![]() |
Cytat:
Nagrałem Esperanzę DVD-RW x2 której LiteOn nie chciał nigdy nawet zacząć nagrywać. Wywalił wprawdzie błąd przy nagrywaniu Lead-out'u ale płytka odtworzyła się bez problemu w stacjonarnym, badziewnym odtwarzaczu marki MBO. Nagrałem też 3 płyty przy których pojawiał sie komunikat "invalid block address" (Verbatim DVD-R x4, TDK DVD+RW x4 i Magnetik DVD-R x4). Myślę że teraz wszystko będzie dobrze. Dzisiaj postaram się kupić kilka płyt z tych których nie chciał nagrywać przedtem i zobaczymy. Jestem teraz dobrej myśli. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
hehe, ale w tej branzy biosowej sie wszystko szybko rozwija :) wlasnie sciagam nowy bios. Czy ktos probowal wygrywac ten pliczek? i czy trzeba go omnipatcherem najpierw potraktowac, czy mozna wygrywac tak jak jest?
|
Jest nowy bios na tej stronce ale na stronie liteona go nie ma? Własna robota pewnie. Ale wgram zobaczę :)
|
Cytat:
a tak po za tym pojawil sie juz VS05 do 832 http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#SOHW-832S |
no i przerobilem
Ilość załączników: 1
No wreszcie odwazylem sie wgrac ten biosik: 832S.VS04.patched-812S@832S.auto-bitsetting.exe do mojej 812s z MARCA
Cala operacja przebiegla bez problemu (naped byl na SEC. MASTER) Jak narazie wypalilem tylko jedna DVD ESPERANZE RWx2 (za kilka groszy ze sklepu). Wypalilo sie normalnie w dwadziescia kilka minut, bez zadnych kilkunastogodzinnych kalibracji (z tego co czytalem niektorzy mieli takie sytuacje). Zrobilem test w Kprobe. Plik z wykresami dalem w zalaczniku. Jestem dopiero poczatkujacy jesli chodzi o nagrywanie DVD... moglby jakis fachowiec rzucic okiem na te wykresy i wyrazic swoja opinie? :) Jutro pobawie sie w dalsze testy... moze jakies sugestie co warto posprawdzac? (jesli mial ktos wczesniej jeszcze jakies problemy) |
Cytat:
Ale ten dreszczyk emocji ..... :szybksex: |
Cytat:
A wszystko po to abys nie musial placic wiecej za naped tylko mogl wgrac bios i wiedzial ze masz wieksze mozliwosci nagrywarki. A po drugie to wolisz kupic plytke nie wiadomego pochodzenia z nie najlepsza jakoscia i lektorem zaciagajacym troche wschodem czy nagrac sobie pozadny film prosto z wypozyczalni. Ja wole wydac 20 zeta (jak stanieja) na plytke DL i miec to co chce w bardzo dobrej jakosci || |
Ale po co to wszystko????? I tak jak na razie nikt nie bedzie palil DL w tej cenie nawet jak cena zejdzie do 20zl to i tak za drogo. W miescie Kraka tloczka DVD o nieokreslonym miejscu produkcji mozna nabyc w cenie 20 zeta.
Jak na razie 4,7Gb jest spoko bo cena nosnika jest atrakcyjna a jakosc z cce jest bbbbbbaaaardzo fajna. Pozdro i bawcie sie dalej. Ps. Jest to tworcze, przyznam:) |
przepraszam, moglby mi ktos napisac jak zrobic kopie biosu nagrywarki (zapisac go do jakiegos pliku BIN lub exe)
|
pelny sukces plyta dvd DL po nagraniu na 812@832 biega w stacjonarnych odtwarzaczach tych tanich i tych drogich.
|
Cytat:
thx & pozdro hoot |
Cytat:
Dzisiaj po powrocie z pracy bedę to ćwiczył. Albo odinstaluję sterowniki albo przeinstaluję Windows......albo nagrywarka pojedzie do serwisu. |
Ja mam 812@832 :)
I dziwią te wykresy bo o dziwo płyta chodzi super zgrywa się , niestety nie mam innych płyt nie ma u nas wyboru :( http://www.moderator.e-tv.pl/Czacha/...stary bios.PNG |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:47. |