Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Szczota 11.09.2004 18:51

Cytat:

Napisany przez thomascamel
nie wiem ale mi sie wydaje iz calkiem niedawno ktos mowil ze lite-on ma problem z -R, jak widac po wykresiku chyba nie

Pewnie temu ze na poczatku duza wiekszosc miala przerobiona 401@411@811 ze starymi modami i slabymi biosami. Fakt ze kiedys byly raczej tylko dostepne minusy i do tego w jakiej jakosci. Pewnie dlatego sie uwaza. Cos mi to przypomina stare powiedzenie informatykow procki AMD sie wieszaja a Intela nie :D

polakT 11.09.2004 20:07

Cytat:

Napisany przez Szczota
Pewnie temu ze na poczatku duza wiekszosc miala przerobiona 401@411@811 ze starymi modami i slabymi biosami. Fakt ze kiedys byly raczej tylko dostepne minusy i do tego w jakiej jakosci. Pewnie dlatego sie uwaza. Cos mi to przypomina stare powiedzenie informatykow procki AMD sie wieszaja a Intela nie :D

moze, ale z tymi prockamie to nie dokonca prawda, nie wieszal sie procek ale plyta, a prawda jest taka ze pod athlona brak jest plyt z dobrym chipsetem. ale ja i tak wole intela, mam celerka i komp nie zawiesil mi sie ani razu od 2,5 roku. decyzja dobrowolna

co do plytek -R zalezy od firmy. z platinum to PImax=od 25 do 130 na 1 plytce(moje wyniki), zawsze takie same. ale jakos dzialaja na nagrywarkach.

kurcze mam juz caly zapas piwa, kumpel przyszedl i nagral se parenascie plytek i zostawil tylezsamo browakow, - nie rozumiem go sam se nagrywa i jeszcze daje za to piwko :blee: , ale za to mam czym wypic zdrowie wzystkich forumowiczów

ZdRóWkO :piwo:

Nagrywatreczka dalej bezproblemowo dziala, nagram pare plytek i dam jakis wykresik po calym dniu ciezkiej jej pracy

legion 11.09.2004 20:33

Cytat:

moze, ale z tymi prockamie to nie dokonca prawda, nie wieszal sie procek ale plyta, a prawda jest taka ze pod athlona brak jest plyt z dobrym chipsetem. ale ja i tak wole intela, mam celerka i komp nie zawiesil mi sie ani razu od 2,5 roku. decyzja dobrowolna

2,5 roku ;)

Cytat:

co do plytek -R zalezy od firmy. z platinum to PImax=od 25 do 130 na 1 plytce(moje wyniki), zawsze takie same. ale jakos dzialaja na nagrywarkach.

no to prawda zalezy to od nosnika:)
Cytat:

kurcze mam juz caly zapas piwa, kumpel przyszedl i nagral se parenascie plytek i zostawil tylezsamo browakow, - nie rozumiem go sam se nagrywa i jeszcze daje za to piwko :blee: , ale za to mam czym wypic zdrowie wzystkich forumowiczów

ZdRóWkO :piwo:

Nagrywatreczka dalej bezproblemowo dziala, nagram pare plytek i dam jakis wykresik po calym dniu ciezkiej jej pracy

a ile plytek nagral:)
ja sie nie boje o litak ale ty mozesz odpasc ale zdrowie z toba trzeba wypic :piwo:

polakT 11.09.2004 21:04

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez legion
2,5 roku ;)

naprawde system nie zaliczyl juz zadnego zwisa, od momentu kiedy to zmienilem windoze na XP, kom mie sie nie wiesza, programy czasem wywalaja blady ale wystarczy alt+ctrl+del -> zakoncz zadanie i dalej dziala. Komp stoi caly dzien wlaczony, ponownie uruchamiam tylko po instalacji nowych programow i flashowaniu liteonka :) , kiedys kiedys dawno temu w czasach kiedy krolowalo 98 to byla rzez

Cytat:

Napisany przez legion
ja sie nie boje o litak ale ty mozesz odpasc ale zdrowie z toba trzeba wypic :piwo:

wiesz ze masz racje, mi juz szumi w glowie, jakbym robil bledy to dlatego wlasnie :)
tak teraz paczei i widze ze strasznie sie dzis uaktywnilem na roznych forach dyskusyjnych, pewnie dltego ze od rana sobie popijam

przy okazji :piwo:

no i jeszcze obiecany tescik, nie mam niestety zadnego dvd na zbyciu, poprostu nie chce marnowac ostatniej plytki, moze sie jutro przyda, a cd-rw obiecalem kumplowi nagrac na jutro, wiec oto esperanza 8x10x12x

PI7er 11.09.2004 21:58

W koncu mam dobry biosik do mojego 451@832 CG2B, zamieszczam screan z kprobe, na innych biosach PI dochodzilo do 150-200 i skakalo a tu jest super, tyle ze nie mam bitsetingu, ma ktos jakis modyfikowany ten bios z bitsetingiem ? i powiedzcie co myslicie o wykresie, palone na platinum x8

http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platcg2b.JPG

Turboni 11.09.2004 22:00

Cytat:

Napisany przez PI7er
W koncu mam dobry biosik do mojego 451@832 CG2B, zamieszczam screan z kprobe, na innych biosach PI dochodzilo do 150-200 i skakalo a tu jest super, tyle ze nie mam bitsetingu, ma ktos jakis modyfikowany ten bios z bitsetingiem ? i powiedzcie co myslicie o wykresie, palone na platinum x8

http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platcg2b.JPG

mi tam sie nie podoba ten wykres :D

PI7er 11.09.2004 22:06

dlaczego Ci sie nie podoba ?

B@rtek 11.09.2004 22:07

141 tys. błedów total to jest bardzo dużo ja na platinum 8x palonej 8x mam 32 tys. błędów :D

legion 11.09.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez PI7er

no raczej nie szczegolnie bios CG2B jest to nie oficjalny poprawiony bios vs0B ktory tez nie jest oficjalny ale zapodaj wiecej testow platinum palonych 8x

slawekj 11.09.2004 22:11

Cytat:

Napisany przez PI7er

Ilość błędów i PI dla tego nośnika można przyjąć za poprawne, jednak PIF a więc korekcja drugiego poziomu zwłaszcza przy końcówce wskazuje na źle nagraną płytkę. :taktak:

PI7er 11.09.2004 22:13

w stacjonarce bez zajakniecia

podaje jeszcze wyniki z biosu VS0A i co ten nowy nie jest duzo lepszy ?
http://www.gral.pl/~piter/komputer/dvd/platx8vs0a.JPG

B@rtek 11.09.2004 22:17

Heh bo masz dobrą stacjonarkę :taktak: Umnie na Thomsonie nawet płytki TDK się tną co jest max. 10 błędów PI. A dzisiaj oryginalny film z wypożyczalni obejrzałem na szybkim podglądzie :taktak: Film 1,5 godziny w 10 minut :D

slawekj 11.09.2004 22:19

Cytat:

Napisany przez PI7er
w stacjonarce bez zajakniecia

I to jest błąd w ocenie nagranego nośnika. To dzięki korekcji płyta jest czytana. Na Twoim wykresie widać, że płytka pod koniec jest nagrana z duzą ilością błędów i korekcja pierwszego poziomu nie mogła sobie poradzić i stąd takie duże PIF. Tą płytkę spisz na straty. :taktak:

PI7er 11.09.2004 22:27

to mzoe nagrywarke wywale na smietnik i pede nagrywal na cdr ? nie dolujcie juz mnie :) mam 50 innych plyt nagranych pol roku temu których PI dochodzi do 200 a PIF do ponad 20 i chodza wszedzie nawet w stacjonarce cyberhome za 130zł.

zaraz wypale x6

B@rtek 11.09.2004 22:29

Z tego co zuważyłem to płytki lepiej sa czytane przez mniej markowe odtwarzacze dvd :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:23.