Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

VIZZARD 10.01.2005 21:45

Cytat:

Napisany przez AndKoc

Vizzard to nie zaburzenia tylko lekki brak wiedzy na ten temat ^_^

:O:O:O

To znaczy co?

Nie wiesz, czy jesteś kobietą czy mężczyzną? :wow:

Super! :spoko:

BTW Czy ty nie masz na imię Miriam? :>

:czar:

B@rtek 10.01.2005 21:46

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ponadto:

Nagrywarka Liteon 832 z pewnością nie obsługuje Boot Type, ale ma support dla BookType :D

A zwłaszcza bios US0Q - co można sprawdzić TU i TU :czytaj:

TU jest program :czytaj:

A TU opis jak zmienić bitsetting :czytaj:

No i na koniec takie nieśmiałe pytanie:

Ten overburning to na CD czy na DVD? :>

:mruga:

:haha:

VIZZARD :spoko:

AndKoc 10.01.2005 22:05

Vizzard można by pomyśleć, że jesteś bardziej skory do wyśmiewania niż do pomocy no ale cóż śmieszków też potrzeba na tym smutnym świecie.
1. Poza tym gdzie napisałem, że mam 832 poczytaj dobrze JEST TAN NAPISANE 812.
2. Wiem dobrze,że USOQ nie obsługuje Boot type, ale USOJ owszem, a jak już napisałem nie da rady zmieniś tradycyjnymi sposobami (upgrade)zmienić na poprzednią wersję.
3. Sprawdź jeszcze raz link z programem do boot type,a zwłaszcza o wersji 1.3.3 i poczytaj które modele obsługuje
4. Według podanego opisu postępowałem i nie zadziałało i stąd wiem, że mi nie obsługuje
5.Overburning mam włączony i dla CD (82min) i DVD 4500MB wszystko w NERO 6.6.0.3
Bartek15 wysłałem Ci ten mój bios i dziękuję,że choć ty traktujesz początkujących poważnie.
Pozdrawiam :taktak:

AndKoc 10.01.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
:O:O:O

To znaczy co?

Nie wiesz, czy jesteś kobietą czy mężczyzną? :wow:

Super! :spoko:

BTW Czy ty nie masz na imię Miriam? :>

Jak dasz radę pomóc to może być i MIRIAM ^_^

AndKoc 10.01.2005 22:40

Patrzcie ludziska VIZZARD niechcący mi pomógł ^_^
Mój błąd i moja wina miałem program Boot type 1.0.6, a nie 1.3.3. :zawstydz:
Sprawdziłem na 1.3.3. i zadziałało :jupi:

Dzięki wszystkim którzy chcieli i którzy nie chciel mi pomóc.

Zasugerowałem się tym, że w 411 którą miałem wcześniej Zapis według księgi Boot Type DVD-ROM miałem w opcjach nero, a przy 812 tej opcji nie ma.

Jeszcze raz dzięki i przepraszam, że zawracałem gitarę szanownym kolegom. :mruga:

VIZZARD 10.01.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez AndKoc
Vizzard można by pomyśleć, że jesteś bardziej skory do wyśmiewania niż do pomocy no ale cóż śmieszków też potrzeba na tym smutnym świecie.
1. Poza tym gdzie napisałem, że mam 832 poczytaj dobrze JEST TAN NAPISANE 812.
2. Wiem dobrze,że USOQ nie obsługuje Boot type, ale USOJ owszem, a jak już napisałem nie da rady zmieniś tradycyjnymi sposobami (upgrade)zmienić na poprzednią wersję.
3. Sprawdź jeszcze raz link z programem do boot type,a zwłaszcza o wersji 1.3.3 i poczytaj które modele obsługuje
4. Według podanego opisu postępowałem i nie zadziałało i stąd wiem, że mi nie obsługuje
5.Overburning mam włączony i dla CD (82min) i DVD 4500MB wszystko w NERO 6.6.0.3
Bartek15 wysłałem Ci ten mój bios i dziękuję,że choć ty traktujesz początkujących poważnie.
Pozdrawiam :taktak:

Cytat:

Napisany przez AndKoc
Patrzcie ludziska VIZZARD niechcący mi pomógł ^_^
Mój błąd i moja wina miałem program Boot type 1.0.6, a nie 1.3.3. :zawstydz:
Sprawdziłem na 1.3.3. i zadziałało :jupi:

Dzięki wszystkim którzy chcieli i którzy nie chciel mi pomóc.

Zasugerowałem się tym, że w 411 którą miałem wcześniej Zapis według księgi Boot Type DVD-ROM miałem w opcjach nero, a przy 812 tej opcji nie ma.

Jeszcze raz dzięki i przepraszam, że zawracałem gitarę szanownym kolegom. :mruga:

1. Przejrzałeś(łaś) mnie na wylot :smutny: Głównie się naśmiewam, przy czym niechcący pomagam ^_^

2. Używasz raz rodzaju męskiego, a raz żeńskiego w wypowiedziach, więc o co chodzi? Bo ja nie wiem dalej ... :mruga:

3. Moje przeoczenie, że napisałem 832 miast 812 - czeski błąd - tak jestem przyzwyczajony do swego Litka :jezyk:

Natomiast reszta się zgadza. Tzn.:

- pisałem o biosie US0Q - a on jest do Litka 812

- nie muszę sprawdzać linka do BookType 1.3.3 - bo obsługuje on 812-stkę

- nieprawdą jest, że US0Q nie ma obsługi bitsettingu - bo sam wielokrotnie korzystałem gdy 812 miałem - wniosek - trzeba dobrze robić :mruga:

4. Overburning DVD do 4500MB ^_^ Chciałbym zobaczyć płytę przepaloną choćby o 50MB i działającą na tej 812-stce. Polecam użycie szukajki w kombinacji z wyrażeniem OVERBURNING DVD :czytaj:

5. Wypijmy za happy end i za kolejny przypadkowy sukces ekipy forum.cdrinfo.pl :piwo:

AndKoc 10.01.2005 23:33

Z tym ,,PROSIŁAM'' to po prostu literówka. Jestem chłopisko 5 na 9 i jeszcze rosnę (w poprzeg ^_^ ). Co do wyśmiewania to lubię żarty i potrafię się śmiać również z siebie :jezyk:
A jeśli chodzi o overburning to zdażyło mi się raz nagrać dla kogoś filmek troszkę większy niż standard. Nero zgłosił, że kompilacja jest większa niż pojemność płyty i zapytał czy włączyć więc mu pozwoliłem. Weryfikacja w nero była pomyślna, a gość któremu nagrywałem oglądnął i nie nażekał. Z tąd wnioskuję, że się powiodło. :taktak:

Chętnie chlapnę za wasze zdrowie panowie i za wspólny sukces ekipy forum. :D

VIZZARD 10.01.2005 23:54

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez AndKoc
Z tym ,,PROSIŁAM'' to po prostu literówka. Jestem chłopisko 5 na 9 i jeszcze rosnę (w poprzeg ^_^ ). Co do wyśmiewania to lubię żarty i potrafię się śmiać również z siebie :jezyk:
A jeśli chodzi o overburning to zdażyło mi się raz nagrać dla kogoś filmek troszkę większy niż standard. Nero zgłosił, że kompilacja jest większa niż pojemność płyty i zapytał czy włączyć więc mu pozwoliłem. Weryfikacja w nero była pomyślna, a gość któremu nagrywałem oglądnął i nie nażekał. Z tąd wnioskuję, że się powiodło. :taktak:

Chętnie chlapnę za wasze zdrowie panowie i za wspólny sukces ekipy forum. :D

No muszę przyznać, że dość enigmatyczna ta literówka ... :>

Z tym overburningiem to i tak ci nie uwierzę :nieee:

Jak poszukasz na forum - to będziesz wiedział dlaczego :mruga:

A co do zmiany bitsettingu na US0Q odeślę cię przykładowo TU :czytaj:

I jeszcze screena stamtąd zamieszczę :taktak:

No i oczywiście cieszę się z tego, że poczucie humoru nie jest ci obce ||

A oto i screen

AndKoc 11.01.2005 00:00

Muszę niestety zakończyć tą pouczającą i ciekawą debatę, ale niestety idę spać, bo wstaję 4:20 :czas: i zasuwam do pracy. :bicz:

Dobrej nocy i jeszcze raz dzięki. :spie:

VIZZARD 11.01.2005 00:09

Cytat:

Napisany przez AndKoc
Muszę niestety zakończyć tą pouczającą i ciekawą debatę, ale niestety idę spać, bo wstaję 4:20 :czas: i zasuwam do pracy. :bicz:

Dobrej nocy i jeszcze raz dzięki. :spie:

Drobiazg! :mruga:

ed hunter 11.01.2005 00:40

AndKoc:

Cytat:

2. Wiem dobrze,że USOQ nie obsługuje Boot(k?:)) type, ale USOJ owszem
DVD Decrypter:

legion 11.01.2005 13:26

Cytat:

Napisany przez Bartek15
ładnie :taktak:

@legion coś się dawno nie widziałem w OT :nie:

wiem miale ostry remont w domku :D

VIZZARD 11.01.2005 13:38

Cytat:

Napisany przez legion
wiem miale ostry remont w domku :D

Czy był równie udany jak ten wykres? :mruga:

icemac 17.01.2005 07:39

zmiana strategii

@VIZZARD

jak obiecalem dla potomnych :tak!:

http://icemac.w.interia.pl/platyna.png

wynik taki jak poprzednio na oryginalnej strategii, pozniej zmiana na MCC2, MCC3 :mruga: i to samo. Wina cake'a z nosnikami (taki mie sie trafil :( ). Powrocilem do oryginalnych strategii RICOH R002

ale jesli chodzi o skan powierzchni wszystko czytelne, brak obrazka, bo mi sie komp wyresetowal pod koniec skanowania (podczas instalacji zwalonej wersji progza)

VIZZARD 17.01.2005 11:17

Cytat:

Napisany przez icemac
@VIZZARD

jak obiecalem dla potomnych :tak!:

wynik taki jak poprzednio na oryginalnej strategii, pozniej zmiana na MCC2, MCC3 :mruga: i to samo. Wina cake'a z nosnikami (taki mie sie trafil :( ). Powrocilem do oryginalnych strategii RICOH R002

ale jesli chodzi o skan powierzchni wszystko czytelne, brak obrazka, bo mi sie komp wyresetowal pod koniec skanowania (podczas instalacji zwalonej wersji progza)

No to pech! :smutny:

Mi też się trafił taki cake

Tyle, że to była 25-ka Dysanów DVD+R x8

I mam nadzieję, że to jedna z niewielu wpadek Dysana

Bo naprawdę ładnie się palą jak na tę cenę :taktak:

BTW

Powinni sobie kupić Plextora lub Benka

I zanim zapakują płytki

To każdą sztukę skanować :>

:mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:47.