![]() |
Cytat:
Dzieki mialem chyba przydymione G00GLe :mruga: |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Witam,
wygooglac nie łaska? Nie powiem, ze to 1 link (a szkoda - tak by nazwa wskazywala) ale po parunastu sekundach mozna znalezc: http://download.copybase.ch/vso/Inspector.exe Pozdrawiam, |
Ilość załączników: 1
skad to mozna sciagnac ????
|
Obraz plyty (ten sam) na nosniku TDK+R i TDK-R (roznice widac) 812@US0N
|
Cytat:
Trzym sie || |
Czy ktos widzial 812s od (srodka) chodzi oto czy sa tam (chip?kosci)MT1818E i MT1816E '
___________________ POzdrawiam czekam na odpowiedz na forum (osobiscie swoja mam na gwarancj bo bym sobie sam spojrzal) |
Właśnie nagrałem płyte Verbatim DigitalMovie DVD+R na mojej 812@832 VS04. Oto wyniki:
http://mtvk.pl/darek_k/Verbatim_Digi..._812S@832S.JPG Wydaje mi się że wykresik jest całkiem ładny :spoko: :P. Płyta została poprawnie zmieniona na DVD-ROM przez NERO z włączoną opsją "DVD-ROM wg. Ksieg", bez właczonego oryginalnego BookType LiteONa :). Pozdrawiami |
cześć, ponawiam swoą prośbę (chyba mnie nikt nie zauwazył :smutny: ), jesli ktoś ma firmware VS03 i VS04 w pliku .bin a może komuś chciałoby sie zrobić backup tych biosów to prosze przesłać mi na meila (dorian100@poczta.onet.pl). Mam problemy z tymi biosami pod windowsa, za każdym razem przy wgrywaniu program wiesza się przy 100% i konieć, wgrywałem US0N mtkflashem i było wszytko ok, także nie mam innej możliwości jak zrobić to pod dosem, pozdrawiam :help:
|
Cytat:
|
mimo wszystko nadal nie rozumiem zajawki - dajcie mi płytę DL to zmienię bios... wczesniej tego nie robię... mam zaufanie do inżynierów z Lite On :P
|
Cytat:
Ja robiłem podobnie: 1. Nagranie na US0N - odczyt US0N - więcej błędów 2. Nagranie na US0N - odczyt US0F - mniej błędów Ale nie można dać się zwariować:blee: Uważm, że i tak US0N jest najlepszym biosem do 812S - bynajmniej nie dlatego, że jest najnowszy - ale dlatego, że ma dużą bazę nośników i względnie i tak robi najmniej błędów zapis/odczyt. Polecam każdemu :spoko: Powiem więcej - tylko muszę to dokładniej sprawdzić - 812 z US0N robi mniej błędów niż 812@832 z VS03 :taktak: |
Mam takie pytanie do forumowiczow :) , otoz zauwazylem, ze przy biosach starszych niz US0N (a najlepiej US0J) jakosc nagrywanych plytek jest najlepsza. Ciewaka tylko sprawa, ze plytka nagrana na biosie US0J ma znacznie wiecej bledow po odczytaniu jej kprobmem w biosie US0N. Ilosc bledow jest znacznie wieksza na US0N:
(testy dotycza oczywiscie tej samej plyty :) ) -skanowane kprobem z biosem US0J: PI~1,2mln, PO~1tys, -skanowane kprobem z biosem US0N PI~8mln, PO~1mln (nie pamietam dokladnie wynikow, podalem zblizone, zeby tylko zeby byla jakas orientacja) Ponadto na biosie od soniaka 700A (czyli tego DL :) ) takze wyniki sa lepsze niz na US0N i biosach od 832S 1*) reasumujac dobre wyniki przy nagrywaniu i skanowaniu na biosach: US0G US0J SonyDRU700A 2**) kiepskie na US0N VS01 VS03 VS04 Ciekawe tylko ze plyty nagrane na 1*) sprawdzane kprobem na 2**) wypadaja duzo gorzej niz sprawdzane na 1*). Odwrotna sytuacja NIE zachodzi. ps. niebawem (tydzien) zamieszcze obszerne testy wiec mozna bedzie zobaczyc to o czym pisze :) |
Cytat:
No wiec tak: przerabialem swoja 812S na 832S z biosami v01,v03 (oczywiscie uprzednio patchowalem biosy aby nie odbijal do eepromu) oraz biosy od 812S (przy kupnie mialem wersje US03) US0G,US0J,US0N na rozne sposoby, wyczermalem chyba wszystkie kombinacje co na ktory bios bylo wgrywane :mruga: . Dwa dni temu wgralem v04 (832S) do mojego 812S i dziwna sprawa, zaczela migac pomaranczowa dioda. Naped byl rozpoznawalny w systemie, (XP) ale nie reagowal na nic, nie odczytywal plyt itd. Uzywajac OmniPatcher'a (i zpachowanego uprzednio biosiku epromem patcherem) zpachtowalem ten sam biosik v04 z opcja (jednoznacznie sie kojarzaca przy problemie, ktory mnie spotkal) "Fix blinking orange light/Enable cross-flashing" i wgralem go na nowo przy uzyciu LtnFW. Wszystko ruszylo bez problemu i dziala jak dzialalo :) Takze taka konkluzja dla Ciebie meku, sproboj zrobic to co ja, mysle, ze nagrywarka wstanie (oczywiscie uzyj najlepiej biosu od 812S, skoro masz nagrywarke z 2003-12) |
Ilość załączników: 1
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:04. |