![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy ktos moze podeslac orginalny bios od 812s na maila
Rom30@interia.pl Z gory wielkie dzieki :mruga: |
Czy kto
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Witam
Mam pewien problem. Podczas zmiany 812@832 nastapił bład ............. Myślałem ze juz po nagrywarce i bede musiał kombinować z MTKFLASH Jednak ku mojemu zaskoczeniu po resecie 812 działała popradnie a padł LiteON DVD-ROM model XJ-HD166s choć podczas uaktualniania biosu zaznaczyłm 812 I tu się nasuwa moje pytanie. Jak można uratowaj mój DVD-Rom XJ-HD166s? Dzieuje i pozdrawiam Jacek / TaN1502 / GG 4654519 |
wielka prosba
Witaj :)
Czy moglbys przeslac mi na konto j38@op.pl bios do liteon 832s (zakupilem 812s - manufactured 02.2004) najlepiej exe bo nigdy nie zmienialem biosu. Czy mozesz mi podac krok po kroku co zrobic. Mam win xp pro z sp1 Z gory dziekuje serdecznie Janusz |
Cytat:
I teraz ciekawostka nagrywanie plyt na 812 bylo czasem a normalne poniewaz miala problemy z nagrywaniem plyt na (-) i nie mowie tu tylko o badziewiu w cenie 3,0 ale takze problemy byly z droszymi nosnikamy lecz nie zawsze teraz po przerobieniu 832 spawarka stala sie dokladniejsza i wypalam wszystkie nosniki bez problemu.Praktycznie mozna powiedziec ze teraz nagrywarka dostal jakby zastrzyk viagry a za tydzien robie test na DL i zobaczymy jak sobie poradzi. Na razie proponuje ci wgranie VS03 ja takiego mam bo na nim mi dziala BookType 1.6 na VS04(podobno) jest problem jak bedzie VS05 pewnie zadzial :) |
cześć, czy moglibyście wrzucić tutaj FW w pliku .bin , chodzi mi dokładnie o VS03 i VS04, zgóry dzięki za odp. :)
|
Cytat:
Cytat:
z mojego doswiadczenia, przekroczenie PI do wart 800 moze nie powodowac najmniejszych problemow z odtwarzaniem na stacjonarce (moze, ale nie musi), natomiast PO to w sumie pewne jest tylko do 2. (testowalem na aiwa i philips 729). a wiec IMO plytki akceptowalne, ale: 1. zalezy od czytnika, jak sie to odtworzy 2. trzeba pamietac, ze z uplywem czasu moze pojawiac sie wiecej bledow, wiec przy juz wysokim ich poziomie nie mozna liczyc bezproblemowe odtwarzanie za, powiedzmy, 6 miechow |
Cytat:
Zwłaszcze jeżeli chodzi o odczyt zapisanych płytek CD - na mojej 52327S tego nie zauważam...:klnie: |
Hmm te tematy o przeróbce 812s@832s mnie już wkurzają i to nie dlatego, że pojawiają się zbyt często ale... dlatego że mam coraz większą ochotę przeobić swoją nagrywarkę :D Na razie siępowstrzymuję, ale jak długo dam radę?
|
Cytat:
Pozatym zauważyłem, że taki pik następuje przy większych prędkościach odczytu niż zapisu (przynajmniej u mnie) w Kprobe. Odnośnie CD-R to w najbliższym czasie jak jakąś nagram to dam wykresik w Kprobe. -=Jollo=- |
Cytat:
U mnie prawie na każdym wykresie takie wysokie 1-2 szpilki C1 i C2 - co to może być? Swoją drogą na płytkach CD to samo mam mniej więcej na środku - mógłbyś dać w kProbe jakiś wykresik wypalonej na swojej 812@832 płytki CD? |
Dwa pierwsze są przy speed'zie x4 a trzeci x10. Nagrane były wszystkie x4. Płytek już w ręku nie mam bo to były dla kumpla :( także powtórnie testów nie zrobie. W sumie wysokie PI świadczy o złej jakości nośnika i potwierdza, że te płytki są prawie identyczne, zaś małe PO o tym, że nagrywarka potrafi sobie z nimi jakoś radzić :) :spoko:
-=Jollo=- |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21. |