacjarnych dvd, przed @832s tez bylo wszystko ok (kupilem ja pod koniec maja) jescze raz thx :)

legion 19.10.2004 19:29

wgraj sobie VS0B oficjal w moim podpisie jest do pobrania:D

B@rtek 19.10.2004 19:32

Cytat:

Napisany przez legion
uuu nie ciekawie :D

ja ci bartka15 biosu nie przeslalem :nie: napewno
strategia polega na tym ze mozsz dla danego nosnika zrobic taki myk by sie palil dokladniej i lepij niz teraz np. verb4x mozesz wypalac nie 4x tylko 8x itp lub wolniej to zalezy jaki nosnik uzyjesz :D

Ja Danielowi podsyłałem ten bios :taktak:

U mnie BookType działa bezproblemu na tym samym biosie :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:41.