![]() |
Cytat:
|
Mam problem, przy nagraniu nie pokazuje błedów, płytka nagrana prawidłowo, niby tak :mruga:
Jak próbuje szczytać to nagrywareczka robi to bez problemu, ale inny napęd nie szczytauje zawsze jakieś błedu przy końcu płyty ! Kumpel tez u siebie ma problemy ze szczytaniem koncówek płyt, płyt prze ze mnie nagranych !! Stacjonarne DVD też się wyłamuje przy koncówce :help: A nagrywarka szczytuje wszystko bez problemowo :piwo: Obecnie mam biosik 812@832 v04 Czyżby to on był powodem tych błedów :help: |
Dziwne akcje z KProbe
Dziwnie sie u mnie zachowuje ten KProbe. Wczoraj spalilem Intenso -R x4[Opto Disc] z predkoscia x2 i dzis testuje, ustawiam odczyt w Kprobe na x4 i PI szaleje w granicach 800-900 PO 100-300 :O zrobilem stop i z ciekawosci odczyt ustawilem na max i wyniki PI do 150 PO do 0,05 - oso chodzi ?!?!
Testy robilem na 812@832 VSO4 palnik ze stycznia ale serial wskazuje na luty |
Yo
mam pytanko z jaka maksymalna predkoscia sprawdzacie te plytki w kprobe bo jak ja dajena maxa szybkosc to mam wyniki na tdk 600 z 812@832VS04(812 z lutego)
|
Witam Wszystkich !!! Mam Litka 812S model ze stycznia 2004 ! Pierwszy upgrade bios-u na 832S zkonczony niepowodzeniem ! nagrywarka padla ! z pomocą HOSY - serdeczne dzieki za pomoc w reanimacji napedu !!!! ponowiłem przejscie na 832S i pełny sukces !!! działa bez zastrzeżeń ! wszystkie DVD + i - R i RW działają ! jestem zadowolony naped smiga az miło . pozdrawiam . naped ze stycznia i jest OK!
|
Cytat:
|
tak, a jeżeli jest 50 stron a ty szukasz konkretnej płyty?
|
Nie widzę żadnych przeciwwskazań, ażeby cztery takie topiki przykleić i tu dopisywać wyniki na ustalonych ustawieniach, biosach, kProbach, ect., ect. W końcu od tego jest przecież forum, czyż nie?
|
W sumie obrazki można słac na ten adres w oryginalnej wielkości (piksele) byle spakowane w jpg. Do obrazku opis płyty i napędu.
Na stronie chciałem podzielić na rodzaje płyt: +/- i r/rw czyli 4 kategorie. |
pomysł spoko, tylko jak możesz to podziel je na kategorie bo jak wrzucisz wszystko do jednego wora to bedzie to tak samo wygodne jak ten przyklejony topic (no offence :) ). No i oczywiscie testy na z góry ustalonych ustawieniach.
Znaczy sie wysyłać te fotki na "serwis@sierakow.com" ? |
Jestem za takimi testami jakie były kiedyś dla cdr, gdzie podawana była nazwa płytki, producent itd. dzięki temu będzie mniejsze ryzyko kupna tandety. Pozdrawiam
|
Ilość załączników: 1
Z kolejnych nudów. Płytka Verbatim DVD-RW x2 nagrywana z taką prędkością. Dane to MP3, ok. 4,3GB. Napęd 812S@832S v04. Płytki nie można zmusić do pracy z prędkością x4. Jak na moje oko wykresik jest ładny.
W weekend postaram się zrobić stronkę i umieścić na niej wszystkie moje wykresiki. Jeśli ktoś będzie się chciał do tego przyłączyć może mi dać znać - serwis@sierakow.com Powstałaby w ten sposób ładna baza danych o nośnikach. Co Wy na to? |
Cytat:
Pozdrawiam |
eh nie ma sensu modowac bo nagrywarke 832S mozna juz dopasc za 450zl :)
i ma sie pewnosc ze nie zwali napedu ;) |
Po zmianie biosa na 832 w nagrywarce 812 zauwazylem jeden mankament bufor jak zejdzie do zera podczas nagrywania i dioda zaswieci sie na żółto to juz po plytce gdyz nagrywarka niechce zaczać dokańczać pracy miał to ktoś ??? może jakiś sposób na biosie oryginalnym wszystko OK
pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:33. |